Set dosja nje hap drejt shkolles me udhezuesin metodik te tij

BAO0274

Libër i ri

Përshkrim i shkurtër

Dita e shkollës vjen shumë shpejt dhe të gjithë ata që i çojnë fëmijët për herë të parë në bankat e shkollës, e kanë tejet të nevojshëm këtë pako: Katër libra të programuar për parashkollorët, për shkronjat, numrat, artin dhe mjedisin, - të shoqëruar edhe me mjete didaktike, si dhe librin e “mësuesit” janë përzgjedhje fantastike që të parapërgatisni më së miri fëmijën tuaj për klasën e parë. Ky set është ideuar për fëmijë të moshës 5-6 vjeç.

Më shumë detaje

100 Artikuj

3 590 Lekë

Shto në listën e librave që dua

Porosit me një klik

Share

30 libra të tjerë nga e njëjta kategori:

Më tepër

Rreth Setit

Dosje me librat dhe mjetet për fëmijë  përmban 4 tekste, CD, mozaikun e shkronjave dhe certifikatën e vlerësimit.

Paketa "Një hap drejt shkollës" është një botim për arsimin parashkollor, për fëmijët nga 5-6 vjeç, të cilët përgatiten për në shkollë. Ai është hartuar në përputhje me programin e hartuar nga Ministria e Arsimit. Synimi i këtij botimi është t'u vijë në ndihmë fëmijëve, por edhe mësuesve e prindërve për të përgatitur nxënësin e ardhshëm.

Në paketë përfshihen:

Libri "Unë dhe shkronjat"

Disa nga objektivat që synohen të arrihen nëpërmjet këtij libri janë:

• të nxitë fëmijën të flasë qartë,

• të dëgjojë në mënyrë aktive,

• t'u përgjigjet pyetjeve rreth një teksti,

• të njohë e lexojë shkronjat e mëdha të alfabetit,

• të lidhë tingullin me shkronjën,

• të lexojë në global fjalë, duke u ndihmuar nga figurat,

• të shkruajë shkronjat e shtypit,

• të dallojë shkronjën, fjalën dhe fjalinë,

• të njihet me disa forma letrare, si: vjersha, tregime, përralla etj.

Libri "Unë dhe numrat"

Teksti është ndërtuar duke iu përgjigjur këtyre linjave të programit:

• Numri (njohja e numrit dhe veprimet me numrat).

• Gjeometria dhe orientimi në hapësirë (figurat dhe trupat gjeometrikë), marrëdhëniet hapësinore.

• Matja (gjatësia, masa, koha).

• Modele, marrëdhënie dhe funksione (modele dhe krahasime të tjera, cilësitë e përbashkëta të elementeve të një grupi).

Libri "Unë dhe mjedisi"

Libri është ndërtuar me dy pjesë kryesore që i korrespondojnë:

Pjesa I — Unë dhe të tjerët (vendi që zë fëmija në mjedisin social);

Pjesa II — Unë dhe mjedisi (vendi që zë fëmija në mjedisin natyror).

Libri "Unë dhe arti"

Teksti është i ndërtuar me tri pjesë.

I. Në pjesën e parë fëmijët njihen me proceset fillestare të vizatimit:

a) Mësojnë konceptin e vijës së drejtë dhe të lakuar dhe ushtrohen praktikisht për t'i realizuar ato.

b) Ushtrohen të përcaktojnë lloje të ndryshme të vijave në mjedisin që i rrethon.

c) Dallojnë ngjyrat dhe i ndajnë ato në:

• ngjyra të ngrohta (e kuqe, e verdhë, portokalli);

• ngjyra të ftohta (blu, jeshile, vjollcë).

Në paketën për arsimin parashkollor përfshihet dhe një CD me 12 këngë, të shoqëruara me tekstet e tyre. Këngët kanë një melodi të thjeshtë, të shoqëruar me instrumente, si: piano, violinë e violonçel dhe këndohen nga një këngëtare e vogël. Fëmijët pasi të mësojnë tekstet e këngëve, mësojnë t'i këndojnë.

MOZAIKU I SHKRONJAVE

Shkronjat e alfabetit janë dhënë të stilizuara me figurën përfaqësuese të tyre, më qëllim që fëmijës t'i fiksohet ajo. LOJA - Nëse shkronjat e alfabetit renditen sipas radhës, atëherë fëmija arrin të krijojë figurën e mozaikut.

Realizimi i kësaj pakete kërkon shoqërimin me mjete didaktike e lojëra të ndryshme, por mbi të gjitha me vullnetin dhe pasionin e mësuesve dhe të prindërve, që fëmija ta ketë sa më të lehtë kalimin nga cikli parashkollor në ciklin fillor.

Albas, për mësuesit e ciklit parashkollor ka përgatitur Udhëzuesin Metodik, në të cilin trajtohen të gjitha temat e përfshira në librat e kësaj pakete, si dhe veprimtari të ndryshme.

Libri i mësuesit është ideuar për tiu ardhur në ndihmë mësuesve të ciklit parashkollor, por më së shumti, prindërve, të cilët duhet të dinë sesi të përdorin pakon “Një hap drejt shkollës”. Në të ka të dhëna shpjeguese për çdo mësim të librit të shkonjave dhe numrave, si dhe tekste ndihmëse, në mënyrë që çdo gjë fëmija të përvetësojë njohurit e programit.