Aristoteli

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 2 of 2 items
 • Quick view
  400 Lekë Out of stock

  Poetika mbetet monumenti më i rëndësishëm i mendimit estetik në periudhën klasike greke, Aty trajtohen çështjet kryesore të estetikës dhe të teorisë së artit, si: kuptimi i së bukurës, prejardhja e gjinive letrare dhe klasifikimi i tyre, marrëdhëniet e letërsisë me realitetin, parimet e vlerësimit artistik etj.

  400 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Poetika e Aristotelit vjen me një përkthim të tretë në shqip, pas përkthimit të Sotir Papahristos dhe Murat Bejtjas. Përkthyesi dhe studiuesi i njohur Anton Nikë Berisha është konsultuar me përkthimet e poetikës në disa gjuhë dhe ka pasur në fokus konceptet letrare. E veçanta e këtij botimi është edhe një studim i bërë nga përkthyesi për tekstin dhe...

  800 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 2 of 2 items