Thanas Medi dhe Virion Graci jane dy...
Një libër kuzhine për të gjithë. Për admiruesit pasionantë të artit të kulinarisë, por edhe për fillestarët që duan të ushqehen mirë dhe të zbulojnë magjinë e gatimit, përmes recetave të thjeshta dhe të shpejta. Një libër që nuk mund të mungojë në kuzhinën tuaj.
Mjafton të thuash Pasta dhe ke thënë gjithçka! Pjata që nuk i thuhet kurrë jo! Pjata që mund të gatuhet me dhjetëra mënyra, nga më e thjeshta, vetëm me vaj ulliri e deri tek ato më të ndërlikuarat ku pastat duhet t’i prodhoni vetë. Por për të mbërritur tek receta e një shefi, së pari leximi kalon nga botimi më i ri i Ideart, nën kujdesin e së famshmes...
Kuzhina italiane, plot finesë, shumëaromshe, vjen për lexuesit me recetat më të mira klasike, në një libër ku gjenia dhe arti i të ushqyerit mirë gërshetohen me luksin dhe cilësinë e një botimi unik.
Ëmbëlsirat, të ëmblat, shumëngjyrëshet, aromëndjellëset… tundimi që falet e dëshirohet prej të gjithëve. Por jo të gjithë kanë lindur pastiçier… E nëse nuk keni lindur e tillë, provën e parë mund ta bëni në kuzhinën tuaj modeste nën shoqërinë e “Të ëmblat Ëmbëlsira”. Ky është më shumë se një libër, është një mik që nuk do t’ju lërë kurrë në baltë, në...
40 receta antipastash të zgjedhura nga Academia Barilla, frymëzuar nga tradita italiane: pjata tradicionale, variante të krijuara duke u bazuar në klasiket dhe risi, që vijnë si një prelud i shkëlqyer i një vakti të mirë.
40 receta sallate të zgjedhura nga Academia Barilla: nga klasiket e përjetshme me bazë perimesh deri te pjatat më komplekse me përbërës origjinalë.
40 receta buke, çibukësh dhe biskotash të kripura të traditës italiane të zgjedhura nga Academia Barilla: gatime tradicionale dhe të reja, për të festuar mirësinë e bukës, ushqim i pazëvendësueshëm në tavolinat tona.
40 receta të zgjedhura nga Academia Barilla për të përgatitur pica dhe fokaçe të shijshme, nga tradita origjinale italiane: nga klasiket që tashmë janë të famshme në gjithë botën deri tek ato më fantastike të pasuruara me produktet tipike italiane.
40 receta tunduese pastash nga repertori i pasur i kuzhinës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: shumë krijime të reja dhe receta klasike që nuk mund të mungonin, realizuar me produkte origjinale italiane.
40 receta risotto dhe supash të zgjedhura nga Academia Barilla: më të mirat e traditës italiane, përmes një udhëtimi kulinar tërheqës mes specialiteteve të shijshme me origjinë nga fshati dhe atyre klasike.
40 receta me bazë mishi të traditës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: me një thjeshtësi të jashtëzakonshme, pjata të një teknike të lartë, me përbërës tipik italianë.
40 receta me bazë peshku, të traditës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: recetat më të njohura të rajoneve dhe shumë pjata të shijshme e plot imagjinatë.
40 receta të shijshme kontornosh të kuzhinës italiane të zgjedhura nga Academia Barilla: një udhëtim përmes shijesh, ngjyrash, aromash tipike për Italinë, mes pjatash të pasura dhe recetash që përgatiten lehtë.
40 receta të krijuara mbi bazën e traditës italiane, të zgjedhura për një menu plotësisht vegjetariane nga Academia Barilla: specialitete të rajoneve, pjata të famshme klasike dhe shumë të tjera autentike dhe të reja.
40 receta salcash, konservash dhe likernash të zgjedhura nga Academia Barilla për të shijuar të gjitha “shijet e shtëpisë” tipike të kuzhinës italiane: thesare të vogla që shoqërojnë për mrekulli pjatat dhe e bëjnë tavolinën festive.
40 receta ëmbëlsirash joshëse “made in Italy” të zgjedhura nga Academia Barilla, që ruajnë ekuilibrin mes tradicionales dhe krijimeve të reja: kryevepra të artit modern të pastiçerisë dhe shumë të tjera që janë krenari e kuzhinave të ndryshme rajonale.
