Kërko më tej

Filtra të aktivizuara:
  Tipi i publikimit
  Përkthyesi

  Ofertat

  Histori Ka 522 libra.

  për faqe
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Një përshkrim i detajuar i Shqipërisë nga Diktatura në Demokraci, ku përmes dokumentesh, arkivave të deklasifikuara dhe dëshmive personale autori trajton në mënyrë origjinale, pa pasion, raportet mes Tiranës dhe Uashingtonit. Kush do të kuptojë përmasën reale të legjitimitetit të elitës politike shqiptare dhe sjelljen ndaj fuqive të mëdha, duhet ta lexojë...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% Në stok

   Patrik Ravinjan, kërkues me emër dhe specialist i periudhës historike kur sundoi Napoleoni, zbuloi rastësisht Ditarin sekret të tij në Afrikë. Në të Bonaparti ka shënuar mbresat e veta që nga fillimi i Revolucionit deri në fund të jetës. Duke lexuar këtë ditar sekret ne njihemi ditë pas dite me Napoelonin e vërtetë, me ndryshimet që pësoi ai me kalimin e...

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% Në stok

   Çmimi i lirisë shqyrton dhe shpjegon historinë magjepsëse dhe të ndërlikuar të Europës Qendrore e Lindore, vendet e sotme të Republikës Çeke, Hungarinë etj. Autori hulumton çështje dhe polemika të tilla si tensioni mes vendeve të zhvilluara industriale të Perëndimit dhe vendeve agrare të Europës Qendrore dhe Lindore.

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   595 Lekë 700 Lekë -15% Në stok

   Një nga enigmat më të mëdha të historisë së Shqipërisë, jo vetëm në Luftën e Dytë Botërore, por edhe në përgjithësi, është se përse Konti Ciano, dhëndri i Musolinit, ishte njeriu që pati idenë e pushtimit të Shqipërisë dhe ia kërkoi me ngulm Duçes, i cili ishte ngurrues. Shqipëria është poërjashtimi i madh në sjelljen politike të Cianos.

   595 Lekë
   700 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   2 125 Lekë 2 500 Lekë -15% Në stok

   “Ky tekst është shumë i plotë si një kurs hyrës. Ai do të ngjallë interesin e studentëve për të mësuar historinë e SHBA-ve”, kështu shkruan Armando C. Alonzo i Texas A&M University. Libri konsiderohet me vlera për njohjen e SHBA-ve edhe nga institucionet shkollore, universitare, akademike shqiptare, apo edhe për ata që janë të pasionuar pas historisë...

   2 125 Lekë
   2 500 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   842 Lekë 990 Lekë -15% Në stok

   Në këtë vëllim janë përfshirë dy studime me vlera të jashtëzakonshme për gjuhën shqipe: “Studime shqiptare” i arvanitasit, Panajot Kupitorit dhe “Mbi gjuhën shqipe” i Franz Bopp. Tezat që shtrojnë këta autorë provokojnë dhe shtrojnë ide për debate të forta në fushat e historisë dhe gjuhësisë. Ato rikthejnë çështje themelore për prejardhjen e shqipes,...

   842 Lekë
   990 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   595 Lekë 700 Lekë -15% Në stok

   Profesor doktor Afrim Karagjozi ka hapur siparin e një drejtimi tjetër të rëndësishëm të studimeve albanalogjike me renditjen në mënyrë skrupuloze e profesioniste të udhëpërshkrimeve të zonjave angleze në Shqipëri. Deri më tash jemi njohur me udhëpërshkrimet dhe literaturën e udhëtimit të shkruar kryesisht prej diplomatëve, piktorëve, oficerëve, pra një...

   595 Lekë
   700 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   510 Lekë 600 Lekë -15% Në stok

   Kush janë anmiqt e Shqipnisë?

