Ibrahim Kalin

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 4 of 4 items
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Vepër që i kushtohet jetës dhe veprimtarisë së njërit ndër figurat markante të lëvizjes Nacional Demokratike Shqiptare, Hasan Bilallit, përndryshe bashkëveprimtarit të Azem Maranës. Kjo monografi ka përplot shënime, dokumente arkivore e procesverbale të ndryshme që i referohen kohës kur veproi Hasan Bilalli. Vepra përmbush një zbrazëtirë të madhe, sepse...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Një tekst origjinal për Shkupin e dikurshëm. Krahas bibliografisë ekzistuese, autori në rreshtat e këtij libri e ka inkuadruar edhe traditën shekullore gojore në lidhje me ngjarjet që kanë ndodhur në qytetin e Shkupit. Autori ka përfshirë aspekte të jetës shoqërore në qytetin e Shkupit, duke filluar nga lashtësia e deri në periudhën kur ai ka jetuar dhe...

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 300 Lekë In Stock

  Padyshim një nga veprat më të rëndësishme të kësaj fushe botuar deri më tani në Maqedoni. I pari fjalor i sociologjisë në gjuhën shqipe, që ngërthen rreth 1500 terma dhe që plotëson një zbrazëtirë të dukshme në botën akademike shqiptare të shkencave shoqërore. Një projekt shumë serioz dhe një ndërmarrje e guximshme për të grumbulluar material tejet të...

  2 300 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  Libër në të cilën autori trajton njërën nga mosmarrëveshjet më neuralgjike në teorinë islame bashkëkohore dhe jetën praktike të muslimanëve: mosmarrëveshjen rreth statusit dhe pranimit të gruas. Autori bën fjalë edhe për ndikimin e jashtëzakonshëm pozitiv që pati Kurani në ndryshimin e raportit ndaj gruas dhe statusin e saj.

  400 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 4 of 4 items