Gëzim Qëndro

Studiues dhe historian arti (përveçse piktor dhe regjisor filmash vizatimorë), Gëzim Qëndro, është diplomuar (1992-’96) në Academie voor Beeldende Vorming (Akademia e Formimit Artistik) në Amsterdam, Hollandë dhe doktoruar (2009) në Estetikë (Artet plastike) pranë Universitetit VIII të Parisit.


Ish drejtor i Galerisë Kombëtare të arteve në Tiranë (1997- ‘02), ai ka qenë gjithashtu pedagog (1996-2018) i lëndëve “Histori arti”, “Drawing & Design”, “Photography”, “Gjuhë Pamore”. “Filozofi arti” dhe “Fenomenologji arti” në universitete të ndryshme, sikurse Universiteti Polis, Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi, UNYT, Akademia e Arteve në Tiranë, dhe Akademia e Arteve në Prishtinë.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 6 nga 6 libra
Shfaq 1 - 6 nga 6 libra