Katalog

V. Bot

Specials

Poezi 

për faqe
Shfaq 1 - 30 nga 160 produkte
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Ky botim i dytë, veç disa fotove të Kutelit përmban edhe vështrimet Kosova e Kutelit, shkruar nga Sabri Hamiti dhe Tri pamjet (fytyrat) e Kutelit në një libër – Sulm e Lotë, shkruar nga Pandeli Pasko Kuteli

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Në këtë libër treshi mistik i Dantes, tercina e tij apo triniteti i shenjtë shkojnë përtej kësaj mënyre të menduari.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Gazetarja dhe pedagogia e dramës shqipe eksperimentoi dyherë me këtë libër: së pari provoi poezinë, dhe së dyti eksploroi gjuhën e nanës, gegnishten dhe arriti të kthehej në ngjarjen më të goditur në panairin e librit 2016. Libri i saj shënoi rekorde në shitje, por njëherësh, ai mori vlerësime nga kritika, duke u konsideruar ndër vëllimet poetike më të...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Ky është i vetmi botim, i plotë, në variantin e fundit origjinal që shkroi autori, i pajisur me një studim hyrës dhe me shënime për çdo këngë

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  “Libri i lumturisë” është konsideruar si një libër që kërkon botën, imagjinatën, ëndrrën që nuk identifikohet me një qëndrim ideal, besim apo njeri, qoftë kjo edhe dashuria. Kjo është një refleksion metafizik që shkon në kërkim të kuptimit, i cili mbetet një konvencion dhe zbërthen semiotikën e Shpirtit si strukturë historike dhe Frymës si dimension lirie

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  "Fundi, një fëmijëri tjetër" sjell për lexuesit një kolanë poezish, të cilat i përkasin krijimtarisë së tij të kohëve të fundit. Preç Zogaj, veç veprimtarisë politike njihet nga publiku edhe për kontributin e tij si poet. "Fundi, një fëmijëri tjetër është "një libër i mrekullueshëm poetik, nga një poet i rrallë për nga ndjeshmëria, magjia e të shkruarit,...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Vëzhgues aktiv i debateve kulturorë e politikë në Shqipëri, Astrit Lulushi nuk mungon të sjellë një mendim ndryshe, një përvojë e re, një përfundim, që e nxjerr duke qëndruar përmbi konfliktin politik shqiptar, larg radikalizmit, por asnjëherë duke synuar që të jetë i pëlqyeshëm për të gjitha palët. Se mund të ndodhë që secili të ketë arsyet e tij, por...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  "Vargjet e Zogajt, të krijuara midis viteve 1985-2010, janë një analizë e brendshme e një populli që, pas disa dekadash, sapo doli nga një prej diktaturave më të izoluara dhe më të egra të botës "

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Proezia do t'ish zhanri im i parapëlqyer, por ngaqë ky zhanër nuk ekziston, unë bujt tranzit tek poezia.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  “Largësi ideale” i Parid Teferiçit vlerësohet për prurje të qenësishme të një ligjërimi modern, me një strukturë dinamike e poetike, me pikëprerje origjinale edhe në artet e tjera

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Janë të rrallë ata që sjellin në varg aq ndjeshëm, aq thellë dhe aq bukur ndjesitë që të shkakton melankolia për kohën, të kaluarën, personazhet reale dhe për tema të tjera universale si dashuria, jeta dhe vdekja, sa Preç Zogaj. Edhe në vëllimin e tij të fundit poetik, Zogaj shfaq një tjetër përmasë shpirtërore dhe poetike të tij.....

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Poezia e Zhaneta Barxhajt përngjan me një lajle, arabeskë, ornament e dekoracion shenjash të shkëputura turrshëm në një rrjedhë marramenthi shkronjash, që nga ëndërrimet e para të gjimnazit e deri sot. Kështu shplekset fije-fije fryma e ngrohtë e ëndërrimeve dhe imagjinatës, kuadrot e shpejta e të ngadalta të imazheve, që herë befasohen tek përplasen me...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Rita Petro i rikthehet poezisë pas dy vitesh, teksa tronditi botën poetike dhe moralin publik me librin “Vrima”. Kësaj radhe sjell poezi të shkruara ndër vite, të përmbledhura në një libër të vetëm, me ca ngjyra të tokës, dhe me nuancën e dritës, diçka e kadifenjtë e butë, që mban aromën e librit në letrën ku janë shkruar fjalët…..

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Vëllimi me poezi “Vrima” thyen shumë tabu të shpalosjes së ndjesive, pasioneve, dëshirave seksuale dhe forcës femrore për të rebeluar përmes vargut

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Ndonëse i diplomuar në fushën e Ekonomisë, autori ka një botë të thellë, plot ndjeshmëri dhe shprehi poetike të fuqishme. Vëllimi "Endës të pendimit" vjen pasi autori ka shkruar vëllimin "Për ato që nuk thamë dot" (2001). Filmi dhe drama janë sfida që Ilir Haxhi-Kristo i ka kaluar me sukses

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  490 Lekë Në stok

  Ky libër i vogël në vëllim por i madh në përmbajtje sjell vërtet diçka të re në poezinë shqipe. Jamarbër Marko, ose Madu, si njihej në shoqëri, biri i Petro dhe Safo Markos, dy artistë të spikatur në Tiranën e gjysmës së dytë të shekullit XX, u rrit e u mëkua qysh në fëmijëri me frymëzime arti e lirie dhe trashëgoi talentin prindëror.

