Katalog

V. Bot

Specials

Histori 

për faqe
Shfaq 1 - 30 nga 356 produkte
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Shqipëria dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë popujt më të dashuruar, së paku që në shekullin e XX e deri në ditët tona. Këtë raport mes dy vendeve që kanë “special relationship” eksploron autori, duke hyrë edhe në çështje të panjohura deri më tani. Por, pse ndajnë këtë miqësi? A i detyrohen shqiptarët amerikanëve, apo jo? Çfarë do të ndodhë me...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok

  Teksa moderniteti po fashit çdo gjurmë të trashëgimisë dhe identitetit, kjo vepër është një shenjë shpëtuese e vlerave kulturore dhe riteve tradicionale të dasmës në zonën e Malësisë së Madhe. Njëherësh, studimi i Luigj Dedvukajt shënon një kthesë në metodologjinë e trajtimit të trashëgimisë kulturore.

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Botimi i librit "Shekulli XXI" u realizua me qëllimin fisnik për të përmbledhur në faqet e një vëllimi mendimet e dijetarëve dhe specialistëve shqiptarë nga të gjitha hapësirat mbarëkombëtare për të paraprirë zhvillimin kombëtar. Në këtë botim luksi vijnë idetë e shprehura në shumë fusha të jetës që nga Ismail Kadare, Rexhep Qosja, Arben Xhaferi, Idriz...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ky është një ndër librat më të suksesshëm rreth mafies, të shkruar ndonjëherë. Libri është ndërtuar mbi rrëfimet e mafiozit të penduar Henri Hill, i cili është në kërkim edhe sot e kësaj dite nga grupet kriminale për tu hakmarrë pas dëshmive që ka dhëën. Këtu rrëfehen krime makabre, vjedhja më e madhe në historinë e Amerikës të 6 milionë dollarëve në...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Gazetari i njohur Apostol Duka synon që të zbardhë momentet më pikante të historisë së re të Shqipërisë, duke rrëfyer përmes miqve dhe armiqve të Enver Hoxhës, sjellë dëshmi të personazheve të tilla si Haxhi Lleshi, Shefqet Peçi, Ymer Dishnica, Bedri Spahiu, Spiro Koleka, Haki Toska, Nexhmije Hoxha, Pilo Peristeri, Muhamet Prodani, Maliq Sadushi, etj., të...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  3 500 Lekë Nuk është në stok

  Mos e merrni këtë libër si propagandë të nazizmit. Kjo është historia. Historia jonë dhe juaja, historia botërore

  3 500 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  “Pavarësia – Udhëtimi i paharruar i Ismail Qemalit” është një përpjekje e re për të hedhur dritë mbi ngjarjet e Shqipërisë dhe Ballkanit në fillim të shekullit XX, kur Lufta e Dytë Botërore ishte në prag dhe popujt e vegjël përpiqeshin me të gjitha fuqitë të shpëtonin nga hija e rëndë e shkatërrimit të Perandorisë Osmane.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  THOT -i, një nga perënditë më të lashta të Egjyptit. perëndia e dijes dhe krijuesi i hierogliteve, është me origjinë PELLAZGE (iliro-shqiptare, siç e klasifikon autori i veprës.) Ky është në thelb zbulimi jashtëzakonshëm albanologut të shquar italo-arbëresh, Prof. Xhuzepe Katapanos, që parashtrohet në këtë libër mjaft tërheqës, sepse del nga kuadri i një...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Libri është një studim serioz që jep për herë të parë në menyrë të detajuar dhe në kuadrin shkencor përkatës jo vetëm veprimatrinë e Kolonel Xhemal Laçit por dhe shumë aspekte nga historia.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Ky studim ka në qendër të tij veprimtarinë politike të emigracionit të ri shqiptar, është fokusuar në vitet 1944-1955. Mergata shqiptare ndonëse e ndarë në parti të ndryshme, u mundua qe të bashkohet në kuadër të Komitetit Kombëtar Shqipëria e Lirë që mori rolin e një qeverie në mergim dhe mblodhi rreth saj figurat më të rendesishme të nacionalizmit...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 500 Lekë Në stok

