Ofertat

Poezi Ka 327 libra.

për faqe
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Theofan Stilian Noli, një prej figurave më të spikatura të lëvizjes patriotike shqiptare, përktheu në greqisht veprën e Sami Frashërit "Shqipëria ç'ka qenë, ç'është e ç'do të bëhet". Periudha më e rëndësishme e aktivitetit të tij në të gjitha fushat mbetet 1920-1930. Poezitë e tij më të mira janë përfshirë në vëllimin Album. Përveç veprimtarisë shumë të...

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Te dheu i huaj, Palermo 1900, i botuar me ndihmën financiare të Anselm Lorekios, është një idil i gjatë historik, i qëndisur me elemente të folklorit dhe mitologjisë, që rrëfen për ikjen epike të shqiptarëve të shekullit të pesëmbëdhjetë nga atdheu i të parëve për t'u ngulur në Siçili. Varianti përfundimtar i kësaj vepre iu botua pas vdekjes më 1940.

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Pas pesë vëllimeve me poezi, Axhami vjen me përvojën më të mirë të saj deri më tani, me kulminacionin poetik, me përsosje të teknikave poetike, dhe me përvetësim të ndjesive më të thella shpirtërore dhe kolektive

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Kur shkruan poezi, je njëkohësisht njeriu më kujdesshëm dhe më i pakujdesshëm në botë. Mbase kjo është dilema ekzistencialiste mes të dhënurit formë dhe të qënurit i lirë. Poezia e Aldo Shpuzës vjen si një tërësi reflektimesh të thella: Këtu qëndron një prej veçantësive individuale të tij, ku urtësia vjen natyrshëm, pa stërmundime racionale, dhe thellësia...

  600 Lekë
  Në stok
 • Antologjia e poezisë arabe vjen si një përpjekje e çmuar në kohët tona e poetit dhe përkthyesit Maksim Rakipaj. Në këtë botim janë përfshirë poetë si Hamda Khamis, Ahmet Al Shahaëi, Fatima Na'ut dhe Zhabiya Khamis

 • Për herë të parë vijnë në gjuhën shqipe poezitë e 40 poetëve që janë fitues të çmimit Nobel. Kjo përzgjedhje është bërë plot shije nga poeti dhe përkthyesi Faslli Haliti. Në këtë vëllim janë seleksionuar poezitë më të njohura të nobelistëve që nga fillimet deri në ditët tona, duke e kthyer këtë vëllim në një etalon të vlerave poetike të shekullit të fundit

 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Një libër me poezi, prozë dhe portrete nga kundërshtarë të diktaturave.

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Në këtë vëllim janë përmbledhur epigrame nga poetë të botës antike si: Antipatri i Selanikut, Filodemi, Kalimahu, Rufini, Asklepiadi, Meleagri, Honesti, Stratoni, Dioskoridi, Statil Flaku, Parmenioni dhe Glauku.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Poet dhe mendimtar i madh gjerman. Vepra e tij ka ushtruar një ndikim domethënës mbi tërë poezinë dhe filozofinë moderne, duke përfshirë shkrimet e Nietzsche-s, Rilke-s, Heidegger-it, Paul Celan-it etj.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Poezitë e përzgjedhura në këtë vëllim u përkasin veprave poetike: Harmonium, Poems added to Harmonium, Ideas of Order, Parts of a World, Transport to Summer, The Auroras of Autumn, The Rock dhe Adagio.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Gjithë vepra e Lautréamont-it, por veçanërisht Këngët e Maldororit, luajtën rol shumë vendimtar në zhvillimet letrarë të shekullit XX. Thotë Edmond Jaloux: «Jeta e tij mbaron, ashtu si dhe vepra, mes një misteri të paanë. Ne dimë vetëm që u zhduk prej kësaj bote, ashtu si Maldorori prej veprës së tij... Duke i lënë lamtumirën Maldororit, vëmë re se ky...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Ndonëse i diplomuar në fushën e Ekonomisë, autori ka një botë të thellë, plot ndjeshmëri dhe shprehi poetike të fuqishme. Vëllimi "Endës të pendimit" vjen pasi autori ka shkruar vëllimin "Për ato që nuk thamë dot" (2001). Filmi dhe drama janë sfida që Ilir Haxhi-Kristo i ka kaluar me sukses

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  490 Lekë Në stok

  Ky libër i vogël në vëllim por i madh në përmbajtje sjell vërtet diçka të re në poezinë shqipe. Jamarbër Marko, ose Madu, si njihej në shoqëri, biri i Petro dhe Safo Markos, dy artistë të spikatur në Tiranën e gjysmës së dytë të shekullit XX, u rrit e u mëkua qysh në fëmijëri me frymëzime arti e lirie dhe trashëgoi talentin prindëror.

  490 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  300 Lekë Në stok

  Pranoje, këtë flijim o Zot, Dëshmi e përbetimit që të dashuroj, Ndihmoi gjallesës Tënde sot Që emrin do të ta madhëroj! Si shpërblim, Të lus o i Hirt', O Ati ynë plot mirësi Të më japësh vetëm atë shpirt Atë shpirt që - veçse Ti e di. Dhe t'imtë, të pastër si n'ag vere vesojnë Të valët lot rrjedhin qetë, me mall, Që betimin për Ty prore e madhërojnë Për...

