Ofertat

Studime & Kritikë Ka 188 libra.

për faqe
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok
  I ri

  “ARTI PREJ ZANAFILLËS TE VAN GOGH” përmbledh rreth 450 vepra të zgjedhura, sidomos të artistëve, që me vizionet e tyre origjinale zgjeruan kufijtë e gjuhës së pikturës. Libri është i lehtë për t’u qëmtuar, mjaft praktik si dhe përmban riprodhime të kryeveprave të kësaj periudhe. Shpresa jonë është që edhe lexuesi të mbetet i prekur nga kjo pasuri e madhe...

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok
  I ri

  Ky botim që trajton mitologjinë klasike në artet pamore paraqet rreth 550 imazhe, ndër të cilat piktura, skulptura, mozaikë, qeramika e kamé (stoli).

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Krijimtaria e Rolan Bartit (1913-1980), njërit nga mendimtarët më të mëdhenj të shekullit XX, është e ndërtuar në kategori dhe skema të përpunuara mirë mbi artin letrar, retorikën dhe semiologjinë. Mirëpo, te R. Barti nuk mund të kërkohet i njëjti koncept me problemet me të cilat merret që nga fillimi e deri në fund, që nënkupton zhvillimin dhe zgjerimin...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Si u përjashtuan Fishta, Konica dhe Skroi nga “Historia e letërsisë shqipe”. Studim historiko-letrar dhe krahasues

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Jorgos Seferis vjen me një tjetër përmasë; atë të estetit. Janë 17 esetë në këtë përmbledhje: "Hyrje në poezinë e T.S. Eliot-it", "Mbi një fragment nga Pirandello", "Dialog mbi poezinë", "Monolog mbi poezinë", "Arti dhe epoka", "Fjalim në Stokholm", "Dy fjalë për traditën e re greke", "Në 700-vjetorin e Dantes", të sjella në shqip nga Romeo Çollaku.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Franeesko Solano, i njohur në letërsi mc pscudonimin Dushko Vctmo, la gjurmë të thella në disa fusha të dijes arbëreshe dhe shqiptare.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Një studim i plotë rreth poezisë në sinkroni dhe diakroni, në raportin mes traditës dhe të tashmes, në përqasjet me poezinë botërore dhe shkollat letrare, aspektet estetike, leximi i saj dhe perspektiva e poezisë shqipe, - i realizuar nga Dr. Gazmend Krasniqi

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Një analizë e shkëlqyer e bashkëjetesës së njeriut me mitet, besimet dhe bestytnitë e krijuara në shekuj prej tij. Për autorin mitologjia ështe kënga e Universit, muzika e sferave. Pushteti i mitit është një spjegim vezullues i botës letrare të shpirtit,thuhet në pasthënien e librit.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Këngët e përshtatura në shqipen e sotme ruajnë freskinë dhe origjinalitetin, duke bërë që të përjetohen nga të gjitha brezat e lexuesve tërë kodet morale të popullit tonë, të ruajtura në shekuj.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Një zbulim i madh: Ditari i humbur i një mendjeje të madhe dhe një studim intim, thellësisht dinamik i pikëllimit i Roland Barthes, një prej mendjeve më të fuqishme në studimin e letërsisë në shekullin e XX

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  650 Lekë Në stok

  Libri i Dhurata Shehrit,  “Statusi i kritikës” paraqitet me një bazë të fortë etike. Etikë që formalizohet nëpërmjet një ligjërimi të ri konceptual në kritikën letrare shqiptare. Etika ndan, nuk bashkon, por njëkohshëm individualizon.

  650 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Synimi i autorit në këtë libër nuk është argumentimi i pranisë së mitologjisë shqiptare ndër shqiptarë, nuk është as vështrimi krahasues i saj me mitologjinë e popujve fqinjë, por paraqitja sa më e integruar e kësaj mitologjie në një sistem teogonik, duke u mbazuar mbi shtresëzime: Mitologji pellazge; Mitologji ilire dhe Mitologji arbërore

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 300 Lekë Në stok
  I ri

  Ky libër është një dritare e shkëlqyer për të gjithë fëmijët dhe të rinjtë që duan të njohin trashëgiminë e artë të pikturës shqiptare. E kuqja e Onufrit, Kostandin Shpataraku, Kol Idromeno me motrën Tone, Vangjush Mio, Abdurrahim Buza, Sadik Kaceli, Ibrahim Kodra. Botimi është në formë atllasi, i gjithi me ngjyra, ku ka edhe piktura të panjohura më parë...

  1 300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok
  I ri

  Ky vëllim përmbledh tri ese të famshme të Ismail Kadaresë që u kushtohen po aq kryeveprave të pavdekshme të letërsisë së të gjitha epokave, nga ajo antike (Eskili), në atë mesjetare (Dante), deri te ajo moderne (Shekspiri).