  Libri Aftësitë juridike, përfshin të gjitha aftësitë akademike dhe praktike ligjore thelbësore të studentit të ligjit në një vëllim të menaxhueshme. Është një tekst ideal për studentët e drejtësisë të vitit të parë; është gjithashtu burim i vlefshëm për ata që studiojnë ligjin në çdo nivel. Strukturuar në mënyrë të qartë në tri pjesë, libri mbulon gamën e...

  2 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Në këtë libër, studiuesi i njohur Bernd Fischer ofron një panoramë të gjerë e të qartë të sundimit të Ahmet Zogut në Shqipëri. Bernd Fischer-i, ndonëse e ka trajtuar historinë e Ahmet Zogut në tërësi - në pjesën më të madhe të monografisë ai është përqendruar te veprimtaria e tij si burrë shteti si ministër, kryeministër, kryetar i Republikës dhe mbret...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  4 000 Lekë Në stok

  Shqipëria 1943-1945, një vështrim përmes dokumenteve perëndimore. Për hartimin e këtij libri, historiani Fischer është mbështetur në dy dokumente, që sjellin fakte të reja mbi të tashmen e Shqipërisë së periudhës 1943-1945. Janë dy dokumente që botohen për herë të parë: raporti final i Vermahtit dhe raporti i përfaqësuesit të misionit amerikan në Shqipëri.

  4 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Ky libër prezanton teoritë e shkollave kryesore të mendimit në marrëdhëniet ndërkombëtare (liberalizmi, realizmi, marksizmi, konstruktivizmi), si dhe shpjegon tre nivelet e analizës për t'i kuptuar ato (sistemin ndërkombëtar, shtetet dhe individët).

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Sistemi i besimeve dhe riteve që lidhen me bektashizmin duket se i korrenspondon një lloj teologjie çlirimi, ndërsa struktura e grupeve Bektashi pak a shumë i korrenspondon organizimeve fetare që njihen përgjithësisht si grupe karizmatike. Ndaj bëhet e kuptueshme, që prirja e tyre shpirtërore herë pas here, lidh dhe takon prespektiva sociale, kulturore...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 450 Lekë Në stok

  Në këtë vëllim, autori ka paraqitur regjimet autoritare që janë vendosur në Ballkan përmes pasqyrimit të krerëve të këtyre regjimeve. Autori ka përshkuar një horizont të gjerë kohor, para dhe pas Luftës së Dytë Botërore, nga vendosja e diktaturave të djathta mbretërore deri në mbizotërimin e tiranisë sipas modelit stalinist.

  1 450 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Berridge nëpërmjet këtij libri ka arritur me sukses ta zhvillojë këtë temë kaq të koklavitur me shpjegime shumë të qarta dhe duke sjellë shembuj të përzgjedhur nga mënyra e sjelljes e qeverive në kohërat e sotme. Ky libër shkolle është shumë i dobishëm si për profesionistët e kësaj fushe, ashtu dhe për studentët fillestarë. Laurence E. Pope, ish-ambasador...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Enver Hoxha, njeriu që udhëhoqi lëvizjen komuniste në vend për afro gjysmë shekulli, ushtroi ndikim afatgjatë dhe la gjurmë të thella. Historiani dhe studiuesi Bernd Fischer i ka bërë një profil konciz, që i bashkëngjitet studimit tjetër të tij, "Diktatorët e Ballkanit".

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 600 Lekë Në stok

  Komente "Fukuyama është një mendje e pavarur dhe origjinale, kurse shkrimet e tij nuk janë dukur kurrë se janë bazuar mbi një themel doktrinar. Ai i merr idetë me seriozitet dhe përpiqet të shohë një tablo të madhe..." "I pranon apo nuk i pranon tezat e tij, Fukuyama e ka futur filozofinë serioze politike në diskutimin e çështjeve politike dhe prandaj e...

