Kërko më tej

Filtra të aktivizuara:
  Tipi i publikimit
  Përkthyesi

  Ofertat

  Histori Ka 547 libra.

  për faqe
  • Shikim i shpejtë
   600 Lekë Në stok

   Marrëdhëniet shqiptaro – greke kanë mjaft dritë – hije, por e rëndësishme është që ato të dihen e të njihen, se vetëm kështu kanë shans të evoluojnë.

   600 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 000 Lekë Në stok

   Ky libër përbën një pikënisje për mendimet tona për Ballkanin, e shkuara e të cilit është gjithmonë e pranishme për të influencuar mënyrën tonë të kuptimit të dilemave ekzistuese në rajon.

   1 000 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   700 Lekë Në stok
  • Shikim i shpejtë
   700 Lekë Në stok

   Duke iu kushtuar kërkimeve historike të Shqipërisë, mund të themi se Etërit Jezuitë të provincës venete vazhdojnë një traditë të lavdishme të familjes. Në fakt, është e njohur se tre përpiluesit e Illyricum Sacrum, që mbetet gjithnjë vepër themelore në historinë shqiptare, saktësisht ishin anëtarë të po asaj province të nderuar. 

   700 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 000 Lekë Në stok

   Gjergj Kastrioti, kur në mesin e shekullit XV papritur u shfaq në historinë e Evropës si protagonist në luftën e ashpër kundër turqve, për të gjithë ishte një personazhi ri. Ishte i ri edhe emri "Skënderbej"! Më parë nuk ishte veçse një peng në duart e sulltanit, dhe ishte i njohur vetëm për ata që njihnin fatin e keq të derës së tij princërore, e rënë...

   1 000 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   800 Lekë Në stok

   Kombi shqiptar, ruajtësi dhe vazhdonjësi i fiseve antike të rajonit thrako-ilir e të qytetërimit të tyre, në një nivel goxha të kënaqshëm, i paraqitet studiuesit me një aspekt kulturor e tradicional, deri më sot po kaq pak të njohur sa dhe interesant.

   800 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   2 125 Lekë 2 500 Lekë -15% Në stok

   Ky është një botim bibliografik për Nënë Terezën, me vlera të veçanta për të kuptuar botën e saj dhe vlerësimet që ka marrë nga personalitetet e të gjitha fushave. Libri është referencë e padiskutueshme pasi sjell të dhënat për të gjithë artikujt që janë bërë rreth shenjtores së Shekullit të XXI nga gazetat në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni dhe Malin e Zi

   2 125 Lekë
   2 500 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Ky libër synon të ndriçojë disa nga çështjet më të qenësishme të veçantive të shpirtit, të veprës e të flijimit të nënës së madhe për njerëzit, sidomos për të varfrit e më të varfërve, duke u dhënë vend parësor mendimeve, teksteve të lutjeve dhe letrave të saj si dhe vlerësimeve të të tjerëve për këtë figurë madhore të humanizmit të shekullit të XX

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% Në stok

   Në këtë botim special vijnë mesazhet e Nënë Terezës në Kombet e Bashkuara dhe para marrjes së çmimit Nobel, si dhe vlerësimet e të gjitha personaliteteve botërore për aktivitetin e saj

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   2 000 Lekë Në stok

   Deri më tani madhështinë dhe egërsinë e Ali Pashë Tepelenës e kemi mësuar nga të tjerët; Tani është një rast i shkëlqyer për të mësuar përmes dokumenteve, letrave, korrespondencave dhe raporteve me kancelaritë perëndimore këtë personalitet kontravers. Një botim i shkëlqyer i përgatitur nga njohësi më i mirë i Pashait të Janinës, studiuesi Irakli...

