Nuk ka një libër të dytë që të jetë...
Spanjishtja e re pa mundim e Assimil është bashkëkohore. Gramatika paraqitet në mënyrë thelbësore, bazuar në shënimet e veçuara. Ato ju çojnë në studimin e strukturuar të gjuhës, sidomos duke u përfshirë edhe mësimi përsëritës, që zhvillojet gjithnjë pas gjashtë mësimesh. Mësimet përsëritëse janë më të ngjeshura, mjaft të vlefshme, japin gjithmonë një...
Greqishtja e re pa mundim e Assimil është bashkëkohore. Gramatika paraqitet në mënyrë thelbësore, bazuar në shënimet e veçuara. Ato ju çojnë në studimin e strukturuar të gjuhës, sidomos duke u përfshirë edhe mësimi përsëritës, që zhvillojet gjithnjë pas gjashtë mësimesh. Mësimet përsëritëse janë më të ngjeshura, mjaft të vlefshme, japin gjithmonë një...
Frëngjishtja e re pa mundim e Assimil është bashkëkohore. Gramatika paraqitet në mënyrë thelbësore, bazuar në shënimet e veçuara. Ato ju çojnë në studimin e strukturuar të gjuhës, sidomos duke u përfshirë edhe mësimi përsëritës, që zhvillojet gjithnjë pas gjashtë mësimesh. Mësimet përsëritëse janë më të ngjeshura, mjaft të vlefshme, japin gjithmonë një...
Psikologjia e shkrimit, ndonëse është një psikologji speciale, është fare afër me shkollën dhe me nxënësit, pasi shkrimi dhe vizatimi, të gjitha punët me shkrim janë objekt i studimit të kësaj dege të psikologjisë. Sikur edhe kaq të thuhej do të mjaftonte që mësuesit ta njihnin nga afër atë, ta studionin me kujdes dhe të nxirrnin përfundimet e duhura
Libri i madh Psikologjia e fëmijës e autorëve amerikanë Vasta, Haith dhe Miller është tashmë në duart e lexuesit shqiptar. Është një botim që e kapërcen hamendjen e thjeshtë të botimit, i vështirë në të gjitha drejtimet, që nga e drejta e botimit (me një pagesë tepër të lartë) e deri te përkthimi, konsulenca e vijueshme psikologjike, redaktimi po në...
Psikologjia individuale e Adlerit është nga veprat më të njohura në psikologjinë e sotme. Teoria e tij e famshme për personalitetin dhe studimet e tjera për personalitetin dhe studimet e tjera të kryera në psikologji, kanë sjellë ndryshime rrënjësore në mendimin e kësaj shkence
Ky libër përmbledh të gjithë jetën dhe veprën e mësueses dhe studiueses së njohur Pandora Dedja. Libri ka hapësira teorike interesante, por edhe shembuj konkret, mjaft shembuj tërheqës dhe domosdo të veçantë e që i japin këtij libri një tingëllim interesant. Sidomos në ndihmë të mësuesve të gjuhës e të letërsisë ky libër paraqet një ndihmë jo të vogël....
Paraadoleshenca është një libër psikologjik që i kushtohet moshës 12 - 15vjeç, situatave që krijohen, dukurive të shumta psikologjike, shoqëruar me shembuj të shumtë, analiza të ndryshme, vlerësime, shqyrtime praktike dhe formulime teorike të rëndësishme për këtë moshë dhe për mësuesit, prindërit, lexuesit e zakonshëm, por edhe studentët që përgatiten për...
Libri «Struktura e personalitetit njerëzor» i autorit Xhevair Lleshi, vjen si një i tërë, duke ndërthurur teoritë e personalitetit nga psikologë të mëdhenj mbi strukturën dhe e gjithë kjo e shoqëruar me shembuj mjaft interesant të miteve të botës së vjetër dhe të kohës sonë
Ky libër i Prof. Priftit është i domosdoshëm për mësuesit, shkollat në tërësi, prindërit dhe studentët e psikologjisë dhe të mësuesisë
Ky është një botim në ndihmë të komunitetit të arsimtarëve, i shkruar nga personalitetet më të njohura të fushës në vendin tonë
Fletore Pune Matematike për klasat e shtata të shkollës 9-vjeçare.
