Ofertat

Poezi Ka 325 libra.

për faqe
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Një eksperimentim i veçantë i poezisë së Pipës, i sprovuar edhe në gjuhë të tjera, si italisht dhe anglisht, në kërkim të përsosjes në ritëm, tingull dhe figuracion

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Një botim i rrallë me ajkën e poezisë klasike latine, të sjellë në një shqipe të pastër nga Arshi Pipa, e denjë për çdo antologji. Me këtë botim njihet thelbësisë e gjithë vlera dhe mjeshtria e poezisë antike romake

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Një përzgjedhje goditëse e poezive më të mira në nektarin poetik italian, gjerman, francez dhe anglez, një shoshitje e mjeshtrave të poezisë europiane që nga shekulli XV deri në mesin e shekullit të XX, të filtruara me kujdesin e veçantë të përkthyesit dhe kritikut Arshi Pipa

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Stavro Skëndi është një ndër studiuesit më të rëndësishëm shqiptarë të shekullit të kaluar. Që prej botimit të saj në anglisht ne SHBA, në vitin 1954, kjo vepër ka qenë shpesh një burim polemikash, por njëkohësisht dhe një pikë referimi për të gjithë ata studiues që merren me studimet shqiptare. Edhe sot, mbi gjysmë shekulli pas botimit, ajo vazhdon të...

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Duhet ta shkruash një poemë për Kosovën? Këtë e kanë bërë shumë prej mjeshtrave të letrave shqipe dhe këtë gjë bëri edhe Kasem Trebeshina, duke ia dedikuar këto vargje Kosovës, UÇK-së, dëshmorëve dhe miqve të tij. Këtu gjendet dhimbja, kryeneçësia, vitaliteti dhe drithërima e ekzistencës kosovare...  

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  450 Lekë Në stok

  I dyzuar mes Zotit dhe Satanait, ai ka shkruar që nga faqet më sarkastike e të hidhura të poezisë franceze e deri tek kulmet e lirikës së saj të dashurisë.

  450 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Kangë kreshnikësh dhe legjenda

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Poezia, që i jep titullin vëllimit “Bota pa stinë”, jo vetëm i jep këto tipare, por është njëherazi një gjetje poetike, që i fton dashamirësit e poezisë të gjejnë dilemat e kohës. Pse “Kjo botë u ftoh”? Aktualizimi i ndjesive është prurja që të mban gozhduar në vargje. “Përditë thyhet diçka / brenda meje si të ishte kristal"

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Në kërkim të kumtit filozofik të vargjeve të saj poetja pyet veten : “ Si nuk lindën më parë?” Por pa e ditur që t’i japë një shpjegim kësaj ndodhie, sepse është një ëndërr e gjatë, që nanuriste në shpirt, dhe që një ditë u zgjua për të dalë jashtë me një tingull të fortë poetik. Merr një përgjigje edhe ti....

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Në këtë vëllim përfshihen "Vallja e Parrizit" dhe Barinjtë e Betlehemit"

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Në këtë vëllim përfshihet Mizi i Zanave

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Në këtë vëllim përfshihet nga fondi i artë i poezisë europiane, si Petrarka, Mnxoni, Silvio Peliko, Xhakomo Xanela, Pjetër Metastazio

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Në këtë vëllim përfshihen "Lahuta e Malësisë" Mojs Golemi"

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Në këtë vëllim të parë të botimit special të entit botues M.K gjeni ajkën e prozës së shkurtër dhe katër poezi të Mitrush Kutelit. Ky botim është përgatitur nga editori sipas dorëshkrimeve të autorit

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  870 Lekë Në stok

  Në këtë vëllim të dytë të botimit special të entit botues M.K gjeni ajkën e prozës së shkurtër dhe shtatë poezi të Mitrush Kutelit. Ky botim është përgatitur nga editori sipas dorëshkrimeve të autorit

  870 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  870 Lekë Në stok

  Në këtë vëllim të tretë të botimit special të entit botues M.K gjeni ajkën e prozës së shkurtër, kryesisht tregimit për fëmije, dhe shtatë poezi të tjetra të Mitrush Kutelit. Ky botim është përgatitur nga editori sipas dorëshkrimeve të autorit

  870 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 241 Lekë 2 490 Lekë -10% Në stok

  Seti me tre vëllime përmban të gjithë krijimtarinë më të mirë të Mitrush Kutelit në prozën e shkurtër dhe në poezi. Ky botim është përgatitur nga trashëgimtarët e familjes së autorit dhe përmban të dhëna dhe dorëshkrime autentike të Kutelit. Prandaj referohet si botim në pako me vlera të shumëfishta për nxënësit, studentët, studiuesit dhe lexuesit e...