   510 Lekë
   600 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 275 Lekë 1 500 Lekë -15% Në stok

   CONCI?I PROVINTIAA?I O CUVENDI J ARBENIT (Romae 1706) Është një botim me vlera jo thjeshtë kishtare, por që sjell dokumente autentike të Kuvendit të Arbrit, rreth gjendjes ekonomike, sociale dhe politike të Shqipërisë së fillimshekullit të XVIII. Përmasa dhe rëndësia e këtij dokumenti të bëjnë të kuptosh se këtu u ngjiz thagmi i Rilindjes Kombëtare një...

   1 275 Lekë
   1 500 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   510 Lekë 600 Lekë -15% Në stok

   Ky libër është ndër referencat bazike për të kuptuar historinë e Shqipërisë para-osmane: Aty trajtohet me një sërë burimesh historike zona e depërtimit ortodoks në digën katolike dhe pasojat që pati në historinë e mëtejshme e ashtuquajtura vija e Teodosit. Libri vjen në shqip nga Edmond Malaj

   510 Lekë
   600 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   425 Lekë 500 Lekë -15% Në stok

   Autori tregon për ish-republikat sovjetike Gjërat e tyre më të veçanta në doke e zakone, ku nuk mungon historia e secilës. Tregon jo pak për Moskën dhe moskovitët; që të gjitha këto janë në trajtën e refleksioneve vetjake, pjellë e udhëtimeve në kohë të ndryshme. Kritika ka konstatuar në leximin e këtij libri përcaktime të thella dhe me shumë vlerë për...

   425 Lekë
   500 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Në këtë studim, autori shqyrton periudhën e Mesjetës në trojet shqiptare dhe mënyrën se si kjo është paraqitur në historiografinë shqiptare të dy shekujve të fundit (XX-XXI).

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 063 Lekë 1 250 Lekë -15% Në stok

   Fjalor shpjegues I mitologjisë: Kjo mitologji është e mbështetur në historinë tonë, në legjendat e ardhura prej kohëve të lashta, ska farsë, as banalitet, ska harresa. Heronjtë e mitologjisë, gjatë gjithë teksteve të fjalorit, luftojnë, dashurojnë, thonë shumë poezi, sigurisht janë edhe ngapak romantikë, të mbushura më një melankoli e trishtim të...