"Gjuha shqipe 5" libër për mësuesin e klasës së pestë të shkollës 9-vjeçare.
Një libër kuzhine për të gjithë. Për admiruesit pasionantë të artit të kulinarisë, por edhe për fillestarët që duan të ushqehen mirë dhe të zbulojnë magjinë e gatimit, përmes recetave të thjeshta dhe të shpejta. Një libër që nuk mund të mungojë në kuzhinën tuaj.
Mjafton të thuash Pasta dhe ke thënë gjithçka! Pjata që nuk i thuhet kurrë jo! Pjata që mund të gatuhet me dhjetëra mënyra, nga më e thjeshta, vetëm me vaj ulliri e deri tek ato më të ndërlikuarat ku pastat duhet t’i prodhoni vetë. Por për të mbërritur tek receta e një shefi, së pari leximi kalon nga botimi më i ri i Ideart, nën kujdesin e së famshmes...
Kuzhina italiane, plot finesë, shumëaromshe, vjen për lexuesit me recetat më të mira klasike, në një libër ku gjenia dhe arti i të ushqyerit mirë gërshetohen me luksin dhe cilësinë e një botimi unik.
Ëmbëlsirat, të ëmblat, shumëngjyrëshet, aromëndjellëset… tundimi që falet e dëshirohet prej të gjithëve. Por jo të gjithë kanë lindur pastiçier… E nëse nuk keni lindur e tillë, provën e parë mund ta bëni në kuzhinën tuaj modeste nën shoqërinë e “Të ëmblat Ëmbëlsira”. Ky është më shumë se një libër, është një mik që nuk do t’ju lërë kurrë në baltë, në...
40 receta antipastash të zgjedhura nga Academia Barilla, frymëzuar nga tradita italiane: pjata tradicionale, variante të krijuara duke u bazuar në klasiket dhe risi, që vijnë si një prelud i shkëlqyer i një vakti të mirë.
40 receta sallate të zgjedhura nga Academia Barilla: nga klasiket e përjetshme me bazë perimesh deri te pjatat më komplekse me përbërës origjinalë.
40 receta buke, çibukësh dhe biskotash të kripura të traditës italiane të zgjedhura nga Academia Barilla: gatime tradicionale dhe të reja, për të festuar mirësinë e bukës, ushqim i pazëvendësueshëm në tavolinat tona.
40 receta të zgjedhura nga Academia Barilla për të përgatitur pica dhe fokaçe të shijshme, nga tradita origjinale italiane: nga klasiket që tashmë janë të famshme në gjithë botën deri tek ato më fantastike të pasuruara me produktet tipike italiane.
40 receta tunduese pastash nga repertori i pasur i kuzhinës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: shumë krijime të reja dhe receta klasike që nuk mund të mungonin, realizuar me produkte origjinale italiane.
40 receta risotto dhe supash të zgjedhura nga Academia Barilla: më të mirat e traditës italiane, përmes një udhëtimi kulinar tërheqës mes specialiteteve të shijshme me origjinë nga fshati dhe atyre klasike.
40 receta me bazë mishi të traditës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: me një thjeshtësi të jashtëzakonshme, pjata të një teknike të lartë, me përbërës tipik italianë.
40 receta me bazë peshku, të traditës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: recetat më të njohura të rajoneve dhe shumë pjata të shijshme e plot imagjinatë.
40 receta të shijshme kontornosh të kuzhinës italiane të zgjedhura nga Academia Barilla: një udhëtim përmes shijesh, ngjyrash, aromash tipike për Italinë, mes pjatash të pasura dhe recetash që përgatiten lehtë.
40 receta të krijuara mbi bazën e traditës italiane, të zgjedhura për një menu plotësisht vegjetariane nga Academia Barilla: specialitete të rajoneve, pjata të famshme klasike dhe shumë të tjera autentike dhe të reja.