Kategoritë

Ofertat

 • Motivimi

  Në librin " MOTIVIMI " , eksperti i...

  540 Lekë -10% 600 Lekë

Lista e librave sipas Shtëpisë Botuese Logos - A

për faqe
Shfaq 65 - 96 nga 271 libra
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Në stok

  Vepra në fjalë nuk është vepër monografike, në të cilën autori thotë fjalën e fundit për një temë të caktuar, të trajtuar nga shumë pikëpamje, por është një vepër që e shkroi koha, rrethanat e kohës, ndodhitë, përshtypjet e kohës. Në tërë këtë rrëmujë globale shkrimet në libër porosisin se ka shpresë për dialog me tjetrin dhe të ndryshmin.

  1 400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Emri i Montesquieu-es ka lënë gjurmë të thella në Historinë politike, organizimin politik dhe teoritë politike. Ai sugjeron një sistem politik në të cilin pushteti ndahet në ligjvënës, ekzekutiv dhe gjyqësor. Kjo vepër, që botohet për herë të parë në gjuhën shqipe, është një nga veprat e tij që përfshin kujtimet dhe ligjëratat e mbajtura në Akademinë e...

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 300 Lekë Në stok

  Fjalor i pasur me emërtime të bimëve dhe kafshëve në gjuhën shqipe, të shoqëruara për herë të parë me termat e latinishtes, i cili krahas përdorimit në qarqet universitare mund të jetë interesant edhe për publikun më të gjerë.

  2 300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 300 Lekë Në stok

  Fjalor i mjaftueshëm për fjalët dhe termat më të rëndësishme të shqipes dhe turqishtes.

  2 300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  4 600 Lekë Në stok

  Një vepër me rëndësi të veçantë. Fjalori Enciklopedik Islam është një fjalor shpjegues i përgjithshëm islam. Ai është fryt i një pune disavjeçare, në disa etapa, është rezultat i një angazhimi të mundimshëm e përplot sfida e përgjegjësi intelektuale. Në Fjalorin në fjalë janë paraqitur dhe përpunuar 2849 zëra (emra, nocione, institucione, togfjalësha apo...

  4 600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 300 Lekë Në stok

  Një fjalor i rëndësishëm për gjuhësinë shqipe, por njëkohësisht edhe për zoologjinë dhe botanikën.

  2 300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 800 Lekë Në stok

  Një fjalor që ka karakter shkencor dhe përmbledh një numër të gjerë prej mijëra nocionesh, temash, ngjarjesh dhe teorish të marrëdhënieve ndërkombëtare dhe diplomacisë. Fjalori i tillë, do tu shërbejë studiuesve të marrëdhënieve ndërkombëtare, shkencave politike, por edhe punonjësve të diplomacisë.

  2 800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 300 Lekë Në stok

  Fjalori i Oksfordit për Islamin është hartuar për lexuesit e zakonshëm me pak ose aspak njohuri për Islamin. I organizuar në një formë të lehtë për përdorim, nga A-ja deri te Z-ja, ai ofron më shumë se dy mijë zëra që sintetizojnë materialet e përzgjedhura nga Enciklopedia e Oksfordit për botën islame moderne me një numër të madh zërash të rinj...

  2 300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 800 Lekë Në stok

  Padyshim një nga veprat më të rëndësishme të kësaj fushe botuar deri më tani në Maqedoni. I pari fjalor i sociologjisë në gjuhën shqipe, që ngërthen rreth 1500 terma dhe që plotëson një zbrazëtirë të dukshme në botën akademike shqiptare të shkencave shoqërore. Një projekt shumë serioz dhe një ndërmarrje e guximshme për të grumbulluar material tejet të...

  2 800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Shkrimet përmbledhura në këtë libër nuk janë shënime udhëtimi. Në fakt janë shënime të hedhura në fletore, të cilën autori është përpjekur ta mbush në çdo hap që ka bërë ai, përfshi këtu edhe Shkupin, Kosovën, Shqipërinë...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Fytyra të islamit, është një seri diskutimesh televizive që shqyrtojnë probleme dhe çështje bashkëkohore në lidhje me dymbëdhjetë konceptet islame: din, tevhid, kitab, sira, sheriat, adi, ibadet, ilm, hilafah, dava, xhihad dhe ummah...

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Një libër që duhet të gjendet në çdo shtëpi, në të cilin bëhet fjalë për kalin, jetën e tij, për kuajt në të kaluarën, për kuajt arabë, për kuajt e luftës, punës, miteve, një profil për ponin, për garat, racat e shumë çka që nuk kemi ditur për këtë kafshë fisnike.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Çfarë e bën një mace që të jetë mace? Një libër i cilësisë së lartë, që sjell njohuri të shumta për familjen e maceve, botën e tyre, për tigrin, luanin, për të fshehtat e maceve, macet shtëpiake, për racat e maceve shtëpiake, për kujdesin ndaj tyre. Jo vetëm kaq.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Gjithçka për qentë, për familjen e tyre, për trupin, këlyshët, për ujkun, dhelprën, për qentë e gjahut, për qentë e miteve, për qentë e famshëm, racat e qenve shtëpiak, për kujdesin...të gjitha këto me ilustrime adekuate.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Çfarë e bën një shpend që të jetë shpend? Si ishte evoluimi i tyre, bota e tyre, trupi i tyre. Jeta në krahë. Një portret për shqiponjën, pastaj vezët, çerdhet, shpendët që nuk fluturojnë, për papagallin, për shpendët e mitologjisë e kështu me radhë. Për të gjitha këto në një botim luksoz, me ilustrime dhe tekst të shkëlqyeshëm.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  350 Lekë Në stok

  Një studim i qartë në lidhje me veçoritë fonologjike, leksiko-stilistike, sintakso-stilistike dhe semantike në prozën e Anton Pashkut.

