Katalog

Kusht
V. Bot
Produkt i Ri

Ofertat

Publicistikë & Ese 

për faqe
Shfaq 1 - 30 nga 114 libra
 • Jorgos Seferis vjen me një tjetër përmasë; atë të estetit. Janë 17 esetë në këtë përmbledhje: "Hyrje në poezinë e T.S. Eliot-it", "Mbi një fragment nga Pirandello", "Dialog mbi poezinë", "Monolog mbi poezinë", "Arti dhe epoka", "Fjalim në Stokholm", "Dy fjalë për traditën e re greke", "Në 700-vjetorin e Dantes", të sjella në shqip nga Romeo Çollaku.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Guido Knopp rikthen vëmëndjen tek gratë e Hitlerit dhe rolin që ato luajtën në regjimin nazist. Mbështetur në fotografi të papublikuara më parë dhe në fjalët e miqve dhe kolegëve më të afërt të këtyre portreteve, Knoop risjell në vëmëndje një gjeneratë e cila me pak mungesë të kurajos, ju nënshtrua joshjes dhe dhunës.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  6 700 Lekë Në stok
  I ri

  E gjithë vepra dhe mendimi i ideatorit të neoshqiptarizmës së fillimshekullit të XXI, hartuesit të platformës së Cromonëellth-it mbarëshqiptar, intelektualit dhe publicistit të spikatur, Arbën Xhaferi vjen në një botim kolanë, me pesë vëllime, përgatitur nga Klan Kosova dhe Dudaj, nën kujdesin e kryeministrit Edi Rama dhe Shkëlzen Maliqit

  6 700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Një libër nga Kujtim Hysenaj për përvojën e tij gjatë kohës që shërbente si Këshilltar në ambasadën e Shqipërisë në Paris. Kujtim Hysenaj pohon për raportet e vështira që shpesh diplomatët e karrierës kishin me një pjesë të zbuluesve, punonjës të Ministrisë së Punëve të Brendshme të kamufluar përkohësisht në ambasadë me të njëjtin status ai ata.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Libri i Robert Armour-it për mitet e Egjiptit, i njohur gjerësisht nga një brez lexuesish, tashmë paraqitet i plotësuar me më se 50 foto të egjiptologut Edwin Brock dhe vizatime të Elizabeth Rodenbeck, që i paraqesin Zotat me pamjet e tyre karakteristike.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  “Politika si profesion” paraqet politikën duke e kuptuar atë në ndikimin e udhëheqjes, si një grupim politik, pra si një shtet. Filozofi Max Weber i kushton rëndësi të madhe analizës së drejtimit të politikës nëpërmjet partive politike, që nënkupton thjesht drejtimin nga grupet e interesit.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Një trajtesë sesi u krijua himni kombëtar i Shqipërisë.

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok

  Objekti i studimit dhe i hulumtimit në këtë punim është "Çështja shqiptare dhe ndikimi i saj në sigurinë rajonale.

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Ky libër – ashtu si edhe emisioni televiziv me të njëjtin titull, ku u mbështet – nuk u drejtohet vetëm adhuruesve të letërsisë, por një publiku më të gjerë, i cili mbetet i ndjeshëm kundrejt problemeve dhe shqetësimeve të kohës sonë.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Ishte një parapritë e nevojshme nga ana ime para se eseja të botohej si libër e të përkthehej me shpejtësi në frëngjisht e në disa gjuhë të tjera.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ky është botimi i plotë i esesë "Midis krimeve dhe mirazheve, Shqipëria", shkruar në periudhën maj-dhjetor 1991 dhe botuar së pari në përkthimin frëngjisht tek "Actes Sud", në mars 1992.

  800 Lekë
  Në stok
 • Lulet, frutat dhe perimet janë shkasi më i mirë për t'u thelluar në imagjinatën e përbashkët erotike të gjuhës dhe kombit shqiptar. Në vijim të botimit të mëparshëm, edhe ky libër befason, ngacmon dhe sfidon lexuesit, të cilët i fton për ta bërë pjesë të komunikimit të brendshëm dhe të jashtëm këtë libër xhepi

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Lexo Amerikën të zbulosh të nëndheshmen e një kontinenti përrallash. Të qasësh një tjetër univers, një tjetër kohë, një tjetër botë. Të rrokësh imazhet e një utopie të çuditshme që, pa reshtur, përkundet mes ëndrrës dhe realitetit. Me një Jean Baudrillard si udhërrëfyes dhe mentor, Amerique, ose tekstili i vërtetë i modernitetit.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Për herë të parë vjen në një libër i gjithë aktiviteti publicistik i Sotir Gjikës, botim i përgatitur nga Eugjen Merlika. Ndonëse vdiq në moshë të re, ai la gjurmë në shtypin e viteve ‘20

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Ky libër vjen si një ofertë polemizuese për rolin e islamit që nga fillimet deri në ditët tona, shfaqjen e fondamentalizimit, përplasjeve me besimet e tjera dhe si një nevojë për të mbrojtur islamin paqësor. Autori shprehet se ka sjellë fakte për të ngritur tezat që rrok ky libër.