   2 000 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 000 Lekë Në stok

   Zbardhen për herë të parë dokumentet e deklasifikuara dhe dëshmitë rreth raporteve që pati Enver Hoxha me Kosovën gjatë periudhës 50-vjeçare të sistemit komunist.  Autori i librit Esat Myftari ka shfrytëzuar të gjitha raportimet e diplomatëve dhe njohjet mes diktatorit Hoxha me lidershipin kosovar;  Fadil Hoxha, Ali Shukria, Veli Deva, Xhavit Nimani,...

   1 000 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 200 Lekë Në stok

   Një përshkrim i detajuar i Shqipërisë nga Diktatura në Demokraci, ku përmes dokumentesh, arkivave të deklasifikuara dhe dëshmive personale autori trajton në mënyrë origjinale, pa pasion, raportet mes Tiranës dhe Uashingtonit. Kush do të kuptojë përmasën reale të legjitimitetit të elitës politike shqiptare dhe sjelljen ndaj fuqive të mëdha, duhet ta lexojë...

   1 200 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 000 Lekë Në stok

   Patrik Ravinjan, kërkues me emër dhe specialist i periudhës historike kur sundoi Napoleoni, zbuloi rastësisht Ditarin sekret të tij në Afrikë. Në të Bonaparti ka shënuar mbresat e veta që nga fillimi i Revolucionit deri në fund të jetës. Duke lexuar këtë ditar sekret ne njihemi ditë pas dite me Napoelonin e vërtetë, me ndryshimet që pësoi ai me kalimin e...

   1 000 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 000 Lekë Në stok

   Çmimi i lirisë shqyrton dhe shpjegon historinë magjepsëse dhe të ndërlikuar të Europës Qendrore e Lindore, vendet e sotme të Republikës Çeke, Hungarinë etj. Autori hulumton çështje dhe polemika të tilla si tensioni mes vendeve të zhvilluara industriale të Perëndimit dhe vendeve agrare të Europës Qendrore dhe Lindore.

   1 000 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   700 Lekë Në stok

   Një nga enigmat më të mëdha të historisë së Shqipërisë, jo vetëm në Luftën e Dytë Botërore, por edhe në përgjithësi, është se përse Konti Ciano, dhëndri i Musolinit, ishte njeriu që pati idenë e pushtimit të Shqipërisë dhe ia kërkoi me ngulm Duçes, i cili ishte ngurrues. Shqipëria është poërjashtimi i madh në sjelljen politike të Cianos.

   700 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   2 500 Lekë Në stok

   “Ky tekst është shumë i plotë si një kurs hyrës. Ai do të ngjallë interesin e studentëve për të mësuar historinë e SHBA-ve”, kështu shkruan Armando C. Alonzo i Texas A&M University. Libri konsiderohet me vlera për njohjen e SHBA-ve edhe nga institucionet shkollore, universitare, akademike shqiptare, apo edhe për ata që janë të pasionuar pas historisë...

   2 500 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   990 Lekë Në stok

   Në këtë vëllim janë përfshirë dy studime me vlera të jashtëzakonshme për gjuhën shqipe: “Studime shqiptare” i arvanitasit, Panajot Kupitorit dhe “Mbi gjuhën shqipe” i Franz Bopp. Tezat që shtrojnë këta autorë provokojnë dhe shtrojnë ide për debate të forta në fushat e historisë dhe gjuhësisë. Ato rikthejnë çështje themelore për prejardhjen e shqipes,...

   990 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   700 Lekë Në stok

   Profesor doktor Afrim Karagjozi ka hapur siparin e një drejtimi tjetër të rëndësishëm të studimeve albanalogjike me renditjen në mënyrë skrupuloze e profesioniste të udhëpërshkrimeve të zonjave angleze në Shqipëri. Deri më tash jemi njohur me udhëpërshkrimet dhe literaturën e udhëtimit të shkruar kryesisht prej diplomatëve, piktorëve, oficerëve, pra një...

   700 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   600 Lekë Në stok

   Kush janë anmiqt e Shqipnisë?