   1 063 Lekë
   1 250 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Historia Botërore dhe Qytetërimi është një vepër madhore, me 12 vëllime, një enciklopedi e vërtetë që i rrok thuajse të gjitha fushat e jetës: Historia Botërore dhe Qytetërimi 1: Nga agimet e qytetërimet në fillimet e Greqisë së Lashtë: Prehistoria Egjipti Assiria dhe Babilonia Hititët dhe popujt e korridorit sirio-palestinez Medët dhe Persët Kultura...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Historia Botërore dhe Qytetërimi është një vepër madhore, me 12 vëllime, një enciklopedi e vërtetë që i rrok thuajse të gjitha fushat e jetës: Historia Botërore dhe Qytetërimi 2: Historia Botërore dhe Qytetërimi 2: Greqia e Lashtë. Greqia dhe origjina e pushtetit romak: Greqia: Lufta kundër persëve Shekulli i artë i Perikliut Luftërat e Peloponezit...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Historia Botërore dhe Qytetërimi është një vepër madhore, me 12 vëllime, një enciklopedi e vërtetë që i rrok thuajse të gjitha fushat e jetës: Historia Botërore dhe Qytetërimi: Historia Botërore dhe Qytetërimi 4: Mesjeta. Në zemër të Mesjetës. Hegjemonia shpirtërore e Kishës Islami Epoka karolingene Bota aziatike nga shek. IV-X Vikingët Rilindja e...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Historia Botërore dhe Qytetërimi është një vepër madhore, me 12 vëllime, një enciklopedi e vërtetë që i rrok thuajse të gjitha fushat e jetës: Historia Botërore dhe Qytetërimi 5: Rilindja Evropiane dhe Humanizmi, Luftërat fetare... Rënia e Mesjetës dhe fillimi i Kohës Moderne; Rilindja: Lufta njëqindvjeçare Lufta e dy Trëndafilave Lindja e shtetit...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Historia Botërore dhe Qytetërimi është një vepër madhore, me 12 vëllime, një enciklopedi e vërtetë që i rrok thuajse të gjitha fushat e jetës: Historia Botërore dhe Qytetërimi 6: Perandoritë e Mëdha të Shenjta dhe jo të Shenjta, të Lindjes dhe të Perëndimit. Rilindja dhe Reforma: Rilindja në Francë, në Vendet e Ulëta, në Gjermani, në Britaninë e Madhe...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Historia Botërore dhe Qytetërimi është një vepër madhore, me 12 vëllime, një enciklopedi e vërtetë që i rrok thuajse të gjitha fushat e jetës: Historia Botërore dhe Qytetërimi 7: Mbretëritë e fuqishme të botës nga Luigji XVI deri në ditët e fillimeve të kohës së re. Luftërat fetare në shekullin e Luigjit XIV: Luftërat fetare Anglia dhe Skocia e shek. XVI...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Historia Botërore dhe Qytetërimi është një vepër madhore, me 12 vëllime, një enciklopedi e vërtetë që i rrok thuajse të gjitha fushat e jetës: Historia Botërore dhe Qytetërimi 8: Revolucionet e Mëdha, kursi i ndryshimit të botës... Hegjemonia angleze dhe fundi i regjimit të vjetër: Lufta për trashëgiminë e Spanjës Rusia e vjetër Pjetri i Madh Polonia...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Historia Botërore dhe Qytetërimi është një vepër madhore, me 12 vëllime, një enciklopedi e vërtetë që i rrok thuajse të gjitha fushat e jetës: Historia Botërore dhe Qytetërimi 9: Perandoria e Napoleonit dhe ... Revolucioni Francez dhe Perandoria: Polonia Turqit, austriakët dhe prusianët Stuhi mbi Perandorinë Britanike Revolucioni Francez Shqiponjat...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Historia Botërore dhe Qytetërimi është një vepër madhore, me 12 vëllime, një enciklopedi e vërtetë që i rrok thuajse të gjitha fushat e jetës: Historia Botërore dhe Qytetërimi 10: Shekulli XVIII. Borgjezia liberale dhe zgjimi i nacionalizmit: Karbon, çelik, pambuk dhe makina Manifesti komunist Revolucionet e 1848ës Mbretërimi i Viktoria Perandoria e dytë...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   765 Lekë 900 Lekë -15% Në stok

   Studiuesi i gjithëdijshëm Antonio Baldaçi na paraqitet tashmë jo si botanist, por si një historian i mirëfilltë. Përmbledhja e tij historike i përkushtohet Të madhes Shqipëri, por që në fjalorin politik të sotëm ka një ngarkesë tjetër, që edhe sikur të përdorej drejtpërdrejt nuk kishte asgjë të keqe. Ideja fillestare ishte Shqipëria Natyrale, por ja që...

   765 Lekë
   900 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% Në stok

   Janë botuar mjaft vepra për Justinianin e Madh, libri i L.Priftit mbetet mjaft i freskët, i thjeshtë dhe pa teprime të lodhshme. Ai rrjedh natyrshëm dhe ka përshkrime interesante, duke u përqendruar në fuqinë krijuese dhe shpirtin e madh të Perandorit ilir të Bizantit. Në ndërgjegjen historike të popullit shqiptar historia nuk fillon nga këto rrënjë të...

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   935 Lekë 1 100 Lekë -15% Në stok

   Kleopatra ka qenë një ndër gratë më të spikatura të historisë së njerëzimit, e padyshim ka arritur majat e realizimit si femër; një grua trime, e pangjashme në forcën, karakterin dhe inteligjencën e saj. Kjo mbretërore historike vazhdon të inspirojë gra dhe burra sot për mendjen dhe aftësitë e qenies për vetërealizim. Prandaj kjo është një nga monografitë...

