Kategoritë

Ofertat

Lista e librave sipas Shtëpisë Botuese Botimet M.K.

Shtepia botuese qe boton vepren dhe perkthimet e Mitrush Kutelit

Shfaq 1 - 26 nga 26 libra
 • Shikim i shpejtë
  638 Lekë 850 Lekë -25% Në stok

  638 Lekë
  850 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  338 Lekë 450 Lekë -25% Në stok

  338 Lekë
  450 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  563 Lekë 750 Lekë -25% Në stok

  Nga lufta për të shpëtuar floririn e Bankës dhe disa raporte e kujtime.

  563 Lekë
  750 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  248 Lekë 330 Lekë -25% Në stok

  Ashtu si çdo autor ka kryeveprën e tij, edhe tek Kuteli, rrëfimi “E madhe është gjëma e mëkatit” është kryevepra e kryeveprave të tij. Jo vetëm nga ngjarja dhe filozofia e madhe që mbart ajo, por edhe nga mënyra e të rrëfyerit si askush tjetër apo, figurat artistike e fantastike, stili i të treguarit e gjithçka të përsosur që ka brenda vepra.

  248 Lekë
  330 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  735 Lekë 980 Lekë -25% Në stok

  “Frymë të vdekura” është konsideruar kryevepra e mijëvjeçarit. Përshkrimi i jetës rurale ruse, tregtia me shpirtërat e vdekur dhe rrënimi i kastave dhe vlerave njerëzore janë therëse, sarkastike deri në dhimbje. Ky libër shënon një kulminacion letrar prandaj rekomandohet gjerësisht edhe si lexim në shkolla dhe universitete 

  735 Lekë
  980 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  413 Lekë 550 Lekë -25% Në stok

  Ndonëse u shkruan 75 vite më parë, pamfletet e Kutelit tingëllojnë aktuale në shoqërinë shqiptare që ende s’i ka shëruar shumë nga plagët e saj të vjetra.

  413 Lekë
  550 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  323 Lekë 430 Lekë -25% Në stok
  I ri

  Ky është një nga tregimet e fundit që ka shkruar Dhimitër Kuteli, ku trajton çështjet e cmirës dhe lakmisë për pasuri, të cilat mund të çojnë në krim. Këtë bën Hekuri ndaj mikut të tij, Çelikut, të cilin e vret pasi i refuzoi ti marrë vajzën për nuse dhe e grabiti

  323 Lekë
  430 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  525 Lekë 700 Lekë -25% Në stok

  Kënga s'ka kufire që ta ndalojnë. Ajo lindet diku edhe, në qoftë se përmban brenda saj ndonjë thërrime arti të vërtetë, shkon gojë pas goje, në krahët e erës... Këngët e kësaj përmbledhje nuk janë, pa fjalë, që të gjitha të lindura në Pogradec.

  525 Lekë
  700 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  263 Lekë 350 Lekë -25% Në stok

  Tregim për fëmijë, përkthyer nga Mitrush Kuteli. Këtu tregohet se Lizukë vogëlushja është një vajzë e keqe.

  263 Lekë
  350 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  563 Lekë 750 Lekë -25% Në stok

  Në këtë vëllim të parë të botimit special të entit botues M.K gjeni ajkën e prozës së shkurtër dhe katër poezi të Mitrush Kutelit. Ky botim është përgatitur nga editori sipas dorëshkrimeve të autorit

  563 Lekë
  750 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  653 Lekë 870 Lekë -25% Në stok

  Në këtë vëllim të dytë të botimit special të entit botues M.K gjeni ajkën e prozës së shkurtër dhe shtatë poezi të Mitrush Kutelit. Ky botim është përgatitur nga editori sipas dorëshkrimeve të autorit

  653 Lekë
  870 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  653 Lekë 870 Lekë -25% Në stok

  Në këtë vëllim të tretë të botimit special të entit botues M.K gjeni ajkën e prozës së shkurtër, kryesisht tregimit për fëmije, dhe shtatë poezi të tjetra të Mitrush Kutelit. Ky botim është përgatitur nga editori sipas dorëshkrimeve të autorit

  653 Lekë
  870 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  188 Lekë 250 Lekë -25% Nuk është në stok

  Një përmbledhje me përralla ruse të shqipëruara nga Mitrush Kuteli.

  188 Lekë
  250 Lekë -25%
  Shto në shportë Më shumë
  Cmim i reduktuar
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  413 Lekë 550 Lekë -25% Në stok

  413 Lekë
  550 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  728 Lekë 970 Lekë -25% Në stok

  "Ditë paqe e ditë lufte në Enkelinë e mbret Bardhylit" dhe "Nga Dyrakiona në Bardhonë" flasin për ngjarje që zhvillohen në lashtësi në një cep të Ilirisë së Poshtme. Ky "cep" është Shqipëria jonë e sotme, që bënte pjesë qëmoti në botën e madhe ilire, të zhgalitur dhe të coptuar gjatë shekujve në luftrat e rrepta kundër pushtonjësve romakë dhe më tej...