  1 600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  "Një përmbledhje kaleidoskopike, tërheqëse e historisë globale". Tristram Hunt, BBC History Magazine. "Një kënaqësi për të gjitha moshat. Faqet e librit shkëlqejnë nga mençuria dhe dija e fituar nga autori dhe duke e lexuar e ndjen se si Gombrich të drejton nëpër kohëra me një dritë stërgjyshore në sytë e tij". Ben Schott, The Observer

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Historia e shkurtër e Brazilit përfshin gati 500 vjet të historisë braziliane, nga mbërritja e portugezëve në Botën e Re dhe deri te ngjarjet politike që përcaktuan kalimin në vitet e fundit nga një regjim autoritarist në një regjim politik demokratik. Boris Fausto mori Çmimin Vjetor të Amerikave nga Shoqata e Sociologëve Amerikanë në vitin 1990

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Në fund të vitit 1948, kur u mor vendimi përfundimtar rreth të ardhmes së Europës, "integrimi evropian perëndimor" pa Britaninë ishte i papranueshëm sipas Uashington-it. Por kundërshtimi i hapur i Britanisë për përfshirjen e saj në integrimin europian, i deytroi zyrtarët amerikanë dhe francezë që ta çonin vetë përpara projektin për "Bashkimin Evropian",...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  4 000 Lekë Në stok

  Biografia e parë politike e Mbretit Zog dhe kohës së tij në anglisht, në Shqipërinë midis dy luftërave.

  4 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Libri i Cohen argumenton se Millosheviçi ishte një politikan oportunist, i cili shfrytëzoi përkeqësimin e marrëdhënieve ndëretnike mes serbëve dhe shqiptarëve dhe nëpërmjet manovrave politike ia arriti të qëndronte në pushtet për më shumë se 13 vjet.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Thirrjet për të nxjerrë në pah përvojat historike, realitetet dhe traditat që përfaqësohen nga veriu në jug apo të përfaqësuara sidomos nga krahinat e veçanta, janë të kuptueshme dhe domethënëse dhe s'mund të konsiderohen në kontrast me risjelljen e tyre drejt bashkimit, që ishte edhe objektivi madhor i motos së Ringjalljes dhe synimit të madh të...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 650 Lekë Në stok

  Ky libër na sjell ndër të tjera ecurinë historike, debatin teorik dhe themelet politike të institucioneve ndërkombëtare dhe regjimeve, aktivitetet specifike të organizatave ndërkombëtare në fushën e sigurisë ndërkombëtare, ekonomisë politike ndërkombëtare, si dhe zhvillimin e shoqërisë civile transnacionale.

  1 650 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Pse kombet shkojnë në luftë është unik. Reflektimet dhe argumentet e autorit janë ndërtuar mbi 10 çështje studimore, mbi të cilat ai bën një analizë të thellë të arsyeve të luftërave të kohëve moderne, duke nisur që nga Lufta e Parë Botërore deri në ditët e sotme.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Mbretëria shqiptare është një nga periudhat më kritike të historisë së Shqipërisë dhe në të njëjtën kohë një nga më pak të njohurat dhe më të shtrembëruarat, veçanërisht në historiografinë shqiptare. Kujtimet e komandantit Duncan Heaton-Armstrong, sekretari vetjak i Princit Vilhelm Vid, përshkruajnë në detaje zhvillimet historike të asaj kohe.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Mustafa Qemal Ataturku i shkon për shtat modelit të njeriut të fortë të Ballkanit si në dukje ashtu edhe në përmbajtje. Ataturku u lind në Ballkan, bëri emër në ato vise përgjatë Luftës së Parë Botërore dhe kur erdhi në pushtet, politika e tij e jashtme u përqendrua kryesisht mbi Ballkanin, madje shkoi deri aty sa u bashkua me Antantën ballkanike në vitin...

  800 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 30 nga 356 produkte