Ofertat

 • Xhejn Er
  Xhejn Er

  Libri, i kritikuar nga bashkëkohësit...

  850 Lekë -15% 1 000 Lekë

Ditar & Kujtime Ka 129 libra.

për faqe
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Ky është një libër krejt të veçantë për historinë e artit dhe historinë e Shqipërisë. Rrëfimet e një Shqipërie të bërë me mund ku Simon Rrota nuk shfaqet vetëm si mjeshtër i penelit, por edhe i fjalës. Libri është një udhëtim mbrapsht në kohë e hapësirë, një rrëfim i "vitas urbanis" , etnografik, arkitekturor, historik e shpirtëror i Shkodrës në vitet...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  950 Lekë Në stok

  Në këtë libër, Gjerasim Qiriazi rrëfen historinë e vërtetë të rrëmbimit të tij dhe ato që ngjanë gjatë atyra muajve sa qe peng i kaçakëve. Ishte ai kalvar i dhimbshëm që nxiti vendimin e tij për t'i nxjerrë bashkatdhetarët e vet nga errësira.

  950 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Në këtë libër, Gjerasim Qiriazi rrëfen historinë e vërtetë të rrëmbimit të tij dhe ato që ngjanë gjatë atyra muajve sa qe peng i kaçakëve. Ishte ai kalvar i dhimbshëm që nxiti vendimin e tij për t'i nxjerrë bashkatdhetarët e vet nga errësira.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Në këtë libër, Gjerasim Qiriazi rrëfen historinë e vërtetë të rrëmbimit të tij dhe ato që ngjanë gjatë atyra muajve sa qe peng i kaçakëve. Ishte ai kalvar i dhimbshëm që nxiti vendimin e tij për t'i nxjerrë bashkatdhetarët e vet nga errësira.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Në këtë libër, Gjerasim Qiriazi rrëfen historinë e vërtetë të rrëmbimit të tij dhe ato që ngjanë gjatë atyra muajve sa qe peng i kaçakëve. Ishte ai kalvar i dhimbshëm që nxiti vendimin e tij për t'i nxjerrë bashkatdhetarët e vet nga errësira.

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Dosja sekrete e përndjekjes, hetimit, dënimit të Maks Velos vjen në një libër të quajtur “Maks Velo, Jetë paralele” përgatitur nga Alda Bardhyli. Në kuadër të debateve mbi të shkuarën, është hera e parë që publikohet dosja e përndjekjes që një artisti gjatë regjimit komunist. Janë 106 dokumente, një pjesë e të cilave shoqërohet me rrëfime të vetë Velos...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok
  I ri

  Një libër i mirë s’ka nevojë për komente. Ai është si kroi në mal: mjafton të bësh me shenjë ku ndodhet, i eturi shkon te gurra vetë.

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Java jonë shqiptare është pjesë e veprës monumentale prej 1600 faqesh me titull Ditari, që përfshin disa ditarë, duke filluar nga ai i mbajtur në Paris më 1901 e deri tek ditari i mbajtur në Shqipëri më 1935.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Ky libër sjell një copëz jete dhe marrëdhënie njerëzore mes Shqipërisë dhe Italisë. Një histori e familjes Ramadani në një spital në vendin fqinj, u shndërrua në një mal mirënjohje që prodhoi edhe këtë libër si kujtim ndaj personelit të spitalit në qytetin e Novarës. Është një monument për miqësinë mes njerëzve në të dy brigjet e Adriatikut. Libri eshte...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok
  I ri

  Farida Ramadani njihet si mjeshtre e fjalës së botë, prandaj edhe ky libër është udhëtim në vitet e jetës së kësaj autoreje. Publicisti Bedri Islami shkruan për këtë botim: “Origjinaliteti dhe vërtetësia e këtij libri në copëza jete të mbledhura është suksesi i saj. Libri ka shumë jetë, shumë botë, shumë emocion dhe shumë ndjenjë