  350 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Një libër i veçantë për golgotën e shqiptarëve të Maqedonisë në periudhën 1981-2021. Çfarë në fakt u ndodhi shqiptarëve në harkun kohor prej 40 vjetëve. Si e përjetuan pluralizmin, konfliktin e vitit 2001 dhe ajo që pasoi pas këtij konflikti. Autori, si askush tjetër, bën përpjekje për të arritur deri te e vërteta. Po cila është e vërteta? Secili që do ta...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  250 Lekë Në stok

  Një libër me dy poema dhe 22 Poezi për fëmijë nga dora e shkathët e Adelina Mamaqit

  250 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 600 Lekë Në stok

  Gramatikë e gjuhës turke, e cila shërben edhe si doracak shkollor dhe universitar për këtë fushë.

  1 600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Libër në të cilën autori trajton njërën nga mosmarrëveshjet më neuralgjike në teorinë islame bashkëkohore dhe jetën praktike të muslimanëve: mosmarrëveshjen rreth statusit dhe pranimit të gruas. Autori bën fjalë edhe për ndikimin e jashtëzakonshëm pozitiv që pati Kurani në ndryshimin e raportit ndaj gruas dhe statusin e saj.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Një vepër që pati ndikim të madh jo vetëm në botën lindore, por edhe në atë perëndimore. Një vepër që frymëzoi shumë autorë, ku dalin në shesh relacionet midis njeriut dhe natyrës, eksperimentit dhe mendjes, fesë dhe Filozofi & Psikologjisë, mendjes dhe intuitës sufike dhe në fund mes përjetimit sufik dhe fesë. Tema kryesore e veprës është suksesi...

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Libër që duhet ta ketë pranë çdo besimtar mysliman për të qenë i informuar në esencë për parimet e së lejuarës dhe të ndaluarës në fenë islame dhe reflektimet e tyre në bashkëkohësi.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Kjo vepër e Nexhatit Ibrahimit ngërthen shkrime, në të cilat ai trajton tematika të ndryshme për Islamin dhe ndjekësit e tij. Në të lexuesi do të gjejë informatcione të bollshme mbi Historikun e zhvillimit të grupimeve politike dhe fetare në Islam. Autori gjithashtu ndalet tek e ardhmja e Islamit dhe në atë se çfarë do ti ofronte Islami botës.

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  350 Lekë Në stok

  Paradoksi ndërmjet hapësirës kulturore shqiptare dhe Kishës ortodokse serbe është temë bosht në këtë vepër.

  350 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 800 Lekë Në stok

  Vepra studion haremin në Perandorinë Osmane dhe përqendrohet në dy tema kryesore: në strukturën e familjes e të marrëdhënieve gjinore në Perandorinë Osmane dhe në natyrën e sovranitetit Osman. 

  1 800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 100 Lekë Në stok

  Vepër që i kushtohet jetës dhe veprimtarisë së njërit ndër figurat markante të lëvizjes Nacional Demokratike Shqiptare, Hasan Bilallit, përndryshe bashkëveprimtarit të Azem Maranës. Kjo monografi ka përplot shënime, dokumente arkivore e procesverbale të ndryshme që i referohen kohës kur veproi Hasan Bilalli. Vepra përmbush një zbrazëtirë të madhe, sepse...

  1 100 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Kjo vepër është një përzgjedhje tregimesh nga përmbledhjet e njohura të Mahmud Tejmurit. Tejmuri ka fituar shumë herët një popullaritet të madh. Përveç kësaj, ai është novelisti arab më i përkthyer në gjuhët e huaja. Ndonëse kjo vepër është ribotim, ndërsa botimi i parë i këtij libri është bërë para Kongresit të Drejtshkrimit, botuesi ka vendosur që këtë...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Një vepër me rëndësi të madhe për Hilafetin dhe Parandorinë Romake të shenjtë, për origjinën e Hilafetit dhe titujt e Hilafetit, për Osmanët dhe Hilafetin, për sulltanët e mëvonshëm dhe Hilafetin, por jo vetëm kaq, përkundrazi, edhe për shumë çështje që Ju mundësojnë një pasqyrë më të qartë për Hilafetin.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Vepra është një Histori e zhvillimit të estetikës së muzikës, së bashku me problemet dhe ndryshimet rrënjësore në periudha të ndryshme që nga antikiteti e këndej.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 500 Lekë Në stok

  Kjo vepër paraqet një tekst të vëllimshëm, një doracak të veçantë për të kuptuar një pjesë ekzotike e plot energji të botës, për të cilën janë krijuar stereotipa të ekzagjeruar; një gjeografi e trazuar ku mbizotëron çrregullimi, konfuzioni dhe anarkia. Dy profesorët, njëri nga Universiteti Fraser dhe tjetri nga Victoria, shqyrtojnë thellësisht Lindjen e...

  2 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Vepra është përpjekje fisnike e autorit për të pasuruar botimet juridike islame, duke dhënë kronologjinë e plotë të Historisë së të Drejtës Islame.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Një Histori interesante për Vilajetin e Manastirit që është botuar në vitin 1911 dhe në të cilën bëhet fjalë për territorin që përfshinte vilajeti, për objektet fetare islame, përkatësisht xhamitë, për rendin e dervishëve e kështu me radhë. Libri është botuar në gjuhën maqedonase.

  1 200 Lekë
  Në stok
Shfaq 65 - 96 nga 271 libra