Ofertat

Studime & Kritikë Ka 193 libra.

për faqe
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Pellazgët, pasardhesit e tyre të sotëm dhe origjina pellazge e poemave të homerit

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Materialet nga konferenca e 45-të e Komisionit Ndërkombëtar të Baladës 31 gusht -4 shtator, 2015, Prishtinë.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Në stok

  Studimi ‘Goethe dhe receptimi i tij në kulturën shqiptare’ është monografia e vetme që trajton çështjen e receptimit të kryeshkrimtarit gjerman në kulturën dhe letërsinë shqiptare.

  1 400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Vepra shkencore e Norbert Jokl në fushën e studimeve mbi gjuhën shqipe ka tematikë më të gjerë se e pararendësve. Ajo rrok historinë e periudhave të kaluara të gjuhës e zbret gjer në shkallën moderne. Edhe në tematikë ajo paraqet diçka tërësore, një sistem në vetvete. Ky botim vjen fal përkthimit të gjuhëtarit të njohur Eqrem Çabej

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Nuk është në stok

  Konferencë shkencore ndërkombëtare, Prishtinë, 28-30 gusht 2010

  1 400 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Nuk është në stok

  Konferencë shkencore ndërkombëtare, Prishtinë, 28-30 gusht 2010

  1 400 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Vepra e akademikut Sabri Hamiti, “Ndre Mjeda” si një udhëtim në leximet personale të poetit, nga leximi më i hershëm e intim deri te shqyrtimet si liriku klasik dhe poeti ëndërrues.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Në stok

  Letërsia gojore, ndërkrijimtaritë më të vjetra shpirtërore të njeriut, lindi dhe u zhvillua kur ai ndjeu nevojë që nëpërmjet gjuhës t'i rrëfente tjetrit diçka që ndryshonte e ngrihej mbi kumtet e zakonshme ose, nëpërmjet këngës, t'i shprehte ndjenjat e veta për ngjarjet dhe dukuritë e ndryshme të jetës e të mjedisit ku jetoi e veproi si dhe të natyrës.

  1 400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 300 Lekë Në stok

  Studiuesi Apolloni, para se të shkruajë për romanin, apo romanet e Kadaresë, ai i bën një vështrim të shkurtër, por të thuktë rrugës së lindjes dhe të zhvillimit të romanit Gjenerali i ushtrisë së vdekur, duke e parë atë edhe në kontekstin e letërsisë botërore dhe të asaj shqiptare si dhe duke paraqitur pak a shumë vijat kronologjike, që i paraprinë...

  1 300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Vlera më thelbësore e krijimtarisë shkencore të prof. dr. Shefkije Islamajt është cilësia e prodhimit shkencor dhe e të gjithë veprimtarisë së saj shkencore. Ajo ka lëvruar probleme në fusha të mëdha, të rëndësishme e të vështira, siç janë semantika leksikore, stilistika gjuhësore, shqipja standarde në zhvillim, kategori leksikologjike etj.; ka pasur...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Burime të panjohura ose pjesërisht të përmendura arkivore (Sarajevë: Guča Gora, Kraljeva Sutjeska e Livno; Romë: Arkivi Historik i Urdhrit Françeskan; Arkivi i Qendrës së Studimeve për Shqipërinë pranë Açademia de Lincei), plotësojnë atë pjesë të profilit krijues të Fishtës trajtuar pak ose sipërfaqshëm prej kritikës, por (sidomos) japin mundësinë e...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok
  I ri

  Ky është një libër për të kuptuar thelbësisht marrëdhëniet tejet të komplikuara të shkrimtarit me regjimin komunist, dhe Ismail Kadare është një shembull tipik. Për këto arsye libri ka qenë i suksesshëm duke pasur disa botime radhazi. Ky botim paraprihet nga një parathënie nga Spartak Ngjela dhe me shenime nga Romeo Gurakuqi, Agron Fico, Henri Çili, Mero...

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Një studim i hollësishëm mbi veprën "Meshari", të Gjon Buzukut

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Eshtë një studim që provon me mjaft siguri se në trojet ku është folur maqedonishtja, kanë banuar ilirë dhe, ilirët nuk kanë folur greqisht; ata kanë pasur gjuhën e tyre – ilirishten. Prandaj, duke pasur parasysh elementet që parashtrohen në këtë punim, mendohet se është në përputhje me realitetin historik të merret maqedonishtja dialekt i ilirishtes,...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Kjo vepër është një Hyrje në gjuhësinë teorike. Ajo nuk presupozon njohuri të mëparshme të lëndës, por bën një trajtim rigoroz e të specializuar për një varg temash dhe e çon lexuesin në një nivel të përparuar të të kuptuarit të tyre.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Shkrimi është një përpjekje për të thënë pa u nxituar, por jo pa pasion, me dashamirësi, por pa idolatri diçka nga ato që di ose që dihen për Kadarenë.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Thelbi i teatrit, për të cilin flitet në këtë vepër, përmblidhet në autorët e shquar botërorë si: Breht, Lorka, Frish, Dyrenmat, Adamov, Miler, Duras etj.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Ky libër është një prej përpjekjeve të para serioze nga ana e një gjuhëtari për të ndërtuar brenda traditës së ndërtimit të teorisë, një teori gjithëpërfshirëse të gjuhës, që mund të kuptohet njësoj siç mund të kuptohet zakonisht nga ekspertët e fushave përkatëse, një teori biologjike a kimike.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 100 Lekë Në stok

  Ky libër i gjuhëtarit të shquar italian Giorgio Graffi është një nga tekstet bazë, që përdoret si literaturë e domosdoshme në çdo degë filologjike në universitetet europiane. Pa dyshim, studimet për sintaksën e shqipes, të përfaqësuara nga emra të njohur si M. Domi, S. Floqi, R. Përnaska etj., janë një bazë e mirë për çdo student a studiues, por vepra e...

