Kategoritë

Ofertat

 • Vajza shushkë
  Vajza shushke

  Edhe pse njohuritë e saj janë të...

  900 Lekë -10% 1 000 Lekë

Lista e librave sipas Shtëpisë Botuese Berk

Shfaq 1 - 27 nga 27 libra
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Çfarë është AntiPinoku? Procesi i të shndërruarit nga njeri në marionetë? Apo nga adult në ‘infans’ (në sensin e kujt nuk di të flasë)? Kjo përmbledhje me tregime të shkurtra është një serënditje fshehkash (lexo si vend0shehjejesh, të vërtetash dhe të vetvetes). 6 tregime nomade dhe pa atdhe

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Antologji e poezise bashkekohore greke i ofron lexuesit shqiptar një përzgjedhje të pashoqe të disa prej zërave më të pasur dhe më emocionues të kohës sonë. Poetët e përfshirë në të janë të rinj, shumica prej tyre nën dyzetë, por ata bartin me vete bagazhin e një tradite të pasur të poezisë greke, duke u bërë kështu pjesë e periudhës post-moderne të...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 300 Lekë Në stok
  I ri

  Kjo përmbledhje e bukur bën bashkë katër tregimet origjinale të autores së njohur Beatrix Potter, që ndjekin lepurin e vogël mistrec në gjithfarë aventurash nëpër kopshtet e të tmerrshmit MekGregor, në kthetrat e Tom Vjedullës.

  1 300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok
  I ri

  Një shoqëri mund të rrëfehet qoftë edhe përmes breznive të një familjeje të vetme, e madje, edhe përmes një personazhi të vetëm që ka jetuar në tri kohë, për të pare të ngrihet e të ndërrojë një qytet. I ndërtuar në 10 kapituj, si 10 urdhëresa të qytetit të vjetër, “Dekalogu i një lagjeje tiranase” është një lexim i bukur"

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok
  I ri

  "Gegërishtja Verilindore", është një botim postum i autorit Xheladin Gosturani, që vjen si studim i shumëpritur i një varieteti tejet të rëndësishëm por ende pak të shestuar të gjuhës shqipe.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  "Gjuhët e Parajsës" do të inkurajojë gjithashtu një konceptim modern dhe demokratik ndaj "tjetrit".

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  750 Lekë Në stok
  I ri

  “Hija e maleve dhe novela të tjera” është një përmbledhje e novelave të Ernest Koliqit kuruar, përgatitur për botim dhe me parathënie nga Ardian Ndreca.

  750 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Kjo përmbledhje përrallash për fëmijë është një koleksion tregimesh indiane nga fëmijëria e nobelistit Rudyard Kipling. Në intervistat që do jepte në vijim ai do t'i cilësonte këto rrëfenja si pjesë e traditës së lashtë e të urtë, përcjellë gojarisht nga gratë e Indisë.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 600 Lekë Në stok
  I ri

  Ky libër synon të gjurmojë një vazhdimësi mes arkitekturës së traditës shqiptare dhe karakterit informal të transformimeve spontane të Tiranës bashkëkohore. Përpjekja për të vendosur një lidhje mes ekstremeve të formalizmit funksionalist, tipik i qytetit që mori formë gjatë regjimeve totalitare, dhe atyre të arkitekturës informale, e cila portretizon...

  1 600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Romani Jetë shkodrane (1965) është nji tablo unike e jetës së qytetit verior në kapërcyellin e shekujve XIX-XX. Stili dhe gjuha e Simonit, përshkrimet e detajuara dhe aftësia e depërtimit në psikologjinë e personazheve, na i përçojnë të freskëta edhe sot skenat e jetës së asaj kohe dhe rindërtojnë artistikisht klimën urbane të zanafillës së modernitetit...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok
  I ri

  Krokodili dhe Kumarxhiu jane dy vepra që Dostojevski ka shkrue me paraqitë atë që po ndodhte me jetën e vet në ato çaste, dhe bashkë me të edhe përsiatjet që blunte për ndodhitë rretheqark që i ndërlidheshin në efektin e madh domino deri te jeta e tij. Mbrenda zanit të veprave janë ma tej edhe zanet e tjerë, të mbrendshëm të tij ose të jashtëm, që Mikhail...

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok
  I ri

  "Lule të këputura", mbeti një punë e pakryer, njëlloj si Simfonia e Schubertit, ndaj ndoshta edhe përqasja me muzikën. Veçse koha e pakryer, semiotikisht është një kohë foljore e bukur: ajo bart të kaluarën, të tashmen e të ardhmen. Ndaj është një kohë e pakohë, që të ndërmend amshimin. Njëlloj siç mbeten të amshuara edhe poezitë e Baudelaire, të cilat...

