Kategoritë

Ofertat

Lista e librave sipas Shtëpisë Botuese Botimet 55

Në tetorin e vitit 1997 nisi rrugëtimet Shtëpia Botuese “55” themeluar nga shkrimtari dhe botuesi Fahri Balliu. Pasqyrimi i të vërtetave historike dhe projektimi i mendimit perëndimor ishin binarët ku u ndërtua suksesi i pandërprerë i kolonave që Shtëpia Botuese ‘55” ka botuar në vazhdimësi. Botimet kanë gjetur lexues në të gjithë botën shqipfolëse, si një nevojë për katarsis në shoqëri të molisur nga marksizëm-leninizmi dhe injoranca lindore e një regjimi 50-vjeçar komunist.

për faqe
Shfaq 1 - 32 nga 63 libra
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  1989. Fundosja e utopisë, zë vendin e duhur ne bibliotekën e mendimit politik, duke plotësuar një zbrazëti të ndjeshme, por edhe hedh dritë mbi shumë dukuri që, në mënyrë të drejtperdrejtë ose terthorazi, kanë qenë pjesë e historisë përgjate gjysmeshekullit të diktatures në vendin tonë.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Një analizë e kujdeshme mbi krizën e naftës sot.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Ditar i çrregullt i muajve të nxehtë : dimër 2003-dimer 2004

 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Arkitekti, një vepër e shkruar me aq art, e ngjizur në një të vërtetë të pamohueshme: simbolika e diktaturës, shkatërrimi i intelektualit, i diktuar të mbijetojë, nën pushtetin e saj vrasës. Vepra është e jashtëzakonshme, marramendëse, e vërtetë. Ajo është e ngjeshur me figuracione dhe është teknikisht e arrirë, leximi i së cilës të jep me dije...

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Nuk është në stok

  "Berisha përmes Kasandrave" i autorit Fahri Balliu është një vështrim ndryshe mbi një prej personazheve më të rëndësishme të politikës shqiptare. Kjo biografi është në një farë mënyre dhe biografia e parë e shkruajtur me një stil tjetër pas viteve 90-të në Shqipëri.

  700 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • "Berisha through Cassandras" of author Fahri Balliu is a different lo over one of the most important personages of Albanian policy. This biography is somehow also the first biography written by another style post years '90 in Albania.

 • Do të gjeni dashurinë e mallin ndër shqiptarët e emigruar në Rumani që nga shekulli XVI, e më vonë të koncentruar në Bukuresht, ku organizoheshin e vepronin në forma e mënyra të ndryshme për ta ruajtur e kultivuar identitetin kombëtar, gjuhën, kulturën, traditat dhe për të ndihmuar atdheut e kauzës kombëtare shqiptare.

 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Për homoseksualët e botës perëndimore të dy shekujve të fundit ka qënë e ndaluar të ushtrojnë role me përgjegjësi politike.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Gjashtëdhjetë vjet histori të Teatri Kombëtar të përmbledhura në këtë libër.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  750 Lekë Në stok

  Duhet të lexosh Velon , për tu ndalur në çdo faqe dhe në çdo frazë, për ta cituar, cituar, të gjithë ta citosh. Aq sa rrjedha është e bukur në përulësinë e saj, aq është e pasur me një art mizor dhe therës.

  750 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  7 500 Lekë Në stok

  Organizimi shtetëror, jeta politike, ngjarjet kryesore, të gjithë ligjvënësit, ministrat dhe kryetarët e shtetit shqiptar në historinë 93-vjeçare të tij. Një histori konkrete me emra të protagonistëve të saj.

  7 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  750 Lekë Në stok

  Historia e Serbëve është libri historik me dy vëllime i autorit gjerman Kostandin Jirecek. Jireçeku vleresohet vecanërisht për kontributin e tij mbi historinë e vendeve te Gadishullit Ballkanik...

  750 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 500 Lekë Nuk është në stok

  Biografia është një punë bindëse dhe shkencore nga një autor, të cilit paraardhësit e tij hebre e kanë informuar në mënyrë të paanshme rreth historisë 4000-vjeçare të Jerusalemit. Ky libër rrëfen se "Historia e Jerusalemit është Historia e Botës".

  2 500 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Në këtë libër Papa Benedikti I XVI I vendos ngjarjet në shtatë ditët më të rëndësishme të fesë së krishterë, me hyrjen e Jezusit në Jerusalem deri në Ngjalljen e Tij. Papa deshi ta shkruante këtë vepër në një mënyrë që mund të jetë e dobishme për të gjithë lexuesit që duan ta takojnë Jezusin e të besojnë në Të.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Nuk është në stok

  Morgan, profesor i Studimeve Evropiane në Universitetin e Australisë Perëndimore "ka shkruar studimin e parë të gjatë, në gjuhën angleze, të betejës për mbijetesën e letërsisë në shtetin e vijës së ashpër staliniste të Shqipërisë"

  1 000 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 100 Lekë Nuk është në stok

  Ky libër është një tregim mbi historinë më të madhe të dashurisë në kohërat moderne...Kontradiktat në karakterin e Potemkinit dalin në mënyrë të mrekullueshme në këtë biografi madhështore. " Petronella Wyatt, Independent".

