Ofertat

Publicistikë & Ese Ka 251 libra.

për faqe
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Shqipëria dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë popujt më të dashuruar, së paku që në shekullin e XX e deri në ditët tona. Këtë raport mes dy vendeve që kanë “special relationship” eksploron autori, duke hyrë edhe në çështje të panjohura deri më tani. Por, pse ndajnë këtë miqësi? A i detyrohen shqiptarët amerikanëve, apo jo? Çfarë do të ndodhë me...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  550 Lekë Në stok

  Ndonëse u shkruan 75 vite më parë, pamfletet e Kutelit tingëllojnë aktuale në shoqërinë shqiptare që ende s’i ka shëruar shumë nga plagët e saj të vjetra.

  550 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Në këtë libër shkrimtari i shquar Ismail Kadare ka reflektuar rreth kafenesë së tij të dashur ku nisi të shkruajë veprat e tij që kur u arratis në Franë në fillim të viteve ’90. Nuk është thjeshtë një libër eseistik, pasi këtu gjenden shumë të dhëna që na ndihmojnë më tepër të të njohur universin kadarean

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Kohët e fundit, Ballkani i Jugut është bërë pikë fokusi për interesin evropian dhe amerikan në mbarë rajonin e Ballkanit, me një konflikt të intensitetit të ulët në Serbinë Jugore, një situatë me siguri të paqëndrueshme në Kosovë dhe rrezik të madh që ka përballuar sovraniteti i FRYOM-it në krejt ekzistencën e saj të shkurtër.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Dante Aligieri nuk ishte lidhur vetëm me tmerrnajën tonë. "Komedia hyjnore" e tij ishte, me sa dukej, e vetmja në botë, që rrezatonte po aq fuqishëm edhe zinë edhe dritën. Pyetjes që Eugenio Montale, në kremtimin e Dantes, ia drejtoi vetes dhe të tjerëve: "Ç'kuptim ka për poetët e sotëm vepra e Dantes?", poetët e botës i janë përgjigjur e do t'i...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Nuk ka një libër të dytë kaq të vlefshëm për kryeqendrën e Bizantit. Nobelisti turk, Orhan Pamuk thotë se “libi më i mirë i shkruar për Stambollin është i një autori italian, Edmondo De Amiçis.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Në këtë libër janë përfshirë thënie të zgjuara të personaliteteve botërore. Secila prej këtyre shprehjeve është thënë në një gjendje të thellë vetëdije: Ato kanë fjalë që ndriçojnë mendjen dhe ndezin zemrat

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok
  I ri

  Publicisti dhe studiuesi Fahri Xharra, si rrallëkush, paraqet një tërësi reflektimesh, hulumtimesh dhe studimesh të thelluara për të shkuarën dhe të tashmen e shqiptarëve, origjinën dhe trojet e tyre, në kërkim të identitetit dhe shkaqeve që kanë sjellë vonesat historike. Me një qasje tërëishst antikonformiste, ky libër parashtron teza, hap tema të nxehta...

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok
  I ri

  Ky libër vjen si një ofertë polemizuese për rolin e islamit që nga fillimet deri në ditët tona, shfaqjen e fondamentalizimit, përplasjeve me besimet e tjera dhe si një nevojë për të mbrojtur islamin paqësor. Autori shprehet se ka sjellë fakte për të ngritur tezat që rrok ky libër.

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Për herë të parë vjen në një libër i gjithë aktiviteti publicistik i Sotir Gjikës, botim i përgatitur nga Eugjen Merlika. Ndonëse vdiq në moshë të re, ai la gjurmë në shtypin e viteve ‘20

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Lexo Amerikën të zbulosh të nëndheshmen e një kontinenti përrallash. Të qasësh një tjetër univers, një tjetër kohë, një tjetër botë. Të rrokësh imazhet e një utopie të çuditshme që, pa reshtur, përkundet mes ëndrrës dhe realitetit. Me një Jean Baudrillard si udhërrëfyes dhe mentor, Amerique, ose tekstili i vërtetë i modernitetit.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok
  I ri

  Lulet, frutat dhe perimet janë shkasi më i mirë për t'u thelluar në imagjinatën e përbashkët erotike të gjuhës dhe kombit shqiptar. Në vijim të botimit të mëparshëm, edhe ky libër befason, ngacmon dhe sfidon lexuesit, të cilët i fton për ta bërë pjesë të komunikimit të brendshëm dhe të jashtëm këtë libër xhepi

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ky është botimi i plotë i esesë "Midis krimeve dhe mirazheve, Shqipëria", shkruar në periudhën maj-dhjetor 1991 dhe botuar së pari në përkthimin frëngjisht tek "Actes Sud", në mars 1992.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Ishte një parapritë e nevojshme nga ana ime para se eseja të botohej si libër e të përkthehej me shpejtësi në frëngjisht e në disa gjuhë të tjera.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Ky libër – ashtu si edhe emisioni televiziv me të njëjtin titull, ku u mbështet – nuk u drejtohet vetëm adhuruesve të letërsisë, por një publiku më të gjerë, i cili mbetet i ndjeshëm kundrejt problemeve dhe shqetësimeve të kohës sonë.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Një trajtesë sesi u krijua himni kombëtar i Shqipërisë.

