Kategoritë

Ofertat

Lista e librave sipas Shtëpisë Botuese Logos - A

për faqe
Shfaq 1 - 32 nga 39 libra
 • Shikim i shpejtë
  276 Lekë 300 Lekë -8% Në stok

  Rrëfim i shkëlqyeshim që mund të shërbejë si shembull për kryerjen e detyrave nga fëmijët.

  276 Lekë
  300 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 840 Lekë 2 000 Lekë -8% Në stok

  Antologji me shembuj përfaqësues nga periudhat kryesore të zhvillimit të letërsisë turke, duke filluar nga periudha paraislame e deri më sot.

  1 840 Lekë
  2 000 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  874 Lekë 950 Lekë -8% Në stok

  Një qasje krahasuese e teksteve të shenjta të Biblës dhe Kuranit me arritjet shkencore bashkëkohore me qëllim të dokumentimit të autenticitetit të tyre.

  874 Lekë
  950 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% Në stok

  Një përmbajtje sa e veçantë aq edhe e rëndësishme për të mësuar diç më tepër për jetën e Pejgamberit a.s. Padyshim se bëhet fjalë për një libër, i cili ju ka munguar dhe nga i cili do të mësoni të vërtetën e jetës dhe misionit të Pejgamberit a.s.

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 840 Lekë 2 000 Lekë -8% Në stok

  Shënime të këndshme dhe domethënëse, mbase Filozofi & Psikologjike, nga situata të ndryshme që i mundësojnë lexuesit të farefisnohet me të vërtetën.

  1 840 Lekë
  2 000 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  736 Lekë 800 Lekë -8% Në stok

  Një vepër e rëndësishme që flet për thelbin e shkaqeve të tatëpjetës dhe ngecjes së civilizimit islam, por me shumë shembuj që janë udhërrëfyes që shpijnë në rindërtimin e këtij civilizimi dhe i cili bart mesazhin e lartë hyjnor, mesazh ky mbarëkombëtar dhe universal, i cili i dedikohet njerëzimit mbarë dhe që për bazë ka vëllazërinë, drejtësinë, paqen...

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 104 Lekë 1 200 Lekë -8% Në stok

  Vepra "Dija në Filozofinë e vonë islame: Mulla Sadra mbi ekzistencën, intelektin dhe intuitën" e Ibrahim Kallën-it, paraqet një inkursion mbresëlënës në botën epistemologjike të Mulla Sadrës; një punim ku shkoqitet mjaft vyer koncepti i dijes dhe rrugëve që shpien drejt të vërtetës; ku hapet universi i këtij teozofi, teologu dhe përfaqësuesi të Filozofi...

  1 104 Lekë
  1 200 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  276 Lekë 300 Lekë -8% Në stok

  Përmbledhje e përrallave dhe fabulave të lezetshme për filloristët.

  276 Lekë
  300 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  460 Lekë 500 Lekë -8% Në stok

  Nëpërmjet këtij libri synohet të bëhet nxitja e nxënësve për klasifikimin, renditjen dhe njehsimin e numrave. Ky libër, përveç argëtimit, fëmijëve u ofron edhe shumë njohuri.

  460 Lekë
  500 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  322 Lekë 350 Lekë -8% Në stok

  Vepra e Ibn Rushdit, si për shkak të vëllimit, thellësisë dhe seriozitetit që ka, është shënuar në analet e Historisë së mendimit mysliman dhe njerëzor dhe ka hapur horizonte të reja në fushën e mendimit e të shkencës. Vepra e tij prek shumë fusha, si Filozofi & Psikologjinë, teologjinë, metafizikën, etikën, jurisprudencën, mjekësinë e të tjera. Mbase...

  322 Lekë
  350 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 116 Lekë 2 300 Lekë -8% Në stok

  Një fjalor i rëndësishëm për gjuhësinë shqipe, por njëkohësisht edhe për zoologjinë dhe botanikën.

  2 116 Lekë
  2 300 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  644 Lekë 700 Lekë -8% Në stok

  Libër në të cilën autori trajton njërën nga mosmarrëveshjet më neuralgjike në teorinë islame bashkëkohore dhe jetën praktike të muslimanëve: mosmarrëveshjen rreth statusit dhe pranimit të gruas. Autori bën fjalë edhe për ndikimin e jashtëzakonshëm pozitiv që pati Kurani në ndryshimin e raportit ndaj gruas dhe statusin e saj.

