Libra Ka 2896 libra.

për faqe
 • Shikim i shpejtë
  1 250 Lekë Në stok

  Në këtë libër shpaloset një afresk tërheqës dhe i plotë, duke filluar që nga përhapja e parë e mesazhit ungjillëzues në pellgun e Mesdheut e deri te perspektivat e mijëvjeçarit të tretë.

  1 250 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  "Historia e Norvegjisë. Nga epoka e akullnajave deri në ditët tona" është shkruar për të gjithë ata që duan të mësojnë më shumë për historinë e këtij vendi dhe popullit të tij. Ky vëllim, i pasur me ilustrime, shërben për të dhënë një tablo të qartë të zhvillimit kulturor dhe shoqëror në Norvegji - duke filluar nga koha kur njeriu i parë nisi të jetojë në...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Kjo është një histori koncize e Polonisë. Studiuesit e dinë sa shumë detaje janë lënë mënjanë, por lexuesi duhet ta kuptojë se nuk mund të jepet gjithçka në një përmbledhje. Edhe ky botim i Cambridge University Press nuk bën përjashtim. Një libër i shkruar nga dy autorë, njëri specialist i shek. XVIII, tjetri më shumë i familjarizuar me shek. XIX.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 800 Lekë Në stok

  Në këtë vepër të jashtëzakonshme, që përfshin gjithë historinë e Rusisë, nuk do të gjeni fakte të thata dhe personazhe historike abstrakte. Sepse ky libër është shkruar nga Jevgenij Anisimov, mjeshtër i përshkrimit historik, autor i shumë botimeve për historinë e këtij vendi.

  1 800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Historia e Spanjës nuk do të jetë vetëm historia e mbretërve dhe heronjve, por edhe ajo e parmendës dhe e kopeve, e udhëtimeve detare dhe e burokracisë, e ligjeve dhe librave, e, mbi të gjitha, një kujtim për ata që vuajtën traumën e skllavërisë, shfrytëzimin apo dhimbjen të cilët retorikat patriotike i kanë harruar.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Ky botim i rishikuar në mënyrë thelbësore i Erik J. Zürcher, i vlerësuar si një histori e plotë, trajton e përditëson temat analoge të përfshirjes së vazhdueshme të Turqisë në Perëndim dhe të modernizimit të Shtetit e shoqërisë.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 250 Lekë Në stok

  Përmes këtij teksti kompakt të "Historisë së Zvicrës", historiani i njohur zviceran Thomas Maissen sjell paraqitjen e re të përgjithshme, e pritur prej kohësh. Bazuar në përfundimet më të reja kërkimore dhe me një stil të rrjedhshëm, ai paraqet lindjen e Konfederatës Zvicerane, vazhdimësinë e saj të jashtëzakonshme, por edhe përthyerjet e saj të shumta...

  1 250 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Ju e dini se në Shqipëri ka vende magjepsëse si këto kopshte të Trianonit të cilat ju i njihni aq mirë, vende të përzgjedhura që, për nga historia dhe atmosfera që krijojnë, prekin apo nxisin imagjinatën e njerëzve, duke ngulitur në zemrat e tyre një kujtim të bukur. Dhe kjo mund të lidhet me bukurinë e një vendi... por unë nuk njoh tjetër vend që të ketë...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  750 Lekë Në stok

  Hyrje në arkitekturë, vepër tashmë klasike - plotësisht e përditësuar në sistemin e vet ikonografik - mbetet një domosdoshmëri për këdo që dëshiron një njohje fillestare të arkitekturës së shkuar dhe të tashme. Kjo histori arkitekture është ndarë në mënyrën më tradicionale: fillon nga Greqia e Lashtë, përfshin antikitetin klasik dhe ngjarjet europiane...

  750 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Kjo vepër është një Hyrje në gjuhësinë teorike. Ajo nuk presupozon njohuri të mëparshme të lëndës, por bën një trajtim rigoroz e të specializuar për një varg temash dhe e çon lexuesin në një nivel të përparuar të të kuptuarit të tyre.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok

  "Islamizmi ballkanik" është përkthimi në shqip i një vepre të botuar më 1986, pra, në një periudhë të hershme, kur të gjashta shtetet e Europës Juglindore (Shqipëria, Bullgaria, Greqia, Hungaria, Rumania, Jugosllavia), për të cilat flitet këtu, gjendeshin në një situatë krejt tjetër krahasuar me të sotmen. Autori argumenton se islamizmi ballkanik pasosman...