  2 241 Lekë
  2 490 Lekë -10%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Ajka e poezisë së Frederik Reshpes, në dorëshkrime, e shkruar në gazeta, revista, almanakë, apo libra, në një periudhë 46-vjeçare vjen një botim tejet të përzgjedhur, plot shije, mjeshtri dhe cilësi të lartë editimi nga enti botues "Princi". Libri shoqërohet me një parathënie të gjatë të shkrimtarit Ismail Kadaresë dhe është përgatitur me shënime nga...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  At Bernadin Palajn e njohim kryesisht si studiues dhe etnolog, por ky botim sjell anën e panjohur të tij;poezinë. Ky vëllim është përgatitur nën kujdesin e Angela Cirrinciones dhe shënon një majë në poezi, jo vetëm ndër françeskanë por edhe në radhën e poetëve shqiptarë të shekullit të XX

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ka shumë tekste të Lahuta e Malcis, por ata që duan të lexojnë botimin origjinal, ky është i vetmi. Botimet Françeskane sjellin botimin XVII i cili ka krijuar besimin e padiskutueshëm te lexuesi, jo vetëm për shkak të autenticitetit, por edhe për shkak të cilësisë dhe çmimit ekonomik

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  At Vinçenc Prennushi është ndër poetët e spikatur kombëtar të letërsisë shqipe të shekullit të XX. Vëllimi Gjeth e lule është ndër majat e krijimtarisë së tij. Ky vëllim e rrit vlerën e këtij autori, i cili vlerësohet për përkthimet letrare, por edhe për studimet dhe mbledhjen e folklorit. Ky është botimi autentik i Prennushit

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Kulminacioni poetik i At Gjergj Fishtës është Mrizi i Zanavet. Ky është botimi IX, origjinal që vjen nga Botimet Françeskane për të gjithë ata që duan të shijojnë magjinë poetike fishtiane

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Kjo vepër është një himn për bukurinë e për dashurinë në botën shqiptare, që mbështetet në një figuracion lirik (personazhet janë lule) dhe në një moralitet shqiptar të këngës ku dashuria këndohet vetëm nëpërmjet bukurisë. Vepra ka dhe një ton polemizues, sepse ishte shkruar për të përmbysur tezën e shfaqur serbe, se shqiptarët nuk dijnë ti këndojnë...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Nuk ka një vepër të dytë si Anzat e Parnasit që e sjell mentalitetin, psikologjinë, mjedisin dhe rrethanat e kohës në të cilat u shkruan këto satira. Përmes kësaj vepre kuptojnë më së miri shqiptarin e djeshëm dhe të sotëm, prandaj Anzat duhet të jenë në çdo bibliotekë shqiptari të mirë....

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  "Gomari i Babatasit", u botua në situatë që përkonte me beteja të ashpra politike rreth formës që do të merrte organizimi i ardhshëm shtetëror. Kritika fishtjane me ashpërsinë e saj, që nuk fal askënd, lëshoi mbi kokat e deputetëve, ministrave, gjithfarë zyrtarëve të kohës, talljen, fyerjen, sharjen, nëmën e mallkimin, ironinë, sarkazmën, satirën. Për...

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  300 Lekë Në stok

  At Valentin Rroku është ndër vazhduesit e anëtarëve të urdhrit Françeskan që u morën me poezi. Ai është lëvrues i poezisë dhe komedisë dhe në këtë vëllim poetik sjell një model të poezisë së Shën Françeskut në letërsinë tonë. Ai merret me ekologjinë e shpirtit, i cili kalon në dallgët e jetës, duke bërë serf. Poezia lëviz në ritmin e metruar, dhe autori...

  300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  200 Lekë Në stok

  Poema satirike Nikolejda vjen në botimin autentik siç e ka shkruar Fishta në origjinal përmes Botimeve Françeskane. Një prej majave të satirës fishtiane, e cila rrit ndjeshëm fuqinë e mendimit dhe madhështinë e Gjergj Fishtës në letrat shqipe

  200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Poezia e poeteshës Endrikeda Mënaj, kohës dhe letrave shqipe do t'u mbetet si një poezi e ndjenjave të thella dhe e kujdesit estetik, poezi e vlerave dhe e kërkimeve të vazhdueshme për një shprehje më të bukur, më të avancuar dhe një poezi me vlerë të qëndrueshme

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Ky libër është në programin e letërsisë dhe i rekomanduar për lexime jashtëshkollore.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Nuk është në stok

  Për herë të parë vjen e plotë e gjithë vepra poetike e Safos e cila është një poetet femra dhe ndër themelueset e poezisë lirike klasike greke. Ky vëllim është përkthyer dhe përgatitur me shënime dhe komente nga ilia Ballauri

  700 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Vëllim me poezi 

  600 Lekë
Shfaq 33 - 64 nga 325 libra