Kërko më tej

Filtra të aktivizuara:
  Tipi i publikimit
  Përkthyesi

  Ofertat

  Histori Ka 524 libra.

  për faqe
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Dokumente të panjohura arkivore të Sigurimit të Shtetit dhe Komitetit Qendror të PPSH-se, të klasifikuara "Tepër Sekret", me procesverbale të mbledhjeve të Lidhjes së Shkrimtarëve, analiza, kritika, dëshmi, raporte, relacione, akuza e denoncime ndaj shkrimtarit Ismail Kadare: Janë 31 dokumente të rralla që dalin në dritë për herë të parë, falë...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   765 Lekë 900 Lekë -15% Në stok

   Historia e mrekullisë ekonomike të Izraelit, një prej shteteve, që ndonëse në përmasa modeste gjeografrike dhe numër popullsise, mbetet njdër vendet më të zhvilluara në botë. Libri best-seller sjell historinë e suksesit të një kombi, që arrin të tejkalojë problemet gjeopolitike për t'u fokusuar në inovacionin teknologjik dhe rritjen ekonomike. Analizat e...

   765 Lekë
   900 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   2 550 Lekë 3 000 Lekë -15% Në stok

   2 550 Lekë
   3 000 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% Në stok

   Shekulli i ri i politikës shqiptare është ai lloj studimi në fushën politikës që synon të përpunojë, të identifikojë dhe pasqyrojë sa më objektivisht vlerat, parimet, filozofinë dhe kulturën politike shqiptare gjatë njëqind viteve të kaluara

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   765 Lekë 900 Lekë -15% Në stok

   Tregimi rrëqethës dhe frymëzues i një prej ofensivave më të mëdha të të gjitha kohërave të karizmës së një njeriu: fushata shumëvjeçare e Nelson Mandelës për të bashkuar kombin e tij, filluar në qelinë e burgut dhe përfunduar me një kampionat ragbie.

   765 Lekë
   900 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   680 Lekë 800 Lekë -15% Në stok

   Me një format tërheqës dhe të thjeshtë, ky libër ka për qëllim të na prezantojë Nelson Mandelën, nëpërmjet fjalëve të tij të mençura, imazheve goditëse të jetës dhe sendeve të tij personale, si edhe opinioneve të shumë të tjerëve, të marra nga burime të palexuara më parë.

   680 Lekë
   800 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   680 Lekë 800 Lekë -15% Në stok

   Libri Despotë të Epirit dhe princër të Maqedonisë ndjek këtë diasporë, mërgimin e pjesës më të madhe të aristokracisë shqiptare në Italinë e Rilindjes. Në këtë rrugëtim të trazuar gjenden Kastriotët, Muzakajt, Topiajt, Dukagjinët, dhe të tjerë krerë të fiseve të lavdishme, sovranë të vërtetë në vendin e tyre, të cilët, të dëshiruar për të mos humbur sërën...

   680 Lekë
   800 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   595 Lekë 700 Lekë -15% Në stok

   Ky libër na sjell të përmbledhur gjykimin e autorit për të sotmen dhe të ardhmen e vendeve të Lindjes së Mesme. Autori shqyrton në mënyrë të hollësishme çështjet më me rëndësi që, sipas tij, kanë për të përcaktuar të ardhmën e këtij rajoni.

   595 Lekë
   700 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 360 Lekë 1 600 Lekë -15% Në stok

   Gjeografia nuk ekziston pa historinë, por edhe historia nuk shpjegohet pa gjeografinë. Historia e Adriatikut fillon në lashtësinë e hershme me origjinalitetin e saj detar, sipas ritmit të popullsive që vijnë nga brendësia dhe nga jashtë.

   1 360 Lekë
   1 600 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   2 975 Lekë 3 500 Lekë -15% Në stok

   Një vështrim i ri për historinë e botës, për qytetërimet e kulturat, që shihen nëpërmjet 1.000 objektesh të krijuara nga dora e njeriut gjatë pothuajse 20.000 vitesh: Nga sendet e jetës së përditshme, tek kryeveprat e kreativitetit njerëzor.

   2 975 Lekë
   3 500 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% Në stok

   Gjashtëdhjetë vjet histori të Teatri Kombëtar të përmbledhura në këtë libër.

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   595 Lekë 700 Lekë -15% Në stok

   Historia e bujshme e ndarjes së presidentit francez Sarkozi nga ish- bashkëshortja e tij Sesilia dhe lidhja me Carla Brunin.

   595 Lekë
   700 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Si u vra kryeministri serb Xhinxhiç në Beograd.

  • Shikim i shpejtë
   638 Lekë 750 Lekë -15% Në stok

   Libri i historianit dhe studiuesit grek D. A. Zakythinos "Krijimi I Greqisë moderne" është një vështrim shkencor mbi zanafillën dhe ardhjen në jetë të një shteti të ri, modern, siç është fqinji ynë Greqia, pas rravgimesh të gjata dhe të mundimshme shtigjeve të thepisura të fatit, kushtëzuar nga të qenit për një kohë të gjatë nën pushtimin osman ashtu...

   638 Lekë
   750 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% Në stok

   Një jetë e madhe e Charles W. Hostler, është një libër në të cilin autori ka rrëfyer atë mori ngjarjesh e personazhesh, personale dhe shpesh historike, që janë ndërthurur në ditët e tij të mira e të këqija të një jete shpesh me rreziqe, por edhe me shumë kënaqësi dhe fat.

