George Orwell

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 20 of 20 items
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% Out of stock

  Romani 1984 flet për një botë që gjendet e ndarë në një konflikt të vazhdueshëm. Konflikti justifikon sundimin e qeverisë, e cila ka zhvilluar shkencën me qëllimin për të kontrolluar dhe shtypur individin. Bota e Orwell është ajo ku jeta private e individit nuk ekziston. Njerëzit flasin gjuhën e gazetave. Bota është e ndarë në tre supershtete që shtrihen...

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Romani 1984 flet për një botë që gjendet e ndarë në një konflikt të vazhdueshëm. Konflikti justifikon sundimin e qeverisë, e cila ka zhvilluar shkencën me qëllimin për të kontrolluar dhe shtypur individin. Bota e Orwell është ajo ku jeta private e individit nuk ekziston. Njerëzit flasin gjuhën e gazetave. Bota është e ndarë në tre supershtete që shtrihen...

 • Quick view
  1 242 Lekë 1 350 Lekë -8% In Stock

  1 242 Lekë
  1 350 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  368 Lekë 400 Lekë -8% In Stock

  HarperCollins is proud to present its incredible range of best-loved, essential classics. Winston Smith rewrites history. It's his job.

  368 Lekë
  400 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  Romani “1984” është vizioni tmerrues i George Orëell-it, i një të ardhmeje totalitare në të cilën çdo gjë dhe çdokush është skllav i një regjimi tiranik.

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  Kur George Orwell shkruante këtë libër, viti 1984 ishte e ardhme. Sot, ai vit është e shkuar. Por pas kësaj vepre, viti i vërtetë 1984 do të jetë gjithmonë një datë e së ardhmes, viti i fillimit të një epoke të mjegullt për historinë e njerëzimit.

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  Kryevepra distopike e George Orwell, 1984, është ndoshta libri më me ndikim i shekullit të njëzetë. Ai vjen me nje tjeter perkthim ne shqip nga Gjergj Erebara

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  460 Lekë 500 Lekë -8% Out of stock

  460 Lekë
  500 Lekë -8%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Quick view
  460 Lekë 500 Lekë -8% In Stock

  460 Lekë
  500 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  828 Lekë 900 Lekë -8% In Stock

  Disa nga kritikët mendojnë se ky është libri më të mirë i Orwellit, një analizë e shoqërisë, plot humor, me një mendjekthjelltësi që shkrimtari duket se e mësoi nga eksperienca jo aq e këndshme e Luftës Civile të Spanjës. Që nga ripublikimet, në vitet 1950, në Britani, SHBA, e vende të tjera, "Dalje për ajër" është bërë një nga romanet më të dashur për...

  828 Lekë
  900 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  2 340 Lekë 2 600 Lekë -10% In Stock

  Autori i romaneve te famshem “Ferma e kafsheve” dhe “1984” tashme vjen edhe me vepra te tjera ne shqip. Per te gjithe ata qe duan te shkojne me tej, ne rekomandojme edhe 3 libra te tjere te ardhur ne shqip nga Shtepia e Librit: Dalje per ajer, Lavdi Katalonjes dhe I varfer dhe i pastrehe ne Paris dhe Londer. Me keto libra krijoni ne nje hapesire te bukur...

  2 340 Lekë
  2 600 Lekë -10%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  460 Lekë 500 Lekë -8% In Stock

  Ky roman mbetet një nga alegoritë më të mëdha politike të të gjitha kohërave... Është një libër për këdo dhe çdo njeri, me shkëlqimin e tij të pazbehur edhe pas pesëdhjetë vjetësh

  460 Lekë
  500 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  736 Lekë 800 Lekë -8% Out of stock

  Ferma e kafshëve është shembulli i përkryer se si ideja e një socializmi sipas volisë së dikujt fillon të hedhë rrënjë për   t’u shndërruar në një diktaturë komuniste.

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  Përralla e famshme e George Orwell dhe portretizimi satirik i politikës, e bëri autorin një figurë të urryer për komunistët europianë, por ndihmoi, gjithashtu, të gjithë qytetarët që kërkojnë drejtësi dhe barazi, të kuptojnë rreziqet që mbartin revolucionet e shkuara keq.

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  Një vepër klasike tashmë, Ferma e Kafshëve është dashuruar nga breza krejt të ndryshëm lexuesish. Ajo mbetet e patejkalueshme si një dokument i kohës së saj dhe si një dëshmi e mprehtësisë dhe gjenialitetit krijues të George Orëell-it. Chris Mould, me imazhet e tij unike, me karakterizimet e gjalla dhe të sjella bukur, nxjerr në pah humorin dhe zymtësinë...

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  736 Lekë 800 Lekë -8% In Stock

  I botuar fillimisht në vitin 1933, I varfër dhe i pastrehë në Paris dhe Londër u bë një udhërrëfyes klasik i dy metropoleve të mëdhenj dhe një analizë e mprehtë sociale e politike e viteve ’30. Ky është libri që besohet se caktoi edhe pikën e kthesës së Orwellit, nga fëmija e një familjeje me mirëqenie dhe i arsimuar në shkollën e elitës Eton, në luftëtar...

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  828 Lekë 900 Lekë -8% In Stock

  Ndërsa lexon librin Lavdi Katalonisë, Spanja të vjen e gjallë para syve me qytete, male dhe njerëz; vuajtjet e gëzimet e shkrimtarit bëhen edhe të tuat.

  828 Lekë
  900 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  736 Lekë 800 Lekë -8% In Stock

  Ky libër sjell një përmbledhje të eseve të shkrimtarit britanik George Orwell, të shkruara mes viteve 1936 dhe 1946. Eseja Luani dhe njëbrirëshi u shkrua në një kohë kur Britania e Madhe po luftonte dëshpërimisht dhe pothuajse krejt vetëm përballë Gjermanisë Naziste. Esetë e tjera, Të vrasësh një elefant, Kujtime nga libraria, Kufijtë e artit dhe...

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  Një tjetër kryevepër e George Orwell në gjuhën shqipe, por kësaj radhe autori sjell shënime të natyrës autobiografike në një libër i cili të ndihmon për të zbuluar shumë aspekte të një prej shkrimtarëve klasik më të lexuar të ditëve tona, por njëherësh edhe fuqinë e revoltës ndaj padrejtësive sociale

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  276 Lekë 300 Lekë -8% In Stock

  Jane tri ese qe sjellin ide brilante per kohen tone: Ky libër mbart tri nga esetë më me ndikim të shkrimtarit politik më vendimtar të shekullit të njëzetë, idetë që kanë formësuar të menduarit e botës që nga ajo kohë. Rekomandohet të lexohet ngadalë dhe me mendje të hapur.

  276 Lekë
  300 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
Showing 1 - 20 of 20 items