  2 100 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Është një hyrje në arkivat e KGB-s, të cilat në vitin 1991 dhe 1992 u hapën fshehtas për kërkuesit, veçanërisht për rusët. Ata janë dhe udhërrëfyesit tanë për zbulime të bazuara në d umente të një origjinaliteti të padiskutueshëm.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 500 Lekë Në stok

  Libri rrefen se, hebrenjtë kanë luajtur një rol të jashtëzakonshëm dhe, jo gjithnjë të dobishëm, në të gjithë historinë e njerëzimit e kjo është e dukshme; që veprimtaria e tyre nuk ka qenë gjithnjë miqësore kundrejt Krishtërimit dhe popujve johebrenj.

  2 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 500 Lekë Në stok

  Libri rrefen se, hebrenjtë kanë luajtur një rol të jashtëzakonshëm dhe, jo gjithnjë të dobishëm, në të gjithë historinë e njerëzimit e kjo është e dukshme; që veprimtaria e tyre nuk ka qenë gjithnjë miqësore kundrejt Krishtërimit dhe popujve johebrenj.

  2 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  750 Lekë Në stok

  Libri i historianit dhe studiuesit grek D. A. Zakythinos "Krijimi I Greqisë moderne" është një vështrim shkencor mbi zanafillën dhe ardhjen në jetë të një shteti të ri, modern, siç është fqinji ynë Greqia, pas rravgimesh të gjata dhe të mundimshme shtigjeve të thepisura të fatit, kushtëzuar nga të qenit për një kohë të gjatë nën pushtimin osman ashtu...

  750 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Një biografi ndryshe e njeriut që solli ndryshime në Nju Xhersi. Jeta e tij nga fëmijëria dhe ëndrrat për një karrierë të sukseshme, si dhe familja....

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok

  Ideja e botuesit francez të këtij libri ishte të përmblidhte në një vepër të vetme shkrime dhe analiza të shkruajtura nga penat më të mira të specialistëve, që në të njëjtënkohë të ishte një përmbledhje dhe një traktat.

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 600 Lekë Nuk është në stok

  Libri shikohet si roman edukimi, roman zhvillimi, roman arsimimi. Lexuesi duhet të kushtojë vëmendje të madhe në leximin e këtij libri që mund të quhet "roman idesh". Nga të gjithë librat e tij është "Mali magjik" që ka më së shumti "karakterin e një partiture" dhe dialektika e tij është ajo muzikore. Që "Mali..." është një rrëfim i konceptuar në mënyrë...

  2 600 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Përse njerëzit kanë vrarë gjithmonë mbreterit e tyre? Mbretërit janë pasqyra, mbi të cilat një popull projekton vegimet dhe mllefet e tij, krenaritë dhe shpresat e tij.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Mbi të gjitha ai është "Pushtuesi", sidomos i Kostandinopojës, të cilën e mori në vitin 1453, duke I dhënë fund kësisoj, Perandorisë Romake të Lindjes mbi njëmijë vjeçare të vjetër.

 • Shikim i shpejtë
  1 300 Lekë Në stok

  Një biografi mbi Carin e propagandës sekrete të Moskës në Perëndim, Willi Munzenberg. Një portret i plotë mbi njeriun që bëri propagandën e komunizmit

  1 300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Nuk është në stok

  Historia e bujshme e ndarjes së presidentit francez Sarkozi nga ish- bashkëshortja e tij Sesilia dhe lidhja me Carla Brunin.

  700 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Një nga ish- krerët e Kishës Ortod se Shqiptare Visarion Xhuvani shpaloset në tërë dimensionet e tij në jetën e bujshme në tre drejtimet kryesore, në Kishë ku shërbeu me ndershmëri e pasion për çështjen shqiptare, në Parlament ku dha maksimumin e oratories dhe pasionit politik e patriotik si dhe qërdimin e tij burrëror në burg, ku u dergj në vitet e fundit.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 100 Lekë Në stok

  Valter Krivicki është njeriu që kujtohet më mirë sot për shkak të misterit të pazgjidhur që lidhet me vdekjen e tij në një dhomë hoteli në Uashington, D.C., në shkurt të vitit 1941, një ngjarje e faqeve të para të shtypit të asaj kohe. Policia gjeti një plumb në tëmthin e viktimës...

  1 100 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 32 nga 63 libra