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Libri i Robert Armour-it për mitet e Egjiptit, i njohur gjerësisht nga një brez lexuesish, tashmë paraqitet i plotësuar me më se 50 foto të egjiptologut Edwin Brock dhe vizatime të Elizabeth Rodenbeck, që i paraqesin Zotat me pamjet e tyre karakteristike.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  6 700 Lekë Në stok
  I ri

  E gjithë vepra dhe mendimi i ideatorit të neoshqiptarizmës së fillimshekullit të XXI, hartuesit të platformës së Cromonëellth-it mbarëshqiptar, intelektualit dhe publicistit të spikatur, Arbën Xhaferi vjen në një botim kolanë, me pesë vëllime, përgatitur nga Klan Kosova dhe Dudaj, nën kujdesin e kryeministrit Edi Rama dhe Shkëlzen Maliqit

  6 700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Guido Knopp rikthen vëmëndjen tek gratë e Hitlerit dhe rolin që ato luajtën në regjimin nazist. Mbështetur në fotografi të papublikuara më parë dhe në fjalët e miqve dhe kolegëve më të afërt të këtyre portreteve, Knoop risjell në vëmëndje një gjeneratë e cila me pak mungesë të kurajos, ju nënshtrua joshjes dhe dhunës.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Jorgos Seferis vjen me një tjetër përmasë; atë të estetit. Janë 17 esetë në këtë përmbledhje: "Hyrje në poezinë e T.S. Eliot-it", "Mbi një fragment nga Pirandello", "Dialog mbi poezinë", "Monolog mbi poezinë", "Arti dhe epoka", "Fjalim në Stokholm", "Dy fjalë për traditën e re greke", "Në 700-vjetorin e Dantes", të sjella në shqip nga Romeo Çollaku.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Ngjarje të shumta jetësore e krijuese, si një thesar brenda këtij libri, të krijojnë përshtypjen e një kronike, monografie a ditari, të gërshetuara artistikisht, meqë autori, me devotshmëri arrinë të vërë në spikamë më të bukurën e kësaj krijimtarie, duke vënë në përdorim “vetëdijen historizuese”, përmes një trajtimi të arrirë artistik.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok
  I ri

  Një tjetër provokim nga Mustafa Nano?! Nga titulli duket i tillë, por është më shumë se vetëm një provokim, është një udhëtim në historinë e shqiptarëve që nga Ilirët e deri më sot, duke i parë shqiptarët jo vetëm në raport me veten, por edhe me fqinjët, në kërkim të arsyeve të konfliktit dhe në kërkimin e të përbashkëtave mes tyre

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Nuk është në stok

  700 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Struktura e tij komlekse e bën këtë libër tepër të veçantë. Lexuesi gjen në të ese, studime, kritika, intermezo, poezi etj.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Për t'u mbrojtur nga provincionalizimi i kohës bëja ekspedita në botën e Herodotit. Greku im me përvojë, i mençur, m'u bë udhërrëfyes.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Përmes gjinisë së reportazhit, autori i këtij vëllimi, Fatos Baxhaku sjell për lexuesin një rrëfim për rrethin e Mirditës.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  At Anton Harapi vjen me një tjetër profil, - atë të publicistit në këtë botim. Një pjesë e mirë e artikujve të tij të botuara në revistën Hylli i Dritës, si dhe disa shkrime të botuar në gazetën Ora e maleve në vitet 1923-1924 janë përfshirë në këtë libër. Me rëndësi të veçantë është edhe fjala e tij që ka mbajtur në Këshillin e Naltë, ku vetë Harapi...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  "Bisedë përmes hekurash", është seri letrash të shkëmbyera mes Kadaresë dhe Ukshin Hotit në vitet kur Ukshin Hoti mbahej në burg nga shteti serb. Ky libër ka vlerë të vecantë për faktin se tregon hapur qëndrimet e Ukshin Hotit për kombin shqiptar, për shtetin e Kosovës etj., qëndrime të cilat çuan edhe në prangosjen e Ukshin Hotit nga regjimi serb i...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  "Ftesë në studio" është botuar për herë të parë kur Shqipëria ishte ende komuniste. Libri u dorëzua për shtyp në pranverë të vitit 1990, në prag të ngjarjeve tronditëse, në zhvillimin e të cilave, ai ka luajtur, pa dyshim, një rol.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Ka katër shekuj që pyetjet, dyshimet dhe hamendjet nuk kanë reshtur kurrë për Hamletin. Shumica e tyre përmblidhen pak a shumë në pyetjen nëse ajo ngjarje që shohim në skenë mbulon një tjetër. Një tjetër që Shekspiri nuk mundte, nuk e lanë apo nuk donte ta thoshte.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Dëshmitë e Ismail Kadaresë janë tepër të rëndësishme: ato përshkojnë një zonë të panjohur, një despotizëm ballkanas, saktësojnë detajet e një diktature dhe hedhin dritë mbi mizorinë e një tiranie, parë me syrin e një njeriu që e ka vuajtur këtë tirani.

  700 Lekë
  Në stok
Shfaq 65 - 96 nga 251 libra