   600 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 500 Lekë Në stok

   CONCI?I PROVINTIAA?I O CUVENDI J ARBENIT (Romae 1706) Është një botim me vlera jo thjeshtë kishtare, por që sjell dokumente autentike të Kuvendit të Arbrit, rreth gjendjes ekonomike, sociale dhe politike të Shqipërisë së fillimshekullit të XVIII. Përmasa dhe rëndësia e këtij dokumenti të bëjnë të kuptosh se këtu u ngjiz thagmi i Rilindjes Kombëtare një...

   1 500 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   600 Lekë Në stok

   Ky libër është ndër referencat bazike për të kuptuar historinë e Shqipërisë para-osmane: Aty trajtohet me një sërë burimesh historike zona e depërtimit ortodoks në digën katolike dhe pasojat që pati në historinë e mëtejshme e ashtuquajtura vija e Teodosit. Libri vjen në shqip nga Edmond Malaj

   600 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 200 Lekë Në stok

   Në këtë studim, autori shqyrton periudhën e Mesjetës në trojet shqiptare dhe mënyrën se si kjo është paraqitur në historiografinë shqiptare të dy shekujve të fundit (XX-XXI).

   1 200 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 250 Lekë Në stok

   Fjalor shpjegues I mitologjisë: Kjo mitologji është e mbështetur në historinë tonë, në legjendat e ardhura prej kohëve të lashta, ska farsë, as banalitet, ska harresa. Heronjtë e mitologjisë, gjatë gjithë teksteve të fjalorit, luftojnë, dashurojnë, thonë shumë poezi, sigurisht janë edhe ngapak romantikë, të mbushura më një melankoli e trishtim të...

   1 250 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 200 Lekë Nuk është në stok

   Historia Botërore dhe Qytetërimi është një vepër madhore, me 12 vëllime, një enciklopedi e vërtetë që i rrok thuajse të gjitha fushat e jetës: Historia Botërore dhe Qytetërimi 1: Nga agimet e qytetërimet në fillimet e Greqisë së Lashtë: Prehistoria Egjipti Assiria dhe Babilonia Hititët dhe popujt e korridorit sirio-palestinez Medët dhe Persët Kultura...

   1 200 Lekë
   Shto në shportë Më shumë
   Nuk është në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 200 Lekë Në stok

   Historia Botërore dhe Qytetërimi është një vepër madhore, me 12 vëllime, një enciklopedi e vërtetë që i rrok thuajse të gjitha fushat e jetës: Historia Botërore dhe Qytetërimi 2: Historia Botërore dhe Qytetërimi 2: Greqia e Lashtë. Greqia dhe origjina e pushtetit romak: Greqia: Lufta kundër persëve Shekulli i artë i Perikliut Luftërat e Peloponezit...

   1 200 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 200 Lekë Në stok

   Historia Botërore dhe Qytetërimi është një vepër madhore, me 12 vëllime, një enciklopedi e vërtetë që i rrok thuajse të gjitha fushat e jetës: Historia Botërore dhe Qytetërimi: Historia Botërore dhe Qytetërimi 4: Mesjeta. Në zemër të Mesjetës. Hegjemonia shpirtërore e Kishës Islami Epoka karolingene Bota aziatike nga shek. IV-X Vikingët Rilindja e...

   1 200 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 200 Lekë Në stok

   Historia Botërore dhe Qytetërimi është një vepër madhore, me 12 vëllime, një enciklopedi e vërtetë që i rrok thuajse të gjitha fushat e jetës: Historia Botërore dhe Qytetërimi 5: Rilindja Evropiane dhe Humanizmi, Luftërat fetare... Rënia e Mesjetës dhe fillimi i Kohës Moderne; Rilindja: Lufta njëqindvjeçare Lufta e dy Trëndafilave Lindja e shtetit...

   1 200 Lekë
   Në stok
  Shfaq 97 - 128 nga 547 libra