  300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  540 Lekë 600 Lekë -10% Në stok

  Vëllimi me poezi “Vrima” thyen shumë tabu të shpalosjes së ndjesive, pasioneve, dëshirave seksuale dhe forcës femrore për të rebeluar përmes vargut

  540 Lekë
  600 Lekë -10%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  720 Lekë 800 Lekë -10% Në stok

  Rita Petro i rikthehet poezisë pas dy vitesh, teksa tronditi botën poetike dhe moralin publik me librin “Vrima”. Kësaj radhe sjell poezi të shkruara ndër vite, të përmbledhura në një libër të vetëm, me ca ngjyra të tokës, dhe me nuancën e dritës, diçka e kadifenjtë e butë, që mban aromën e librit në letrën ku janë shkruar fjalët…..

  720 Lekë
  800 Lekë -10%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Poezia e Zhaneta Barxhajt përngjan me një lajle, arabeskë, ornament e dekoracion shenjash të shkëputura turrshëm në një rrjedhë marramenthi shkronjash, që nga ëndërrimet e para të gjimnazit e deri sot. Kështu shplekset fije-fije fryma e ngrohtë e ëndërrimeve dhe imagjinatës, kuadrot e shpejta e të ngadalta të imazheve, që herë befasohen tek përplasen me...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Janë të rrallë ata që sjellin në varg aq ndjeshëm, aq thellë dhe aq bukur ndjesitë që të shkakton melankolia për kohën, të kaluarën, personazhet reale dhe për tema të tjera universale si dashuria, jeta dhe vdekja, sa Preç Zogaj. Edhe në vëllimin e tij të fundit poetik, Zogaj shfaq një tjetër përmasë shpirtërore dhe poetike të tij.....

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  “Largësi ideale” i Parid Teferiçit vlerësohet për prurje të qenësishme të një ligjërimi modern, me një strukturë dinamike e poetike, me pikëprerje origjinale edhe në artet e tjera

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  “Libri i lumturisë” është konsideruar si një libër që kërkon botën, imagjinatën, ëndrrën që nuk identifikohet me një qëndrim ideal, besim apo njeri, qoftë kjo edhe dashuria. Kjo është një refleksion metafizik që shkon në kërkim të kuptimit, i cili mbetet një konvencion dhe zbërthen semiotikën e Shpirtit si strukturë historike dhe Frymës si dimension lirie

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Gazetarja dhe pedagogia e dramës shqipe eksperimentoi dyherë me këtë libër: së pari provoi poezinë, dhe së dyti eksploroi gjuhën e nanës, gegnishten dhe arriti të kthehej në ngjarjen më të goditur në panairin e librit 2016. Libri i saj shënoi rekorde në shitje, por njëherësh, ai mori vlerësime nga kritika, duke u konsideruar ndër vëllimet poetike më të...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Në këtë libër treshi mistik i Dantes, tercina e tij apo triniteti i shenjtë shkojnë përtej kësaj mënyre të menduari.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  430 Lekë Në stok

  Ky botim i dytë, veç disa fotove të Kutelit përmban edhe vështrimet Kosova e Kutelit, shkruar nga Sabri Hamiti dhe Tri pamjet (fytyrat) e Kutelit në një libër – Sulm e Lotë, shkruar nga Pandeli Pasko Kuteli

  430 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Botimi i librit poetik "Ca pika shiu ranë mbi qelq" të Kadaresë, zgjoi një interes të madh te lexuesi shqiptar.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  650 Lekë Në stok

  Një nga komeditë e hershme të Shekspirit, "Mundimet e humbura të dashurisë" mendohet të jetë shkruar në mesin e viteve 1590, ndërsa është publikuar për herë të parë në vitin 1598.

  650 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok
  I ri

  Ky libër është kryevepra e mijëvjeçarit, e cila sjell një udhëtim të botës së brendshme dhe përjetimeve njerëzore, duke u shndërruar në një gurë kyçi të qytetërimit perëndimor për zbulimin e misterit të identitetit të tij

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Ky është vëllimi i parë poetik, ku vjen një zë origjinal, që flet plot ndjeshmëri për jetën, vdekjen, dashurinë, - refleksione metafizike, të cilat dëshmojnë për mjeshtri poetike dhe njohje të mirë të teknikave të vargëzimit

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  990 Lekë 1 100 Lekë -10% Në stok
  I ri

  Një himn për dashurinë: ja çfarë është kjo këngë e këngëve, ku Solomoni, biri i Davidit, nuk është thjesht krijuesi i tempullit të lashtë por është dhe ti, dhe unë, jemi ne të gjithë, krijesa të kësaj bote! Po, «të këpusësh frutat e kopështit tim / të shëtisësh mes luleve… hani miq, pini, dehuni, o të dashuruar»!

  990 Lekë
  1 100 Lekë -10%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok
  I ri

  Ky është vëllimi më i plotë rreth krijimtarisë poetike të poetit më modernist të letrave shqipe, i përgatitur me rastin e 25 vjetorit të vdekjes së tij. Botimi shoqërohet me një hyrje të shkruar nga vetë autori, “Rrëmime mbi poezinë” të cilën e gjeni më poshtë

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Ky vëllim poetik është një eksperiment i rrallë poetik i realizuar nga një poet dhe një gjuhëtar, një studiues dhe estet i spikatur, ku fjala dhe teksti kanë shtresëzime të shumta historike teksa komunikojnë në të tashmen e tyre. Kjo ia shton vlerat poetike fjalës si mjet poetik

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Camaj vjen vetëm, me gjuhën e vet, me gegnishten e larguar nga vetë gegnishtja e ndaluar, me poetikën e vet të larguar nga tradita shkodrane, edhe kjo e ndaluar, me poezinë e tij moderne e vetjake, krejt të huaj për poezinë vokalike, për tërmetin verbal me shumë epiqendra, për poetikën kolektive të realizmit socialist. Në këtë kënd ajo ka karakteristikat...

  800 Lekë
  Në stok
Shfaq 97 - 128 nga 327 libra