  490 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Botohen për herë të parë sonetet që gjuhëtari Eqrem Çabej ia pat kushtuar të shoqes, Shyhretit, dhe dy sonete për tronditjen që i shkaktoi humbja e të birit. Vargjet kanë një optimizëm të kthjellët sepse besojnë që njeriut të cilit i falet dashuria, përunjësia, dlirësia, detet, ekziston, është real.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  300 Lekë Në stok

  Pranoje, këtë flijim o Zot, Dëshmi e përbetimit që të dashuroj, Ndihmoi gjallesës Tënde sot Që emrin do të ta madhëroj! Si shpërblim, Të lus o i Hirt', O Ati ynë plot mirësi Të më japësh vetëm atë shpirt Atë shpirt që - veçse Ti e di. Dhe t'imtë, të pastër si n'ag vere vesojnë Të valët lot rrjedhin qetë, me mall, Që betimin për Ty prore e madhërojnë Për...

  300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Gjithë vepra e Lautréamont-it, por veçanërisht Këngët e Maldororit, luajtën rol shumë vendimtar në zhvillimet letrarë të shekullit XX. Thotë Edmond Jaloux: «Jeta e tij mbaron, ashtu si dhe vepra, mes një misteri të paanë. Ne dimë vetëm që u zhduk prej kësaj bote, ashtu si Maldorori prej veprës së tij... Duke i lënë lamtumirën Maldororit, vëmë re se ky...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Poezitë e përzgjedhura në këtë vëllim u përkasin veprave poetike: Harmonium, Poems added to Harmonium, Ideas of Order, Parts of a World, Transport to Summer, The Auroras of Autumn, The Rock dhe Adagio.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Poet dhe mendimtar i madh gjerman. Vepra e tij ka ushtruar një ndikim domethënës mbi tërë poezinë dhe filozofinë moderne, duke përfshirë shkrimet e Nietzsche-s, Rilke-s, Heidegger-it, Paul Celan-it etj.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Në këtë vëllim janë përmbledhur epigrame nga poetë të botës antike si: Antipatri i Selanikut, Filodemi, Kalimahu, Rufini, Asklepiadi, Meleagri, Honesti, Stratoni, Dioskoridi, Statil Flaku, Parmenioni dhe Glauku.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Pas përpjekjeve të Mustafa Greblleshit, kjo mbetet sprova më e fortë letrare për të shkruar të folmen tiranase. Maksim Rakipaj ka sjellë në shqip personazhin mbresëlënës të Trilussa të autorit Carlo Alberto Salustri, i cili është shkruar në gjuhën e periferisë së Romës. Mbi këtë bazë eksperimentoi edhe Rakipaj, duke sjellë të gjithë poezitë në "gjuhën...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Që nga kohët homerike dhe deri më sot, janë përzgjedhur poezitë më të bukura për dashurinë, nga një përkthyes dhe poet plot shpirt dhe talent si Faslli Haliti. Ky libër vlen edhe si doracak për të gjithë dashnorët që kanë dëshirë ti këndojnë dashurisë me vargje

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Antologjia e poezisë arabe vjen si një përpjekje e çmuar në kohët tona e poetit dhe përkthyesit Maksim Rakipaj. Në këtë botim janë përfshirë poetë si Hamda Khamis, Ahmet Al Shahaëi, Fatima Na'ut dhe Zhabiya Khamis

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Ervin Hysaj duke ecur i vetmuar fushave, duke i bërë shoqëri erës dhe mendimeve të tij, ndoshta mendon se duke pritur ditën e botimit, ka ruajtur kodin e tij, me atë kod që sigurisht pat lindur. Me një kod mistik, plot trishtim, sarkazëm, ironi dhe gëzim të trishtë vjen ky libër edhe para lexuesve

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Është e imja kjo mbrëmje është vëllimi i nëntëmbëdhjetë i këtij autori, ku e gjithë përvoja e tij në lëmin e poezisë, përsosja e teknika poetike, por edhe kulminacioni në ndjeshmëri dhe në botën shpirtërore zbrasin plot sqimë dhe mjeshtri të rrallë. Skënder Rusi është ndër poetët më të mirë të kohës tonë, pa të cilin nuk mund të rroket përmasa e poezisë...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Për herë të parë vijnë në gjuhën shqipe poezitë e 40 poetëve që janë fitues të çmimit Nobel. Kjo përzgjedhje është bërë plot shije nga poeti dhe përkthyesi Faslli Haliti. Në këtë vëllim janë seleksionuar poezitë më të njohura të nobelistëve që nga fillimet deri në ditët tona, duke e kthyer këtë vëllim në një etalon të vlerave poetike të shekullit të fundit

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Një libër me poezi, prozë dhe portrete nga kundërshtarë të diktaturave.

  900 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 30 nga 160 produkte