  728 Lekë
  970 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  413 Lekë 550 Lekë -25% Në stok

  Në këtë libër përfshihen tregimet, një poezi dhe shënime që Kuteli i hodhi në ditarët e tij në vjeshtën e vitit 1941 deri në fillimdimrin e po atij viti, kur ishte i mobilizuar në kontigjentin e forcave rumune që dërgohej drejt Frontit të Lindjes. Ndodhen aty dhe dy letra që Kuteli i dërgonte nga Bukureshti bashkëvendasit të tij, poetit Lasgush Poradeci...

  413 Lekë
  550 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  728 Lekë 970 Lekë -25% Në stok
  I ri

  Tregimet që bëjnë pjesë në këtë përmbledhje janë botuar mes viteve 1895 – 1913 dhe i takojnë rinisë letrare të shkrimtarit rus Maksim Gorki (1868 – 1936). Personazhet e tyre janë njerëz me tipare të forta, me pasione të forta, që duan fort lirinë e tyre, jetën, që dashurojnë fort dhe po ashtu urrejnë me forcë.

  728 Lekë
  970 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  285 Lekë 380 Lekë -25% Në stok

  Përralla kineze shqipëruar nga Mitrush Kuteli.

  285 Lekë
  380 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  323 Lekë 430 Lekë -25% Në stok

  Ky botim i dytë, veç disa fotove të Kutelit përmban edhe vështrimet Kosova e Kutelit, shkruar nga Sabri Hamiti dhe Tri pamjet (fytyrat) e Kutelit në një libër – Sulm e Lotë, shkruar nga Pandeli Pasko Kuteli

  323 Lekë
  430 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 241 Lekë 2 490 Lekë -10% Në stok

  Seti me tre vëllime përmban të gjithë krijimtarinë më të mirë të Mitrush Kutelit në prozën e shkurtër dhe në poezi. Ky botim është përgatitur nga trashëgimtarët e familjes së autorit dhe përmban të dhëna dhe dorëshkrime autentike të Kutelit. Prandaj referohet si botim në pako me vlera të shumëfishta për nxënësit, studentët, studiuesit dhe lexuesit e...

  2 241 Lekë
  2 490 Lekë -10%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  810 Lekë 1 080 Lekë -25% Në stok

  Mitrush Kuteli është ndër kritikët e spikatur të letërsisë shqipe. Falë syrit të tij vëzhgues dhe kurajës së tij u zbuluan, promovuan dhe mbështeten veprat e Lasgush Poradecit dhe Fan Nolit. Ky vëllim përmbledh artikujt e tij kritik për disa autorë të letërsisë shqipe

  810 Lekë
  1 080 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  563 Lekë 750 Lekë -25% Në stok

  Tregimet e mrekullueshme të Nikollai Gogolit – Nevski Prospekt, Hunda, Portreti, Manteli, Karroca dhe Shënimet e një të çmenduri – të përkthyera mjeshtërisht nga Mitrush Kuteli, në një botim që ia shtojnë vlerën dhe ilustrimet e mjeshtrit-piktor Anastas Kostandini

  563 Lekë
  750 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë 800 Lekë -25% Në stok
  I ri

  Mitrush Kuteli vjen para lexuesve me permbledhje me te plote me poezi, poema dhe balada. I gjithe botimi shoqerohet me faksimile te poezive te shkruara ne origjinal nga nje prej mjeshtrave me te shquar te letrave shqipe te Shekullit te XX.

  600 Lekë
  800 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  488 Lekë 650 Lekë -25% Në stok

  Që prej librit me poezi "Këngë nga koha e keqe" (1993) tek tjetri "Arkitektura dhe diktatura" (1997) apo te romani "Kuja e kohës" (2000) edhe te ky roman që paraqesim sot, Petraq Kolevica ka përshkruar me vërtetësi tronditëse bëmat e mbrapshta të sundimit komunist në Shqipëri.

  488 Lekë
  650 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  810 Lekë 1 080 Lekë -25% Në stok

  Këto novela dhe tregime Konstantin Paustovski i shkroi mes viteve 1930-1955. Personazhet e tij janë shumë herë njerëz të famshëm, si poetët Mihail Lermontov dhe Edgar Allan Poe, piktori Isaak Levitan dhe familja Çehov, kompozitorët Mozart dhe Eduard Grig, përralltari Hans Kristian Andersen, etj. Proza vjen e përkthyer mjeshtërisht nga i madhi Mitrush Kuteli

  810 Lekë
  1 080 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  653 Lekë 870 Lekë -25% Në stok

  653 Lekë
  870 Lekë -25%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
Shfaq 1 - 26 nga 26 libra