  1 100 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  250 Lekë Në stok

  Në agimin e një letërsie,- më tha At Fishta,- vetëm poetët janë ata që mund të krijojnë gjuhën letrare, duke huazuar nga thesari i pasur i dialekteve të popullit format gojore, të cilat me saktësinë, pasurinë kuptimore dhe tingëllimin që kanë, u krijojnë atyre mundësitë për të shprehur më mirë një ide apo perceptim"

  250 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  6 000 Lekë Në stok
  I ri

  Shqipëria në Art, paraqitet si një enciklopedi e kujtesës figurative për historinë, kulturën dhe trashëgiminë kombëtare. Përmes statujave, mozaikëve, afreskeve, pikturave, gravurave, litografive, grafikave, akuareleve, të krijuara nga kohët më të hershme deri në ditët tona, njihemi me aspekte nga më të ndryshmet të jetës në trojet e banuara prej...

  6 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Libri ‘E vërteta për Fan Nolin’ sjell vështrim të ri për figurën e autorit më të lexuar shqiptar të 100 viteve të fundit. Libri është e para ndërmarrje që ofron shpjegime për publicistikën shqiptare- gjuhën shqipe -retorikën, duke mbërritur në gjetjen e kodit me të cilin Noli 'u bë shqiptar'. Rruga për të shpjeguar Fan Nolin rrëfen edhe shkakun pse...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  4 000 Lekë Në stok

  Megjithëse shoqërohet me ilustrime nga qindra kryevepra të të gjitha kohëve, ky libër nuk përbën një histori arti. Ilustrimet, ashtu si dhe një përzgjedhje e gjerë citimesh nga Pitagora në kohët tona, shërbejnë për të rikrijuar pikëpamjet e ndryshme mbi të Bukurënm, të cilat janë shfaqur e janë bërë objekt debatesh që nga Greqia e Lashtë e deri sot. Ky...

  4 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ky libër sjell dy leksione të John Ruskin të mbajtur të Mançester më 10 dhe 13 korrik 1857. Ky libër u botua për herë të parë në vitin 2006 dhe së fundi erdhi në shqip në vitin 2017. Ruskin merret me vlerat e përjetshme të artit në zhvillimin e shoqërisë njerëzore.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Lexuesi do të gjejë në këtë libër komente dhe fragmente përfaqësuese prej teksteve me vlerë të madhe të cilat shënjuan historinë e ironisë, vepra ironike qofshin ose analiza kritike. Secili do të mund të mirëorientohet në këtë fushë, shpesh herë e zhytur në mjergull. Çdokush mund të integrojë njohuritë nga përvoja personale, në peizashin e pasur të ironisë.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Në këtë libër do të vijë teoria e përmbledhur e Gerard Genette për narratologjinë. Këtu analizohen të gjitha konceptet kyçe të kësaj discipline, si koha, hapësira, vendi, zëri, rrëfimtari, këndi i pamjes, etj. Për të gjithë personat që duan të studiojnë në këtë fushë, ky libër është guida bazë në këtë fushë

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Kjo është vepër monumentale e Genette në fushën e narratologjisë; qoftë si aplikim mbi tekste por edhe në raport me disiplinat e tjera. Për herë të parë vjen në shqip në këtë botim

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Dy protagonistët e librit kanë lirinë për t’i prekur të gjitha temat e të gjitha kohëve, duke shpalosur idetë për miqësinë, shoqërinë, filozofinë, letërsinë, filmin, teatrin, muzikën, pikturën, arkitekturën, historinë, magjinë, vetëvrasjen, ëndrrën, jetën, vdekjen, antikën, bashkëkohësinë dhe gjithçka tjetër, duke përjashtuar vetëm një temë: politikën....

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok
  I ri

  Studiuesi I njohur Sabri Hamiti risjell botimin monografik për At Zef Pllumin të ripunuar. Ai I ka shtuar edhe tre kapituj botimit të parë që bëri në vitin 2013 tek Shtëpia Botuese Albas. Njëherësh është një rishikim I veprave të plota të françeskanit të madh, të cilat janë bërë të njohura për lexuesit gjatë vitit 2018.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Libri i vlefshëm Gjergj Kastrioti “Athleta Christi”, botohet me rasen e 550-vjetorit të vdekjes së Heroit Kombëtar, personalitet kryesor i historisë sonë, në çaste të vështira e të lumnueshme, që përjetonte e përjeton populli ynë përgjatë shekujsh. Në ketë përzgjedhje prej 12 studimesh spikasin pendat e meshtarëve të mirënjohun françeskanë dhe jezuitë, në...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  650 Lekë Në stok
  I ri

  Ky libër u dedikohet të gjithë atyre që jaën të etur të kuptojnë jetën rreth tyre, madje, edhe nëse nuk shquhen për aftësi fotografike. Për të kuptuar konceptet e fotografisë nuk kërkohet asnjë njohuri teknike apo eksperiencë e mëparshme në këtë fushë, megjithëse besojmë se trajtimi që paraqet ky libër ka për t’iu dukur interesant çdo lexuesi, vecanërisht...

  650 Lekë
  Në stok
Shfaq 129 - 160 nga 193 libra