Gëzim Qëndro

Studiues dhe historian arti (përveçse piktor dhe regjisor filmash vizatimorë), Gëzim Qëndro, është diplomuar (1992-’96) në Academie voor Beeldende Vorming (Akademia e Formimit Artistik) në Amsterdam, Hollandë dhe doktoruar (2009) në Estetikë (Artet plastike) pranë Universitetit VIII të Parisit.


Ish drejtor i Galerisë Kombëtare të arteve në Tiranë (1997- ‘02), ai ka qenë gjithashtu pedagog (1996-2018) i lëndëve “Histori arti”, “Drawing & Design”, “Photography”, “Gjuhë Pamore”. “Filozofi arti” dhe “Fenomenologji arti” në universitete të ndryshme, sikurse Universiteti Polis, Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi, UNYT, Akademia e Arteve në Tiranë, dhe Akademia e Arteve në Prishtinë.

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 6 of 6 items
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Studimi i periudhës së artit modernist të Kosovës, të përfaqësuar në rastin e këtij botimi nga vepra e prof. Rexhep Ferrit, njërit prej artistëve më të shquar modernistë shqiptarë, të kujton pikërisht një lloj arkeologjie të mëngjesit (një mëngjes që për ta kuptuar duhet të rrëmosh thellë nëpër terrin e kohërave).

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë Out of stock

  500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Ky libër është një studim rret arkitekturës dhe formave që ka ndërtesa që projektuan rusët dhe ku u vendos “hollivudi” shqiptar që i dha jetë propagandës dhe farkëtimit komunist të shqiptarëve. Këndvështrimi dhe analizat semiotike të studiuesit dhe artistit Gëzim Qendro të këtyre shenjave të hapësirës publike janë krejt origjinale

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Në këtë studim autori përpiqet të hedhë dritë mbi përdorimin për qëllime legjitimuese nga pushtete të ndryshme politike të ikonës më të rëndësishme të nacionalizmit shqiptar, Skënderbeut, shqiptarit më të njohur dhe më të nderuar ndërkombëtarisht dhe të vetmes figurë historike që mund t’i bashkojë të gjithë shqiptarët nën flamurin e tij.

  1 000 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 6 of 6 items