   935 Lekë
   1 100 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 275 Lekë 1 500 Lekë -15% Në stok

   Nuk merret me parashtrimin e Historisë së Njerëzimit dhe me detajet rreth saj, por ka në fokus diçka krejt të veçantë: rrok elemente, pika nevralgjike të kësaj historie, duke i bërë ato tejet të perceptueshme, me një gjuhë të thjeshtë komunikuese, duke e sqaruar deri në fund se çështë kjo dukuri (që shpjegon) dhe pse ka ndodhur pikërisht ashtu. Libri...

   1 275 Lekë
   1 500 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   425 Lekë 500 Lekë -15% Në stok

   Autori në këtë libër shprehet qartë dhe drejt, duke i thënë të vërtetat në sy në lidhje me prapambetjen e tmerrshme që e ka rrethuar jetën e shqiptarëve. Shto këtu edhe mjerimet e luftës copëtuese, shkatërrimtare, prishjen e çdo gjëje që mezi ishte selitur në shekuj. Lufta bëhet kundër Turqisë Otomane, por thikën e hanë shqiptarët, të cilët filluan rrugën...

   425 Lekë
   500 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 445 Lekë 1 700 Lekë -15% Në stok

   Pse shfaqet kështu Fjalori Historik i Shqipërisë dhe Robert Elsie, autor i tij? Kjo ndodh sepse pjesët përbërëse të historisë dhe personalitetet e saj, heronjtë dhe betejat duket se herë braktisen dhe herë ngrihen lart, herë ndihen të mjerë, herë shndërrohemi edhe më të fuqishëm. Sidoqoftë aty është njeriu që shfaqet i madhërishëm. Ne e shohim më të...

   1 445 Lekë
   1 700 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   595 Lekë 700 Lekë -15% Në stok

   Libri «Indipendenca shqiptare» e Oreste C. Mandalari, jep dokumente mjaft interesante të marrënieve të krijuara nga Italia në lidhje me çështjen shqiptare dhe për Pavarësinë e saj kombëtare. Autori, i shkruan këto marrëzie qartë edhe në terren konkret ku zhvillohen ngjarjet, të cilat sigurisht që bëjnë përshtypje. Pavarësia e Shqipërisë shkakton kudo...

   595 Lekë
   700 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

   Është një biografi e shkruar nga dora e një autori mjaft të njohur dhe për më tepër e një diplomati që i ka ndjekur nga afër ngjarjet, faktet, dorëshkrimet, analizat, shtypin, të dhënat e qeverive të ndryshme, duke vënë përballë vlerësimet, përshtypjet vetjake, botimet, arritjen përfundëse, diskutimet r njëanshme dhe ato dypalëshe..., pra gjithçka që ka...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 275 Lekë 1 500 Lekë -15% Në stok

   Vasfi Barutin nuk e intereson shumë dokumenti, po karakteri i Enver Hoxhës. Ne prej tij mbajmë mend plot skena të paharruara, ku pothuajse nuk ndodh asgjë dhe ngrihet në qiell sikur ka ndodhur gjithçka. I kemi pasur kudo komunistët: në lagjen tonë, në fshat, në repart, në fushë: kudo. Për­ditë jemi përshëndetur, i dimë mirë historitë e tyre, ashtu siç...

   1 275 Lekë
   1 500 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 275 Lekë 1 500 Lekë -15% Në stok

   Ky botim bibliografik shpalos kontributin tejet të çmuar të klerit katolik për fenë dhe kulturën kombëtare shqiptare përgjatë një shekulli veprimtari të palodhur. Në këtë libër të përgatitur nga Maks Gjinaj janë evidentuar vetëm Botimet Françeskane që dolën me lejen dhe kujdesin e Provincës

   1 275 Lekë
   1 500 Lekë -15%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  Shfaq 129 - 160 nga 522 libra