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  4 000 Lekë Në stok
  I ri

  "Matrikulli i Shkollës së Arbërve", paraqitur nga albanistja Lucia Nadin, shfaqet si një dokument i rrallë i historisë së shqiptarëve, i cili botohet për herë te parë. Botimi është pjesë e kolanës "Rradhonjtë e Shejzave" dhe vjen në tri gjuhë: shqip, italisht dhe anglisht.

  4 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Lexuesi njihet në këtë monografi me Mjeshtër Dhanilin, mësuesin voskopojar arumun të fillimshekullit të XIX dhe produktin e tij letrar-didaktik në katër gjuhë të ndryshme ballkanike, që gjëllijnë ende sot e gjithë ditën të përçudnuar në limbin etnonacionalist ballkanik, falë interpretimit aspak fatlum të ndonjë kumti që shoqëron pjesën e tij hyrëse.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok
  I ri

  "Nata" e Bilge Karasusë është një alegori e tmerrshme e shtetit totalitar, e cila dhe njëherë na ilustron pjerrjen e veçantë të letërsisë turke për fabulën politike. "Nata" u shkrua në vitet 1975-1980, kohë kur Turqia qe ndarë mes diktaturës ushtarake dhe revolucionit të rrugës, dhe kur shumë intelektualë turq u syrgjynosën burgjeve si rrjedhojë e dhunës...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Tashmë në dorë të lexuesit shqiptar, “Një patriot leçez në Shqipërinë osmane”, do të rindezë pamjet e freskta të një Shqipërie pak të njohur e të një kryeqendre si Shkodra, ku jetonin pranë e pranë njerëz të kombësive të ndryshme, duke shqyrtuar kështu karakterin kozmopolit të Shqipërisë së kohës dhe ngjarjet që e karakterizuan atë.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok
  I ri

  Këto poezi gjallojnë në një realitet letrar messhpirtërores, onirikes si dhe një tradite metafizike tradicionaliste,duke krijuar marrëdhënie me një tjetër konceptim të botës, më të shtyrëdhe parak. Janë pikërisht poezi si “Kanga e ujit” ato që nëpërmjet njëfigurativizmi tjetër, ftojnë drejt një kujtese e inteligjence universaletë qarkulluar pafundësisht,...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Tek vepra “Serbët dhe Arbërit” (1925), historiani dhe albanologu u shquar Milan Šufflay mbështetet në dokumente arkivore, duke bërë jo vetëm analizën paleografike por edhe interpretimin historik të tyre. Kjo vepër shkon në thelb të marrëdhënieve dhe konflikteve mes shqiptarëve dhe serbëve përgjat shekujve

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  850 Lekë Në stok
  I ri

  Tepria e punës dhe e arritjeve përshkallëzohet në vetëshfrytëzim. Ky është më efikas se shfrytëzimi që vjen nga jashtë vetes, sepse shoqërohet nga ndjenja e lirisë. Shfrytëzuesi është njëkohësisht edhe i shfrytëzuari. Xhelati dhe viktima nuk dallojnë më. Kjo vetëreferencë krijon një liri paradoksale që kthehet në dhunë për...

  850 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Çmimi “Akutagawa”, një nga çmimet letrare më prestigjioze të Japonisë, e çimentoi reputacionin e Ryu Murakamit në vendin e tij, si mjeshtër i letërsisë së errët dhe të dhunshme.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok
  I ri

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Libri që prezantojmë sot titullohet “Tingujt shungullues të shpirtit”, – dhe është një përzgjedhje shkrimesh publicistike të Lazër Shantojës, përgatitur nga Arben Ndreca. Libri vjen si një bashkëpunim i botimeve “Berk” me Qendrën e Studimeve Albanologjike “Shejzat – Pleiades”.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok
  I ri

  Libri është një satirë politike mbështetur mbi ironinë dhe humorin therës, një nga ato satira që nxisin mendimin e lirë. Libri lexohet me një frymë e madje të grish t'ua lexosh miqve me zë të lartë. Ndonëse duke lexuar therja e ironisë shkon deri aty sa t'i bëjë dialogjet të duken të stisura, çdo dialog bazohet mbi fakte dhe deponime konkrete. Kjo dramë...

  700 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 27 nga 27 libra