Këtu gjeni 168 pjatat më tipike, të gatimeve tradicionale, që bëhet përgjatë festave, duke sjellë kuzhinën e trevave kryesore në Greqi. Recetat që do t’i gjeni këtu janë më përfaqësueset, por këtu japim edhe variacionet në gatimin e tyre. Nisur nga fakti që gatimi është art, ne ju ftojmë të luani rol protagonisti: bëni zgjedhjet tuaja, zhvilloni fantazinë...
Në këtë libër janë pasqyruar receta gatimesh tradicionale dhe aktuale, që janë pjesë e MENYSË SIME, TË TË GATUARIT PËR FAMILJEN. Kryesisht janë gatime të krahinës së Korçës e të Kolonjës, ku unë jam rritur e kam jetuar. Disa prej këtyre gatimeve, janë shumë të thjeshta e shumë praktike, kurse disa të tjera janë të ndërlikuara e delikate, por unë i kam...
25 pjata të larmishme, të përgatitura vetëm me 4 hapa të thjeshtë, që do t'ju bëjnë të dashuroheni me përbërësit dhe do të jeni të shendetshëm falë dobive të tyre.
Ne kete liber vijne receta moderne shqiptare dhe mesdhetare te pergatitura me perkushtim nga Vjollca Xhunga, kuzhinierja e emisionit te mengjesit ne Neës 24. Nese doni te provoni shijen dhe shendetin permes ushqimit, keto receta te thjeshta dhe praktike do t’ju vijne ne ndihme.
Ky libër do t’u vijë në ndihmë amvisave që janë mjeshtre në gatim, duke u kujtuar gatimet shqiptare dhe në veçanti familjeve të reja të cilat do të mësojnë gatimet e amvisave të vjetra. Libri do t’u vijë në ndihmë familjeve të reja dhe do të jetë një këshillues për restorante e gjelltore, për të përgatitur ushqime të shijshme dhe me vlera ushqyese,...
Libri më i kërkuar për foshnjat dhe të vegjlit me mbi 5 milionë kopje të shitura në mbarë botën. Më shumë se 200 receta të shpejta, të thjeshta e të shëndetshme iu vijnë në ndihmë nënave të reja për të ushqyer bebet e tyre.
Një rrëfim për jetën, një kërkim të rrënjëve të kulinarisë shqiptare dhe receta që vijnë si një vepër arti. Një libër ku shija gërshtohet me të ushqyerit e shëndetshëm.
65 receta gatimi nga Eranda Libohova, këngëtarja që është model për ushqimin dhe linjat trupore: Të shijshme, të shëndetshme dhe të lehta për t'u përgatitur, këto janë recetat që Eranda pëlqen më shumë t'i bëjë në shtëpi dhe t'i ndajë me miqtë dhe familjen.
Si një eksperte dhe pasionante e ushqimit, Diola mblodhi të gjitha grimcat e kësaj fushe vetëm për të sjellë në dritë librin kushtuar të ushqyerit të shëndetshëm. Libri i ri “Shëndeti si art dhe shkencë” sjell përvojat e saja kërkimore, të mbështetura në studime për një ushqyerje që sjell shëndet dhe energji në jetën e secilit prej nesh.
Ky libër është një guidë e thjeshtë, e shpjeguar hap pas hapi part githe ata që duan të shijojnë gatimin e embelsirave por tremben nga ideja se është shumë e vështirë. Lexim të mbares Uroj to jern ogurl mirë i fillimit dhe i shijimit të kësaj përvoje