Ky fjalor anglisht-shqip, me rreth 35000 fjalë-titull, është rezultat i një pune të kujdesshme, ku shquhet njohja shumë e mirë e anglishtes dhe shqipes nga autori.
Ky libër vjen si frymë për ide liberale në ekonominë shqiptare, por njëherësh edhe si një ftesë për të gjithë politikëbërësit dhe vendimmarrësit, që të hartojnë programe zhvillimi, të menaxhojnë dhe drejtojnë institucione mbi ide të qarta. Prof. Adrian Civici dhe Selami Xhepa kanë listuar 24 mendimtarët liberalë, idetë e të cilave vijnë të përmbledhura në...
Ky është një tekst plotësues për njohurit e gjeografisë së Europës, me të dhënat më të fundit, të bazuara në kërkime, teknologji dhe studimet bashkëkohore
Qëllimi i përpilimit të këtij libri është që të njohë dhe të rrisë më mirë nivelin e përgatitjen e amvisave në familje për gatimet e gjellëve në gamë sa më të gjerë.
Ky libër ju vjen në ndihmë me 50 ide të mdryshme mbi menaxhimin.
Sigmund Freud (1856-1939) konsideruar si ndër mendimtarët më të shquar të shek. XX, ishte neurolog austriak, i cili themeloi shkollën psikanalitike dhe psikiatrike. Ai u bë i njohur për teoritë e tij në lidhje me gjendjen e pandërgjegjshme dhe mekanizmin mbrojtës të represionit, si dhe për krijimin e praktikës klinike të psikanalizës për trajtimin...
Nxënëset më të shquara të Frojdit, pjesëtare të "rrethit vjenez", janë personazhe të këtij vëllimi. Secila nga autoret bashkëkohore ka evokuar një grua tjetër, psikanaliste, duke hetuar deri në identitetin e saj më sekret, disa herë edhe në jetën personale.
Punonjësit socialë sigurojnë shërbime në një sërë strukturash e në nivele të ndryshme. P. sh., punonjësit socialë ofrojnë shërbime në praktikë private, institucione, spitale, shkolla, klinika dhe qendra të korrektimit.
Ç'është një punim diplome dhe për çfarë vlen? Zgjedhja e temës, Kërkimi i materialit, Plani i punimit dhe skedimi, Hartimi i punimit, Redaktimi, Përfundime - janë disa nga problemet më kryesore të trajtuara në këtë libër që tashmë është kthyer në pikë referimi për çdo student dhe mësues.
Sjellja e mirë nuk del kurrë nga moda. Por kohët kanë ndryshuar, kanë ndryshuar edhe zakonet, madje edhe mjetet e komunikimit. Ky është i katërti i Serisë me këta libra të vegjël, por të rëndësishëm, që i kushtohen sjelljes së mirë, të ripara nga një këndvështrim modern, aktual, i përditësuar.
Fjalori frazologjik frëngjisht-shqip është botimi i plotë, i përgatitur nga Ndue Beleshi, i cili veç formimit filologjik, i bashkëngjit edhe përvojën personale prej shumë vitesh duke jetuar në vende frëngjishtfolëse
Në këtë libër me esse autori u kushton një vëmendje të veçantë marrëdhënieve që lypset të ndërtojë shteti dhe politika shqiptare me vendet fqinje në veçanti dhe ato të rajonit në përgjithësi në suazë të konteksteve të krijuara pas viteve nëntëdhjetë.
Ky libër, është ndër ata libra të rrallë, në të cilët e ashtuquajtura Lindje arrin të hedhë një vështrim të qartë mbi vetveten.
Ky libër ju ofron studentëve një grup instrumentesh analitike dhe kuadrosh që janë akademikisht rigorozë, por që gjithashtu ofron depërtime trëndësishme te realitetet, pasiguritë dhe kompromiset që hasin pothuajse çdo ditë specialistët e Burimeve Njerëzore dhe menaxherët e linjës.
Që në shfletimin e parë dallohen lehtë se spektri i vështrimit është i gjerë dhe megjithatë i përcaktuar. Autori e ka drejtuar shikimin e vet në skaje diametrale të hapësirës politike evropiane e botërore.
Në këtë libër trojtohen çështje të karakterit teorikojuridik, por edhe praktik, që kanë të bëjnëme lëvizjen në hapësirat e kësaj strukture , të shtetasve komunitarë dhe shtetasve jo komunitarë.