Biografi 

për faqe
Shfaq 1 - 30 nga 162 libra
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Në këtë biografi kritike, mbështetur në literaturë të pasur, autori dëshmon se si britanikët e francezët, gjatë kontakteve diplomatike me Ali Pashën, u gjendën përballë një figure që nuk përputhej me përshkrimin e bërë në literaturën orientaliste.

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Një histori mbi jetën dhe luftën e heroit të Popullit Ali Demi, bir i Camërisë martire, i cili që në moshën e adoleshencës erdhi në një shkollë të Sarandës dhe më pas vazhdoi në gjimnazin e Gjirokastrës, ku u përjashtua për aktivitet revolucionar.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Ky libër i bën jehonë jetës dhe veprës së piktorit Abedin Dino, me origjinë nga Çamëria e Shqipërisë, gjyshi i të cilit ishte Abedin Pasha Dino, një nga krerët e Lidhjes Shqiptare të Prizerenit dhe babai i tij ishte Rasih Dino, një nga firmëtarët e Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 072 Lekë Në stok

  Ky libër është një jetëshkrim artistik i jetësdhe veprës së piktorit me origjinë shqiptare, Omer Kaleshi.

  1 072 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Një libër mbi vitin e fundit të jetës së këtij poeti të madh francez që vdiq nëm oshë të re, por që i la botës letrare poezitë më të bukura deri më sot.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Dozon ishte mik me rilindasit e njohur si Naim Frashëri dhe Kostandin Kristoforidhi, të cilët ishin bashkëpuntorët e tij dhe kishte kontakte me shumë nga rilindasit e tjerë në diasporën shqiptare.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Një libër mbi figurën e presidentit francez François Mitterand dhe kontributin e tij në historinë moderne të Francës, gërshetuar me jetën private të tij dhe historinë e dashurisë së fshehtë.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 600 Lekë Në stok
  I ri

  2 600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 010 Lekë Në stok

  "Le long chemin sous le tunnel de Platon" (Udha e gjatë në tunelin e Platonit), ese në gjuhën franceze mbi fatin e artistit gjatë epokës totalitare në Shqipëri. Editions “Le Petit Véhicule”, 2001, Nantes.

  2 010 Lekë
  Në stok
 • Një bisedë e rrallë me James Joyce, realizuar nga Adolf Hoffmeister, ku flitet rreth procesit të shkrimit, veprave të Joyce dhe fuqisë së artit të fjalës

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Sarah është biografia e parë për guvernatoren Sarah Palin, e realizuar nëpërmjet intervistave me vetë Palin, familjarët e saj dhe miqtë, duke u përqendruar në këtë mënyrë te jeta familjare e saj.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Një autobiografi ku autori flet për 10 vitet e vështira të persekutimit të tij në Metalurgji.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Me ndërtimin e filozofisë së tij të integruar dhe të ideologjisë politike të njëllojtë Ibrahim Rugova krijoi automatikisht shtratin e vlerave, të kulturës dhe të etikës politike, por edhe të sistemit politik e institucional të vendit më pas, të cilat u bënë një domosdoshmëri dhe tipari themelor i shtyllave të së ardhmes së Kosovës (Dardanisë) europiane...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Ukshin Hoti është një nga personalitetet mbikohore të kombit, që foli me gjuhën e pastër të patriotit dhe të shkencëtarit të vërtetë. Ai është një nga mendimtarët e kohës, por nga ata mendimtarë që rrallëherë i prekin valvulat e historisë; ndërsa ai i preku këto valvula të historisë së kombit tonë arbëror europian.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Qëllimi i autorit me këtë libër është i thjeshtë; shpalosja e kësaj figure të madhe e të  famshme arbënore në botën shqiptare si një vlerë e përbashkët, si një nënë që na nderon, si një nënë me të cilën njihemi kudo nëpër botë, ashtu siç na njohin edhe përmes Gjergj Kastriot Skënderbeut, si imazhe të kombit tonë. Këto dy figura kombëtare janë rregullator...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Me projektin e tij të pajtimit të gjaqeve ai i shërbeu popullit dhe shoqërisë, i shërbeu iluminizmit të popullit, shoqërisë dhe publikut të gjerë. Prof. Anton Çetta donte që vendi të kishte paqe, të ardhme, të kishte rend pasi, siç edhe dihet rendi ndihmon në mbarëvajtjen e shtëpisë.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  "Kjo biografi e shkurtër, e thjeshtë, për kryetrimin e Kosovës, qoftë vetëm fillimi. Shpresoj se studiues që e kanë jetën përpara, do të interesohen të mbledhin materjalin e duhur brenda Shqipërisë dhe jashtë saj dhe, me një biografi të denjë për luftëtarin e madh shqiptar, do t'i tregojnë rinisë, se sa fort e kanë dashur prindërit tanë Shqipërinë dhe...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Është një nga librat e rrallë që është shkruar për Arbërinë e fillimshekullit të XVI dhe për një personazh pak të njohur nga historiografia e sotme, si ai i Mërkur Buas, i njohur si princi i Peloponezit dhe kalorës i Epirit. Kjo vepër është përkthyer nga greqishtja e vjetër nga studiuesi Altin Kocaqi dhe ishte vepra e fundit që përfundoi para vdekjes së tij