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Java jonë shqiptare është pjesë e veprës monumentale prej 1600 faqesh me titull Ditari, që përfshin disa ditarë, duke filluar nga ai i mbajtur në Paris më 1901 e deri tek ditari i mbajtur në Shqipëri më 1935.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  300 Lekë Në stok

  Ska vend në botë që të më pëlqejë më shumë se kuzhina... Kështu nis romani i Banana Yoshimoto-s, Kitchen, që pas përkthimit të botimit të parë është përkthyer në shumë gjuhë dhe madje ka fituar dy prej çmimeve letrare më prestigjioze në Japoni, duke u ngjitur në majë të listës së bestsellerëve, ku qëndroi për më shumë se një vit dhe u shit në miliona kopje.

  300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ngjarjet zhvillohen në Paris pas Luftës së Parë Botërore. Iv Harteluja, pinjoll i një familjeje të pasur të rënë nga vakti, i vrarë shpirtërisht nga lufta, gjatë pushimeve në bregdet dashurohet me Denizën, grua e martuar në mjedisin e tij të dikurshëm. Deniza e dashuron dhe jeton vetëm për të. Por, kur Ivi bëhet përherë e më shumë i trishtuar dhe i...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Shkrimi është një përpjekje për të thënë pa u nxituar, por jo pa pasion, me dashamirësi, por pa idolatri diçka nga ato që di ose që dihen për Kadarenë.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  450 Lekë Në stok

  Në këtë libër Cristina Parodi, gazetarja dhe drejtuesja e emisioneve të mirënjohura në televizionin italian, përshkruan në një këndvështrim modern, të përditësuar, rregullat e mirësjelljes.

  450 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Nga titulli dikush mund të mendojë se flitet për ditët tona, kur kontrabanda është një dukuri e zakonshme. Jo dhe jo. Bëhej edhe në kohë të socializmit kontrabandë. Për këtë flet Vili Minarolli në romanin e tij "Kontrabandisti", një copëz nga historia e Shqipërisë së viteve të regjimit komunist.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  350 Lekë Në stok

  Moliere, në komedinë "Koprraci", i frymëzuar nga vepra Kusia e Plautit, qesëndis koprracinë e Harpagonit, tek i cili pasioni për të grumbulluar para ka zhdukur çdo ndjenjë të mirë dhe krejt dashurinë e dhembshurinë; ky koprrac terrorizon familjen e tij dhe shërbëtorët e vet.

  350 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  250 Lekë Në stok

  Kush thotë, se kur je njëmbëdhjetë vjeç nuk ke probleme? Kur je njëmbëdhjetë vjeç duhet të ndërrosh shkollën, Të rriten qimet e para, ose të dalin dhëmbët si të kastorit. Dhe po qe se këtyre halleve u shtohen edhe dy teze dhe një gjyshe, që fusin hundët kudo, edhe një emër më i gjatë se vetë shtati yt, atëherë jeta mund të të bëhet vërtet e vështirë.