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  828 Lekë 900 Lekë -8% Në stok

  Kjo vepër e Nexhatit Ibrahimit ngërthen shkrime, në të cilat ai trajton tematika të ndryshme për Islamin dhe ndjekësit e tij. Në të lexuesi do të gjejë informatcione të bollshme mbi Historikun e zhvillimit të grupimeve politike dhe fetare në Islam. Autori gjithashtu ndalet tek e ardhmja e Islamit dhe në atë se çfarë do ti ofronte Islami botës.

  828 Lekë
  900 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 656 Lekë 1 800 Lekë -8% Në stok

  Vepra studion haremin në Perandorinë Osmane dhe përqendrohet në dy tema kryesore: në strukturën e familjes e të marrëdhënieve gjinore në Perandorinë Osmane dhe në natyrën e sovranitetit Osman. 

  1 656 Lekë
  1 800 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  322 Lekë 350 Lekë -8% Në stok

  Një përpjekje për të bërë një prezantim esencial dhe të saktë të kuptimeve të Kuranit. Vepra, krahas kuptimeve të Kuranit, ngërthen edhe sqarime të gjera dhe komente të aktualizuara, duke u bazuar në traditën konstituive islame.

  322 Lekë
  350 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% Në stok

  Vepra bën fjalë për zhvillimin Historik, veprat burimore dhe temat kyçe të akaidit dhe kelamit. 

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  644 Lekë 700 Lekë -8% Në stok

  Një studim mjaft serioz mbi dijetarin e madh Imam Maturidiu. Një vepër, e cila sjell edhe shumë informacione sa interesante aq edhe të nevojshme për çdo lexues.

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  368 Lekë 400 Lekë -8% Në stok

  Një doracak mbi rrjedhën e Islamit gjatë Historisë. Libër ky i cili i mbulon nevojat e një myslimani, të cilët i mungon dija për fenë e tij, dhe mjaftueshëm për nevojat e një jomyslimani i cili për Islamin nuk ka njohuri.

  368 Lekë
  400 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  644 Lekë 700 Lekë -8% Në stok

  Kamusi është shkruar me standardet e enciklopedive botërore të kohës dhe, krahas përshkrimit të çështjeve botërore të kohës, përmban edhe shumë zëra që kanë karakter historik, gjeografik, kulturor dhe qytetërimor. Sami Frashëri, në këtë vepër, rëndësi të veçantë u ka kushtuar edhe ngjarjeve dhe fytyrave të rëndësishme që kanë lënë gjurmë në kuadër të...

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 288 Lekë 1 400 Lekë -8% Nuk është në stok

  Dëshmi në lidhje me vrasjet, keqtrajtimet, torturat ndaj popullsisë myslimane të Ballkanit nga ana e Bullgarisë, Serbisë dhe Malit të Zi, të ndihmuara nga idetë pansllaviste ruse.

  1 288 Lekë
  1 400 Lekë -8%
  Shto në shportë Më shumë
  Cmim i reduktuar
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  460 Lekë 500 Lekë -8% Në stok

  Një libër modest por i mjaftueshëm në lidhje me parimet themelore të metodologjisë së hulumtimit në shkencat islame.

  460 Lekë
  500 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  644 Lekë 700 Lekë -8% Në stok

  Një libër ku janë përmbledhur disa prej ligjëratave të autorit, të cilat ai i ka mbajtur mbi Perandorinë Osmane. Përveç periudhës klasike dhe procesit të modernizimit të Perandorisë Osmane, në këtë libër flitet edhe për tema të ndryshme, sikurse që janë kryqëzatat, apo ndasitë midis kishës katolike dhe asaj ortodokse...

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  230 Lekë 250 Lekë -8% Në stok

  Udhëtimi i përbashkët me Orhanin është mënyra përmes së cilës autori na njeh me botën e fëmijëve. 