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  "Gjithçka që kishte të bënte me personalitetin e tij, përfshirë edhe defektet e dukshme, ishte e një kalibri të madh, e një përmase të panjohur në Francë që prej kohës së Napoleonit." Dejvid Brus, diplomat amerikan

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Djali i ëndrrës së vrarë është varianti i Janulla Rrapit mbi historinë e dashurisë së djalit të saj, Renatos, me vajzën e shkrimtarit Ismail Kadare, Gresën, një histori që sipas saj ka përfunduar tragjikisht.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Pas Skënderbeut, Konstandinit të Madh, Rugovës dhe Anton Çettës, kësaj radhe Gjon Keka vjen me librin Nënë Tereza Arbënorja e famshme e të gjitha kohërave. Mesazhi është i qartë: Nënë Tereza, duke qenë arbërorja (më) e famshme e të gjitha kohërave, njëkohësisht del të jetë edhe model për rrugëtimin tonë jetësor si komb

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Një biografi e autorit të Zonja Bovari, që nxjerr në pah lidhjen e Floberit me shoqërinë, marrëdhënien e tij me të dashurën dhe, sigurisht, veprat e tij artistike. Autori prezanton një studim të plotë dhe mjeshtëror të punës së romancierit të madh francez të shekullit të 19.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Maria Shrive, një gazetare e njohur dhe fituese e disa çmimeve, në këtë Libra zbulon parimet që e kanë udhëhequr në jetën e saj si grua në karrierë, nënë dhe bashkëshorte. ?

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Burrat e vërtetë nuk thonë kurrë më fal",është një Libra i shkruar nga ylli i kinemasë hollivudiane, Jim Belushi me nota të thella autobiografike, ku aktori ka provuar te jetë në rolin e shkrimtarit. Ndoshta talenti i tij ka shkëlqyer në kinematografi, por nuk e ka ndier veten të realizuar pa thënë ato që vetëm ai i di për jetën nëpër te cilën ka shkelur

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Libri Frederik Rreshpja që se kuptuam kurrë, është Libra kujtimi në të cilin shfaqen përjetimet reale të shtegtimeve të njeriut kërkimtar për të zhdukur të keqen dhe për të shfaqur të bukurën në jetë. Petrit Palushi me afërsinë e qasjen prej njeriu e shkrimtari ka reflektuar pikërisht metaforën me mbresëlënëse për Frederik Rreshpja që se kuptuam kurrë,

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Një libër per ato gra që Igor Damaskin i ka emërtuar me një togfjalësh Perëndëshat e spunazhit. Ia fillon me Ema Hamilltonin, kujtimi i së cilës mbërrin qysh nga fundi i shekulli i XVIII, për tu afruar, në vitet prej nga edhe mund të ketë dëshmitarë të gjallë, sidomos ato që kanë të bëjnë me luftën e dytë botërore e më pas me luftën e ftohtë. Sigurisht,...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Lirike dhe evokative, biografia e Shagallit duket sikur lidhet me një doktrinë të lashtë, sipas së cilës piktura, ashtu si poezia, duhet të simbolizojë eksperiencat e jetës, si dhe ndjesitë që ato evokojnë. Në rininë e tij, Shagalli kishte ëndërruar të bëhej poet dhe gjatë gjithë jetës mbeti dashamirës i poezisë.

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  René Peter është njohur që në fëmijëri me Marcel Proustin, duke qenë se baballarët e tyre i përkisnin elitës së mjekëve. Me vonë ata humbën kontaktet, përreth dhjetë vjet, kur pas suksesit të shfaqjes "Chiffon" të Peter, më 1904, Proust i rivendosi kontaktet me të përmes Reynaldo Hahn.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Te libri që po ju ofroj, përpiqem t'i afrohem Tolstoit jo si një shenjtori. Për mua ai është një njeri (vërtet gjenial), për të cilin asgjë njerëzore nuk është e huaj. Tihon Polner

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Ky libër është dëshmi e mrekullueshme e ndjenjës fisnike që kanë dhe duhet të kenë për njëri-tjetrin talentet e mëdhenj shqiptarë. Ai sfidon shembujt e shëmtuar të smirës dhe të përçarjes, që janë shfaqur vitet e fundit në jetën dhe në kulturën tonë. Nuk janë të paktë pseudointelektualët shqiptarë, që me një zell dhe servilizëm të neveritshëm, përpara të...

  500 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 30 nga 162 libra