  250 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Herë të thella e herë të shpenguara, "Kujtimet" janë historia e një njeriu të zakonshëm, me ambicie politike të ndrojtura, me një gjysmë ideje mendjelehtë për shërimin e botës nga melankolia dhe me një mijë teori donkishoteske, të hedhura nga përtej varrit. Në kërkim të dashurisë dhe të trashëgimtarit, Kubasi i shpërfill gratë që e duan dhe aspiron ato që...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  I shkruar për lexuesin e gjerë, "Kultura tradicionale kineze" është një udhërrëfyes nëpër historinë më tepër se pesëmijëvjeçare të kulturës dhe shoqërisë kineze, nga parahistoria deri në ditët tona.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Një Vit i Ri i gëzuar në Nju-Jork transformohet për Xhesika Fletçerin në një hetim të ri e të komplikuar. Në rrugë Plaku i Vitit të Ri i afrohet duke i kërkuar një takim, por kostumi që ai ka veshur, nuk mjafton për të gënjyer syrin e pagabueshëm të detektives.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Flër Deksani është një grua e bukur dhe tërheqëse, por mbi të gjitha pa skrupuj. E pajisur me një gardërobë të jashtëzakonshme veshjesh të zeza elegante, e informuar nga nekrologjitë e botuara në Times, ajo merr pjesë në funerale dhe përkujtimore duke pasur si qëllim të joshë vejanët e pasur të pangushëlluar. Pasi i ka joshur dhe ka futur duart në kartat...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Është verë. Dy vajza franceze, Vanina dhe Zhuljeta shkojnë në jug të Sardenjës për pushime. E kalojnë kohën në plazh, not, diell dhe rërë. Një djalosh italian, i zeshkët dhe i bukur, i sheh nga larg, çdo ditë, pa u afruar. Është Vanina që do t'i flasë atij...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Edhe një herë Andrea Camilleri shfaqet si një tregimtar i pashoq i asaj Sicilie, ku ngatërrohen e thuren shoqëria civile, politika, e vjetër dhe e re, si dhe mafia. Camilleri, në këtë libër është një rrëfimtar tejet i çmagjepsur, që mban në dorë me kujdes fijet e tregimit dhe që është i aftë të krijojë momente intensiteti e realizmi të tillë, që lexuesi...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  "Vallja e tim eti", romani me të cilin autori nis karrierën artistike, përbëhet nga 16 kapituj, në formë tregimesh, që në tërësi, përmes rrëfimit të personazhit kryesor, Aleksit, japin një pjesë nga jeta e autorit. Aleksi, i lindur në Kaliforni, është biri i një politikani mjaft të njohur. Së bashku me familjen ai shpërngulet në Greqi, për të ndjekur...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ky libër u dedikohet pjesëtarëve të komunitetit të Shërbimit Sekret, të cilët, bashkë me Ushtrinë e Shteteve të Bashkuara, shërbyen në Austri pas Luftës së Dytë Botërore. Ata ishin një grup njerëzish të talentuar dhe të përkushtuar, të cilët jetuan dhe punuan nën trysninë në rritje të Luftës së Ftohtë. Kontributi i tyre e ndihmoi shumë qeverinë amerikane...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Kombinim i pashoq i aventurës, misterit e ankthit, nga dora e mjeshtrit rrëfimtar, autorit të romanit "Hija e erës". Trilogjia e mjegullës bashkon tre librat e parë të shkruar nga Carlos Ruiz Zafón, duke formuar një cikël romanesh me mister dhe aventurë. Plot intriga dhe befasi, të tre historitë formojnë një triptik ku elementet romanceske nga letërsia...

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 250 Lekë Në stok

  Një roman për dashurinë, vetminë, alkoolizmin, shpengimin dhe, natyrisht, tragjedinë, i shkruar në formën e një ditari, plot me ngjarje e të papritura.

  1 250 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Në këtë vëllim janë përfshirë dymbëdhjetë tregime, që u përgjigjen dymbëdhjetë kryeveprave të kolosit të letërsisë angleze, Shekspirit. Lexuesit e rinj do të familjarizohen me përmbajtjen e këtyre veprave dhe kur të rriten, do të shijojnë më mirë veprat origjinale.

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Siç ka deklaruar në mënyrë eksplicite vetë Pirandeloja, ai dëshiron të jetë një shkrimtar jo i fjalëve, por i gjërave.Ky vëllim përmban disa nga novelat dhe tregimet më tërheqëse të këtij autori, te të cilat lexuesi ynë do të gjejë forcën e fjalës artistike dhe humanizmin e shkrimtarit.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Kërcënime dhe vrasje, hakmarrje dhe pushtet, tradhti dhe para. Këto të shoqërojnë përgjatë gjithë rrjedhës së romanit Trafikantët. Ngjarjet e këtij libri i përkasin periudhës së tranzicionit shqiptar, por duke mos i shkëputur fijet as me të shkuarën komuniste.

  800 Lekë
  Në stok
Shfaq 65 - 96 nga 2896 libra