  230 Lekë
  250 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 748 Lekë 1 900 Lekë -8% Në stok

  Orientalizmi është një dukuri ideore, e cila ka luajtur një rol të rëndësishëm në mendimin dhe letërsinë arabe në të kaluarën dhe sot. Në të kaluarën orientalizmi i mori shkencat dhe artet nga arabët dhe i dërgoi në Perëndim. Kurse sot orientalizmi i mori mendimet, teoritë dhe idetë e standardizuara perëndimore për ti ngulitur në kulturën arabe, çka...

  1 748 Lekë
  1 900 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  644 Lekë 700 Lekë -8% Në stok

  Historiani i njohur turk, Ortajllë, duke i shqyrtuar gjurmët e Historisë, ndriçon zhvillimet Historike nga e kaluara në të ardhmen dhe vazhdon ta zbulojë Shtetin Osman. Këtë radhë, ky Historian i shquar, e fton lexuesin të zbulojë mënyrën e qeverisjes që e ka bërë këtë perandori të fundit, marrëdhëniet me shtetet, kulturat e tjera, qasjen ndaj feve dhe...

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 472 Lekë 1 600 Lekë -8% Nuk është në stok

  Një kryevepër intelektuale: e guximshme, me forcë imagjinate dhe provokuese. Një punë themelvënëse, që do ta revolucionojë të kuptuarit e punëve ndërkombëtare nga ana jonë. Një nga librat më të rëndësishëm që kanë dalë prej kohës së përfundimit të luftës së ftohtë.

  1 472 Lekë
  1 600 Lekë -8%
  Shto në shportë Më shumë
  Cmim i reduktuar
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  736 Lekë 800 Lekë -8% Në stok

  Një libër i jashtëzakonshëm, në të cilin trajtohet çështja se si udhëhiqen dhe si mashtrohen njerëzit dhe popujt, pa qenë të vetëdijshëm për këtë. Një rrëfim për prijësit, pas të cilëve nuk mbetet asnjë gjurmë gjaku, por jo më pak të rrezikshëm, sepse ata nuk vrasin trupin ata lëndojnë shpirtin.

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  460 Lekë 500 Lekë -8% Në stok

  Libri është një rrëfim me përmbajtje të jashtëzakonshme për shkurtabiqin Karlson dhe shokun e tij, Picirukun.

  460 Lekë
  500 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  552 Lekë 600 Lekë -8% Në stok

  Viteve të fundit vërehet një zgjim i interesimit si në botën perëndimore ashtu edhe atë islame mbi veprat që kanë të bëjnë me misticizmin. Megjithatë, pavarësisht vonesës, studiuesit myslimanë gjithashtu kanë arritur në të njëjtën pikë të studimeve dhe kanë nisur publikimin e punimeve të kësaj disipline.

  552 Lekë
  600 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 104 Lekë 1 200 Lekë -8% Në stok

  Një libër brilant nga një njohës i veçantë i Historisë dhe qytetërimeve, që thotë se qytetet me Histori të bujshme ishin mësuesit që i mundësuan perceptimin urban. Si duket shkëlqimi i qëndresës shpirtërore i qyteteve nga ku vijmë apo në të cilat jetojmë?

  1 104 Lekë
  1 200 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 012 Lekë 1 100 Lekë -8% Në stok

  Një ese për Europën, islamin dhe Historinë botërore, në të cilën autori shpalos mendimet e veta, duke shtruar pyetje domethënëse se çfarë kuptimesh kanë termat Perëndim dhe Lindje, a mundet që Historia e botës moderne të barazohet me Historinë e Europës, pse Europa është kontinent, ndërsa India dhe Azia Juglindore jo, megjithëse kjo e fundit është më e...

  1 012 Lekë
  1 100 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  644 Lekë 700 Lekë -8% Në stok

  Ç'është Perandoria Osmane? Cilat janë institucionet e kësaj perandorie. Çfarë kuptimi ka kjo perandori? Në këto pyetje dhe në shumë të tjera përgjigjet Historiani i shquar turk Ortaylë, i cili në këtë vepër flet për sulltanët, pallatet, mënyrën e qeverisjes, lagjet, veprat monumentale, për identitetin e osmanliut etj. Autor fton lexuesin që ta rizbulojë...

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
Shfaq 1 - 32 nga 39 libra