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Ky libër me shënime historike konsiderohet si një nga gurët e themelit që pret të lartësohet në ngrehinën nacionaliste shqiptare, ndërsa përmasa e Myrteza Bajkraktarit është e jashtëzakonshme për shkak të sakrificës dhe vetëmohimit për idealin kombëtar

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok
  I ri

  Publicisti dhe studiuesi Fahri Xharra, si rrallëkush, paraqet një tërësi reflektimesh, hulumtimesh dhe studimesh të thelluara për të shkuarën dhe të tashmen e shqiptarëve, origjinën dhe trojet e tyre, në kërkim të identitetit dhe shkaqeve që kanë sjellë vonesat historike. Me një qasje tërëishst antikonformiste, ky libër parashtron teza, hap tema të nxehta...

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Në këtë libër janë përfshirë thënie të zgjuara të personaliteteve botërore. Secila prej këtyre shprehjeve është thënë në një gjendje të thellë vetëdije: Ato kanë fjalë që ndriçojnë mendjen dhe ndezin zemrat

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Nuk ka një libër të dytë kaq të vlefshëm për kryeqendrën e Bizantit. Nobelisti turk, Orhan Pamuk thotë se “libi më i mirë i shkruar për Stambollin është i një autori italian, Edmondo De Amiçis.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Fuqia e fjalës është e jashtëzakonshme për ti ndryshuar gjërat. Këtu buron edhe rëndesa e këtij libri me vlera të rralla, pasi janë përzgjedhur fjalimet më të goditura që kanë ndryshuar mendjet dhe zemrat e njerëzve në histori; këtu janë përzgjedhur mesazhet që nga njerëzit e shenjtë si Jezusi apo Muhameti, tek politikanët dhe deri te të urtët. Botimi...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Dante Aligieri nuk ishte lidhur vetëm me tmerrnajën tonë. "Komedia hyjnore" e tij ishte, me sa dukej, e vetmja në botë, që rrezatonte po aq fuqishëm edhe zinë edhe dritën. Pyetjes që Eugenio Montale, në kremtimin e Dantes, ia drejtoi vetes dhe të tjerëve: "Ç'kuptim ka për poetët e sotëm vepra e Dantes?", poetët e botës i janë përgjigjur e do t'i...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  250 Lekë Në stok

  Një nga më të mëdhenjtë shkrimtarë europianë, Ismail Kadare, flet për temat më delikate dhe ndarjet midis serbëve dhe shqiptarëve, mbi urrejtjen e zgjatur, zemërimin dhe mllefin, mbi miqësinë dhe moskuptimet me shkrimtarët serbë, mbi shtrembërimet e historisë, që e kapërcen dramën ballkanase, dhe për arsyen përse ishte dashur që Serbia të ishte e para që...

  250 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Kohët e fundit, Ballkani i Jugut është bërë pikë fokusi për interesin evropian dhe amerikan në mbarë rajonin e Ballkanit, me një konflikt të intensitetit të ulët në Serbinë Jugore, një situatë me siguri të paqëndrueshme në Kosovë dhe rrezik të madh që ka përballuar sovraniteti i FRYOM-it në krejt ekzistencën e saj të shkurtër.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Ky është një reflektim që shkrimtari i madh i bën misioneve kolonializuese të europianëve në vendet e Lindjes, duke u ndaluar te shfarosjet, zhvatjet dhe zhdukjet e kluturave vendase

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Në këtë libër shkrimtari i shquar Ismail Kadare ka reflektuar rreth kafenesë së tij të dashur ku nisi të shkruajë veprat e tij që kur u arratis në Franë në fillim të viteve ’90. Nuk është thjeshtë një libër eseistik, pasi këtu gjenden shumë të dhëna që na ndihmojnë më tepër të të njohur universin kadarean

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Ndonëse u shkruan 75 vite më parë, pamfletet e Kutelit tingëllojnë aktuale në shoqërinë shqiptare që ende s’i ka shëruar shumë nga plagët e saj të vjetra.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Shqipëria dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë popujt më të dashuruar, së paku që në shekullin e XX e deri në ditët tona. Këtë raport mes dy vendeve që kanë “special relationship” eksploron autori, duke hyrë edhe në çështje të panjohura deri më tani. Por, pse ndajnë këtë miqësi? A i detyrohen shqiptarët amerikanëve, apo jo? Çfarë do të ndodhë me...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Botimi i librit "Shekulli XXI" u realizua me qëllimin fisnik për të përmbledhur në faqet e një vëllimi mendimet e dijetarëve dhe specialistëve shqiptarë nga të gjitha hapësirat mbarëkombëtare për të paraprirë zhvillimin kombëtar. Në këtë botim luksi vijnë idetë e shprehura në shumë fusha të jetës që nga Ismail Kadare, Rexhep Qosja, Arben Xhaferi, Idriz...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Gazetari i njohur Apostol Duka synon që të zbardhë momentet më pikante të historisë së re të Shqipërisë, duke rrëfyer përmes miqve dhe armiqve të Enver Hoxhës, sjellë dëshmi të personazheve të tilla si Haxhi Lleshi, Shefqet Peçi, Ymer Dishnica, Bedri Spahiu, Spiro Koleka, Haki Toska, Nexhmije Hoxha, Pilo Peristeri, Muhamet Prodani, Maliq Sadushi, etj., të...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Ky libër nuk ka dyshim se do të zërë një vend të veçantë në radhën e përkthimeve cilësore të botuara deri tani, që i përkasin botës sportive. Lexoni “Topi është imi” dhe shihni si shpaloset hapësira e topit të rrumbullakët, si shikimi yt për botën italiane të futbollit shkrihet harmonishëm me pamjen e përftuar nga libri i Moggi-t. Lexim të këndshëm!

  1 200 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 30 nga 114 libra