Kontabiliteti financiar Shiko më të madhe

Kontabiliteti financiar

Robert Libby, Patricia A. Libby, Frank Hodge A-004957

Libër i ri

Përshkrim i shkurtër

Ky eshte nje tekst akademik qe AADF - Albanian-American Development Foundation e sjell ne shqip per studentet dhe sipermarresit nga botimet e McGraw - Hill, ne botimin e nente te tij te perditesuar dhe eshte i redaktuar dhe i pergatitur nga pedagoge te Fakultetit Ekonomik ne procesin e mesimdhenies ne Shqiperi

Më shumë detaje

499 Artikuj

Detaje të librit

Shtëpia Botuese

Cleanscore
ISBN9781259222139

3 000 Lekë

Shto në listën e librave që dua

Porosit me një klik

Share

30 libra të tjerë nga e njëjta kategori:

Më tepër

Metoda dalluese e autorëve të librit Libby/Libby/Hodge me fokusimin rreth një shoqërie të vetme, është metoda më e mirë për t'i ndihmuar studentët të kuptojnë pasqyrat financiare dhe implikimet në botën reale të kontabilitetit financiar për menaxherët e ardhshëm.

Kjo metodë u tregon se kontabiliteti është i rëndësishëm dhe i motivon studentët duke ua shpjeguar kontabilitetin në një kontekst konkret dhe me shembuj nga bota reale. Përgjatë çdo kapitulli, materiali i librit është i integruar përreth fokusimit të një shoqërie të njohur, vendimeve të saj, si dhe pasqyrave të saj financiare.

Kjo metodë krijon kushtet e përshtatshme për të diskutuar rëndësinë e kontabilitetit dhe  mënyrën sesi e përdorin bizneset informacionin e kontabilitetit.

PERMBAJTJA E LIBRIT

Kapitulli 1

Pasqyrat Financiare dhe Vendimet e Biznesit 2

Shoqëria në Fokus: Le-Nature’s Inc.

Kapitulli 2

Vendimet e Investimit dhe Financimit dhe Sistemii

Kontabilitetit 42

Shoqëria në Fokus: Chipotle Mexican Grill

Kapitulli 3

Vendimet Operative dheSistemiiKontabilitetit 102

Shoqëria në Fokus: Chipotle Mexican Grill

Kapitulli 4

Rregullimet, PasqyratFinanciaredhe Cilësia e Fitimeve 164

Shoqëria në Fokus: Chipotle Mexican Grill

Kapitulli 5

Komunikimi dhe Interpretimi i Të Dhënave të Kontabilitetit 230

Shoqëria në Fokus: Apple Inc.

Kapitulli 6

Raportimi dhe Interpretimi i të Ardhurave nga Shitjet, Llogarive të arkëtueshme dhe Mjeteve monetare 282

Shoqëria në Fokus: Deckers Brands

Kapitulli 7

Raportimi dhe Interpretimi i Kostove të Mallrave të Shitura dhe Inventarit 332

Shoqëria në Fokus: Harley-Davidson, Inc.

Kapitulli 8

Raportimi dhe Interpretimi i Aktiveve afatgjata materiale; Aktiveve jomateriale; dhe Burimeve Natyrore 388

Shoqëria në Fokus: Southwest Airlines

Kapitulli 9

Raportimi dhe Interpretimi i Detyrimeve 458

Shoqëria në Fokus: Starbucks

Kapitulli 10

Raportimi dhe Interpretimi i Obligacioneve 506

Shoqëria në Fokus: Amazon

Kapitulli 11

Raportimi dhe Interpretimi i KapitalitAksionar 554

Shoqëria në Fokus: Whole Foods Market

Kapitulli 12

Pasqyra e Flukseve të Mjeteve Monetare 600

Shoqëria në Fokus: National Beverage Corp.

Kapitulli 13

Analizimi i Pasqyrave Financiare 658

Shoqëria në Fokus: The Home Depot

Shtojca A

Raportimi dhe Interpretimi i Investimeve në Shoqëri

Të Tjera Kapitali A-0

Shoqëria në Fokus: Graham Holdings Company

Shtojca B

American Eagle Outfitters, Inc., Formati 10-K Raport

Vjetor B-1

Shtojca C

Urban Out fitters, Inc., Formati 10 - K Raport Vjetor

C-1 Shtojca D

Raporti i Shifrave të Industrisë D-0

Shtojca E Tabela e Vlerave aktuale dhe të ardhshme E-1

Fjalor G-1

Indeksi i Shoqërisë IND - 1

Indeksi i Subjektit IND - 5

Shoqëruesi në nivel MBA-je (I disponueshëm

Në platformën Education’s Create të McGraw-Hill) Qiratë, Tatimi mbi të Ardhurat dhe Detyrimet e Pensioneve

 

INFORMACION: Materialet Shtesë

Për pedagogët të cilët do të përdorin secilin nga këtë tekst akademik, ofrohet aksesi në platformat elektonike të Pearson dhe McGraw/Hill ku mund të shkarkojnë materialet ndihmëse si:

• Bankën e pyetjeve (2000-3000 pyetje për testim)

• Prezantime në PowerPoint

• Ushtrime dhe materiale të tjera sipas tekstit

                                                

Të dhëna

Lloji i botimitMe kapak te trashe
ISBN9781259222139
Titulli origjinalThe financial accounting
RedaktoriProf. Dr.Sotiraq Dhamo
Viti i Botimit2020
VendodhjaTirane
GjuhaShqip
Tipi i publikimitLibër
Grupmoshambi 18-vjeç
StatusiI ri
Numri i botimevei nenti
PërkthyesiOlta Manjani