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Në fund të jetës së saj, regjizorja e njohur e filmit për fëmijë, i rikthehet kujtimeve, të cilat i shkruan si dëshmi jo vetëm për jetën e saj, por edhe për botën e kinemasë shqiptare, ku protagonistë janë dhjetëra aktorë të vegjël. Fama dhe vlerësimi që ka marrë nëpër botë “Zonja e madhe e filmit” kohët e fundit, preken dhe ndihen plot emocion në çdo...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Shkencëtari britanik Peter Bronshted ka qëndruar në Janinë në periudhën dhjetor 1812 – Janar 1813, në kërkim të studimeve të tij si arkeolog dhe filolog ku pati rastin të takojë Pashain e Janinës dhe të bisedojë më tej. Intervistat por edhe fakte rreth periudhës kur vendi qeverisjes nga Ali Pasha vijnë në këtë botim me vlera të rralla, i cili ka shërbyer...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Ky libër përbën një dokument në kuptimin e plotë të fjalës: Kushtet në të cilat kineasti Luiz Trenker takoi Eva Braunin në dimrin e vitit 1944-45 dhe fakti që ajo i dha në një zarf të mbyllur dhe dyllosur tekstin e ditarit të saj intim, me qëllim që t’ia ruante e pohon vetë familja e Braunit. Zarfi i mbyllur, me inicialet E.B. përsipër u hap në vjeshtën e...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Në Ditarin e Akademikut Rexhep Qosja trajtohen ngjarje, çështje, personalitete, probleme, dukuri, procese shoqërore, politike, letrare, artistike, shkencore, filozofike e kulturore, para së gjithash në Kosovë e në Shqipëri, por edhe në Jugosllavi e në botë.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Në Ditarin e Akademikut Rexhep Qosja trajtohen ngjarje, çështje, personalitete, probleme, dukuri, procese shoqërore, politike, letrare, artistike, shkencore, filozofike e kulturore, para së gjithash në Kosovë e në Shqipëri, por edhe në Jugosllavi e në botë.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Në Ditarin e Akademikut Rexhep Qosja trajtohen ngjarje, çështje, personalitete, probleme, dukuri, procese shoqërore, politike, letrare, artistike, shkencore, filozofike e kulturore, para së gjithash në Kosovë e në Shqipëri, por edhe në Jugosllavi e në botë.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Në Ditarin e Akademikut Rexhep Qosja trajtohen ngjarje, çështje, personalitete, probleme, dukuri, procese shoqërore, politike, letrare, artistike, shkencore, filozofike e kulturore, para së gjithash në Kosovë e në Shqipëri, por edhe në Jugosllavi e në botë.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Në Ditarin e Akademikut Rexhep Qosja trajtohen ngjarje, çështje, personalitete, probleme, dukuri, procese shoqërore, politike, letrare, artistike, shkencore, filozofike e kulturore, para së gjithash në Kosovë e në Shqipëri, por edhe në Jugosllavi e në botë.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Në Ditarin e Akademikut Rexhep Qosja trajtohen ngjarje, çështje, personalitete, probleme, dukuri, procese shoqërore, politike, letrare, artistike, shkencore, filozofike e kulturore, para së gjithash në Kosovë e në Shqipëri, por edhe në Jugosllavi e në botë.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Në Ditarin e Akademikut Rexhep Qosja trajtohen ngjarje, çështje, personalitete, probleme, dukuri, procese shoqërore, politike, letrare, artistike, shkencore, filozofike e kulturore, para së gjithash në Kosovë e në Shqipëri, por edhe në Jugosllavi e në botë.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Botimi më i ri i Shtëpisë Botuese Dritëro, në duart e lexuesit: “Dashuri në moshën e Krishtit”, i cili sjell një anëtë panjohur të shkrimtarit: Një libër që drithëron me drithërimat e një dashurie të jashtëzakonshme: Vajza shkodrane, e bukur, tekanjoze, plot ëndrra, ngjiz një dashuri të lakmueshme për shumëkënd me shkrimtarin e madh, me pasion të çmendur,...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Antika Hoxha, motra e vogël e Bilal Xhaferit, poetit dhe prozatorit të talentuar gë u pëndoq nga regjimi komunist, e përjetoi skajshmërisht fatin e tij të hidhur që u bë dhe fati i saj.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 100 Lekë Në stok

  Në këtë libër vijnë kujtime dhe reflektike përmasash deri dhe filozofike të Kasem Trebeshinës, disidenti shqiptar, të cilat sjellin kohën dhe hapësirën e pafundme kuministe dhe besimin se do të vijë së shpejti dita e lirisë. Ky libër vlerësohet si një dëshmi e shkruar që ka lënë autori para se të ndahej nga jeta

  1 100 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Një libër voluminoz mbi udhëtimet e ushëtarëve të huaj francezë në Shqipëri gjatë shekullit XIX dhe përshtypjet e tyre mbi Shqiërinë dhe shqiptarët.

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok
  I ri

  Ish-sekretarja Amerikane e Shtetit Madeleine Albright vjen me një tjetër libër, reflektim rreth fuqisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës në epokën tonë. Botimi është shoqëruar me një parathënie të ish-presidenit Bill Clinton. Libri vjen në shqip nga Engjëllushe Shqarri.

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok
  I ri

  Hans-Joachim Lanksch është një nga miqtë dhe bashkëpunëtorët më jetëgjatë të Martin Camajt prandaj ky libër vjen me të gjithë thellësinë e njohjes, kulturën prej studiuesi dhe analizën e thellë të thuajse të gjithë veprës së tij. Për herë të parë dalin në dritë, dokumente dhe fakte të panjohura për Martin Camajn

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  650 Lekë Në stok

  Nga lufta për të shpëtuar floririn e Bankës dhe disa raporte e kujtime.

  650 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 900 Lekë Në stok
  I ri

  Heroi i luftës dhe ideatori i Francës së re pas rënies së tiranisë hitleriane rrëfen në detaje të gjitha momentet e aktivitetit të tij gjatë periudhës 1940-1944, kohë kur iu zhvillua beteja mbarë botërore për gjunjëzimin e ushtrisë hitleriane. Këto kujtime janë të pazakonta për shkak se rrëfehen në vetë të parë nga një prej heronjve të luftës, Charles de...

  1 900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 700 Lekë Në stok
  I ri

  Heroi i luftës dhe ideatori i Francës së re pas rënies së tiranisë hitleriane rrëfen në detaje të gjitha momentet e aktivitetit të tij gjatë periudhës 1940-1944, kohë kur iu zhvillua beteja mbarë botërore për gjunjëzimin e ushtrisë hitleriane. Këto kujtime janë të pazakonta për shkak se rrëfehen në vetë të parë nga një prej heronjve të luftës, Charles de...

  1 700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Meri Lalaj, mikeshë e afërt e Lasgushit, njëherësh studiuese e letërsisë, vjen me një tjetër libër për lirikun e madh të letrave shqipe. Kësaj radhe janë mbledhur të gjitha dëshmitë e jetës së Lasgushit në qytetin e tij të lindjes.

  800 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 32 nga 129 libra