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok
  I ri

  "Rrëfenja kuteliane" është një tregim i shkurtër i shkruar në mënyrë të veçantë për t'u dëgjuar me ndërmjetësinë e një lexuesi, i cili transformohet në rrëfimtar, pa asnjë udhëzim, veçse duke ndjekur tekstin.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok
  I ri

  Hans-Joachim Lanksch është një nga miqtë dhe bashkëpunëtorët më jetëgjatë të Martin Camajt prandaj ky libër vjen me të gjithë thellësinë e njohjes, kulturën prej studiuesi dhe analizën e thellë të thuajse të gjithë veprës së tij. Për herë të parë dalin në dritë, dokumente dhe fakte të panjohura për Martin Camajn

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok
  I ri

  Një bisedë e rrallë me James Joyce, realizuar nga Adolf Hoffmeister, ku flitet rreth procesit të shkrimit, veprave të Joyce dhe fuqisë së artit të fjalës

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok
  I ri

  Don kishoti dhe Sanço janë bashkëbisedues idealë. Ajo që e lidh Donin me shqyrtarin e tij, është pjesëmarrja e ndërsjelltë në atë që quhet ‘’rregulli i lojës’’, ndërsa ndërsjelltësia e tyre është një dashuri noprane për sho-shok. Nuk di të ketë në letërsinë perëndimore një tjetër miqësi që të mund të përqaset me të, me një fjalë, që të mbështet kaq...

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok
  I ri

  Një traktat brilant mbi artin e poezisë, i shkruar nga Ezra Pound, një prej poetëve më të mëdhenj të shekullit të XX.

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Libri ‘‘Itinerare që ndërthuren (Studime për letërsinë shqipe)’’ përmbledh disa prej artikujve e kumtesave në formë të zgjeruar, të realizuara vitet e fundit, të cilat bëjnë objekt trajtimi vepra, autorë e periudha që prej fundit të shek. XIX deri në krijimet bashkëkohore.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 850 Lekë Në stok
  I ri

  BOTIMET POETEKA - një dhuratë e çmuar për ata që dhurojnë libra edhe në fund të vitit. HISTORIA E SHQIPËRISË PËRMES KARIKATURËS (The history of the Albania in cartoons) Libër dy gjuhësh në shqip dhe anglisht nga BEN ANDONI

  2 850 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Qëllim themelor i projektit është njëherësh verifikimi i tezave, vlerësimeve, qortimeve e pohimeve të këtyre autorëve paralelisht me atë të mendimeve të dijetarëve rreth tyre në historitë e letërsisë, kulturës dhe arteve shqiptare.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ky libër u ofron kthjell­tësisht më të rinjve një udhëzues fillestar, ndërsa më të moshuarve rastin për të riparë punën e tyre. I nisur të hartojë një manual, Yves Chevreli-i na ka dhënë në mbërritje një libër prej mjeshtri.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Në këtë libër është jetëshkrimi dhe një vështrim kritik mbi autorët më në zë të Francës, ku jo rrallë gjejmë dhe ehon e tyre tek lexuesi shqiptar.

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  3 000 Lekë Në stok
  I ri

  Një botim që vjen së fundi në shqip; një këndvështrim i ri për gjuhën etruske dhe raportet me gjuhët e tjera, përfshirë gjuhën shqipe dhe zhvillimet e saj. Një botim që vjen në shqip falë përkthimit të Krenar Hajdërit

  3 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Një përmbledhje e studimeve të viteve të fundit të Prof. Uçit. Në to spikat stili estetik, që i bën ato tërheqëse dhe interesante jo vetëm për specialist të fushës, por edhe për lexues të tjerë të interesuar për temat, si puna ime. Në studimet e prezantuara në libër Prof. Uci analizon kryevepra të letërsisë botërore nga antikiteti e deri në ditët e sotme.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 300 Lekë Në stok

  Ky është është shndërruar në një tekst klasik të literaturës teorike rreth postmodernizmit dhe autorja mund të klasifikohet pa frikë kodifikuesja e kësaj metode të kaosit letrar e kulturor. Poetika e postmodernizimit për studiuesit është doracak detajizues, për dyeshuesit është prekje e plagës së Mesias, ndërsa për idhtarët është Bibël që konsolidon...

  1 300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Në këtë studim trajtohet dhe analizohet në mënyrë gjithëpërfshirëse prania dhe funksioni i mitit grek në letërsinë europiane. Këto shtrohen çështje, premisa, orientime paradigmatike dhe konceptuale. Kjo është një fushë e gjerë përkimesh, marrje –dhëniesh mes mitit dhe letërsisë romantike europiane si formacion stilistik kompleks letrar

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Dëshmi, probleme dhe plane Punimet nga sesioni shkencor i mbajtur më 15 tetor 2009

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 300 Lekë Në stok

  Trajtesat onomastike të këtij vëllimi përfshijnë një lëndë të pasur nga të tërthoreve të ndryshme të gjeografisë shqiptare, sidomos korpu-se toponomastike të truallit të Kosovës, të Maqedonisë dhe të Malit të Zi etj., me vështrim të posaçëm për normën në toponimi dhe hetime në leksikun e toponomastikës së sotme dhe historike.

  1 300 Lekë
  Në stok
Shfaq 65 - 96 nga 188 libra