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Mbi të gjitha ai është "Pushtuesi", sidomos i Kostandinopojës, të cilën e mori në vitin 1453, duke I dhënë fund kësisoj, Perandorisë Romake të Lindjes mbi njëmijë vjeçare të vjetër.

  • Shikim i shpejtë
   1 700 Lekë 2 000 Lekë -15% Nuk është në stok

   Një nga krimet më të mëdha të komunizmit ishte edhe persekutimi i klerit, sidomos atij katolik. Janë me dhjetëra e qindra klerikë në mbarë vendin të persekutuar, të vrarë, dënuar e internuar. Në këtë libër voluminoz prej dy vëllimesh Dr. Pjetër Pepa sjell dëshmi rrëqethëse.

   1 700 Lekë
   2 000 Lekë -15%
   Shto në shportë Më shumë
   Cmim i reduktuar
   Nuk është në stok
  • Do të gjeni dashurinë e mallin ndër shqiptarët e emigruar në Rumani që nga shekulli XVI, e më vonë të koncentruar në Bukuresht, ku organizoheshin e vepronin në forma e mënyra të ndryshme për ta ruajtur e kultivuar identitetin kombëtar, gjuhën, kulturën, traditat dhe për të ndihmuar atdheut e kauzës kombëtare shqiptare.

  • Shikim i shpejtë
   2 125 Lekë 2 500 Lekë -15% Në stok

   Libri rrefen se, hebrenjtë kanë luajtur një rol të jashtëzakonshëm dhe, jo gjithnjë të dobishëm, në të gjithë historinë e njerëzimit e kjo është e dukshme; që veprimtaria e tyre nuk ka qenë gjithnjë miqësore kundrejt Krishtërimit dhe popujve johebrenj.

   2 125 Lekë
   2 500 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   2 125 Lekë 2 500 Lekë -15% Në stok

   Libri rrefen se, hebrenjtë kanë luajtur një rol të jashtëzakonshëm dhe, jo gjithnjë të dobishëm, në të gjithë historinë e njerëzimit e kjo është e dukshme; që veprimtaria e tyre nuk ka qenë gjithnjë miqësore kundrejt Krishtërimit dhe popujve johebrenj.

   2 125 Lekë
   2 500 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   638 Lekë 750 Lekë -15% Në stok

   Historia e Serbëve është libri historik me dy vëllime i autorit gjerman Kostandin Jirecek. Jireçeku vleresohet vecanërisht për kontributin e tij mbi historinë e vendeve te Gadishullit Ballkanik...

   638 Lekë
   750 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   6 375 Lekë 7 500 Lekë -15% Në stok

   Organizimi shtetëror, jeta politike, ngjarjet kryesore, të gjithë ligjvënësit, ministrat dhe kryetarët e shtetit shqiptar në historinë 93-vjeçare të tij. Një histori konkrete me emra të protagonistëve të saj.

   6 375 Lekë
   7 500 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 190 Lekë 1 400 Lekë -15% Në stok

   1 190 Lekë
   1 400 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% Në stok

   Valid Fariz është prej një kohe të gjatë ndër shkollarët më të mirë informuar të Lindjes së Mesme, popujve të atyshëm, kulturave të saj, si dhe lëvizjeve radikale atje. Senatori Xho Liberman

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   595 Lekë 700 Lekë -15% Në stok

   Është një hyrje në arkivat e KGB-s, të cilat në vitin 1991 dhe 1992 u hapën fshehtas për kërkuesit, veçanërisht për rusët. Ata janë dhe udhërrëfyesit tanë për zbulime të bazuara në d umente të një origjinaliteti të padiskutueshëm.

   595 Lekë
   700 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   680 Lekë 800 Lekë -15% Në stok

   680 Lekë
   800 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   765 Lekë 900 Lekë -15% Në stok

   765 Lekë
   900 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   595 Lekë 700 Lekë -15% Në stok

   1989. Fundosja e utopisë, zë vendin e duhur ne bibliotekën e mendimit politik, duke plotësuar një zbrazëti të ndjeshme, por edhe hedh dritë mbi shumë dukuri që, në mënyrë të drejtperdrejtë ose terthorazi, kanë qenë pjesë e historisë përgjate gjysmeshekullit të diktatures në vendin tonë.

   595 Lekë
   700 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Libri trajton si tendencat kryesore brenda komunizmit rumun, ashtu edhe rolin e personaliteteve me rëndësi në historinë e partisë... Unë kam bindjen se një histori e tillë politike mund të na servirë vështrimin magjepsës brenda historisë së PKR mes dy Luftërave,...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   935 Lekë 1 100 Lekë -15% Në stok

   Valter Krivicki është njeriu që kujtohet më mirë sot për shkak të misterit të pazgjidhur që lidhet me vdekjen e tij në një dhomë hoteli në Uashington, D.C., në shkurt të vitit 1941, një ngjarje e faqeve të para të shtypit të asaj kohe. Policia gjeti një plumb në tëmthin e viktimës...

   935 Lekë
   1 100 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 700 Lekë 2 000 Lekë -15% Në stok

   Ideja e botuesit francez të këtij libri ishte të përmblidhte në një vepër të vetme shkrime dhe analiza të shkruajtura nga penat më të mira të specialistëve, që në të njëjtënkohë të ishte një përmbledhje dhe një traktat.

   1 700 Lekë
   2 000 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  Shfaq 33 - 64 nga 524 libra