Kategoritë

Ofertat

Lista e librave sipas Shtëpisë Botuese Artini

Artini eshte shtepi botuese ne Prishtine, e cila eshte e fokusuar kryesisht tek botimet ne fushen akademike dhe universitare ne Kosove

Shfaq 1 - 19 nga 19 libra
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Në librin ‘’Ana e drejtë historisë’’, Shapiro kalon përmes më shumë se 3.500 viteve, dhjetëra filozofëve, dhe pjesës më të madhe të politikës moderne për të treguar se si liritë tona janë ndërtuar mbi nocionet binjake, se çdo qenie njerëzore është bërë në imazhin e Zotit dhe se qeniet njerëzore ishin krijuar me arsye, të afta për të eksploruar botën e Zotit.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Pas dy vëllimeve me poezi, Valmir Tertini vjen me një përmbledhje eseistike me shkrime të frymëzuara dhe emocionale. Artikujt e tij janë botuar në mediat e Prishtinës dhe Tiranës dhe përfshijnë tematika të ndjera me qasje të pazakonta. Në këto ese Tertini trajton cështje të ndryshme nga fusha e medias, letërsisë, kinemasë dhe filmit.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok
  I ri

  Bazuar në hulumtimet më të fundit, zhvillimet qendrore në politikë, shoqëri, ekonomi dhe kulturë krahasohen në mënyrë transnacionale, duke i bërë të qarta dallimet dhe ngjashmëritë mes shteteve të veçanta të Ballkanit, por edhe të mbarë rajonit në kontekstin evropian.

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok
  I riI ri

  Fati i shqiptarëve çamë është një nga sekretet më të errëta të historisë moderne evropiane. Ky koleksion i rëndësishëm dokumentesh - shumë jprej tyre të pabotuara deri më tani - hedh një dritë shumë të nevojshme. Do të jetë me vlerë të madhe jo vetëm për historianët Greqisë dhe Ballkanit, por edhe të kujtdo që dëshiron të kuptojë situatën e sotme të...

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Ky libër përmbanë kapituj bazik në rrugën e realizimit të një filmi. Studimet e gjata në procesin e bërjes së filmit, duke u ndaluar në të gjitha etapat e tij, që nga ideja, historia, editimi, teknologjia dhe përfshirja e ekspertëve në realizimin e tij. Një pergatitje nga Valmir Tertini, që u adresohet jo vetem studenteve të akademisë se arteve por edhe...

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Nuk është në stok
  I ri

  Ky është një nga librat më të thelluar për studimin e historisë, shoqërisë dhe kulturës shqiptare nga albanologu Robert Elsie. Është nga veprat e fundit që la autori para se të ndahej nga jeta. Në këtë libër trajtohen 69 fiset shqiptare, me një historik të shkurtër dhe me drejtuesit e tyre. Noel Malkolm shkruante: asnjëri nuk do të mund ta bënte këtë më...

  2 000 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 800 Lekë Në stok
  I riI ri

  Ky libër, është historia e parë moderne gjithëpërfshirëse e Shqipërisë së veriut dhe është një hyrje në kohë dhe e arritshme për një rajon të largët dhe të paarritshëm.

  1 800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok
  I ri

  Nje histori e përmbledhur e Shqiperise paraqet historinë e Shqipërisë dhe popullit te saj, brenda kontekstit të tyre ballkanik dhe evropian. Kjo përmbledhje tregon udhëtimin e vendit nga e kaluara e tij e lashtë, ende e mbështjellë me mistere dhe polemika, përmes tranzicionit të vështirë nga një formé veçanërisht brutale e komunizmit ne nje forme...

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Ky libër synon që të zgjidhë problemet personale që lidhen me paranë, falë rishikimit të parabolave antike babilonase. Clason i rikthehet Babilonisë, ku nënvizon se janë ndërtuar themelet e sistemeve tona dhe besimet monetare. Duke studiuar së bashku me të anekdotat antike (si të ishim qytetarë të atij civilizimi) mund të vlerësojmë paranë, të mësojmë si...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 300 Lekë Në stok
  I ri

  Historia e vërtetë e një prej grupeve më famëkeqe të Birminghamit

  1 300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Nuk është në stok

  800 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok
  I ri

  Libri “Sistemi i suksesit” për një kohë të shkurtër pati shumë lexues në rajone të ndryshme gjuhësore. Vetëm në Gjermani u botua 14 herë. Çfarë e nxiti gjithë këtë interesim? Vetë shkrimtari këtë interesim e shpjegon me rëndësinë e problemit të cilin përpiqet ta ndriçojë. Megjithatë, vetë problemet nuk mjaftojnë ta shpjegojnë suksesin e jashtëzakonshëm të...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok
  I riI ri

  Ky libër, i cili kombinon zbatimin praktik të teknikave të historisë K gojore me analizën teorike të rezultateve, e ka origjinën në një kurs që u mësoj studentëve të diplomuar në Universitetin e Glasgow-it.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  400 Lekë Në stok

  Ky është vëllimi i dytë me poezi i Valmir Tertinit pas vëllimit “Por...” që vjen para lexuesve në dy gjuhë: shqip dhe anglisht. Ka 12 cikle apo qerthuj poetikë, përmes të cilave na njeh me shumë argumente nga jeta e shtresave të ndryshme, duke nisur nga ndjenjat vetjake dhe me përpjekjet e tij për të gjetur rrugëdalje në jetë.

  400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Në stok

  Libri i sociologut Ibrahim Berisha, “Vdekja e Kolonisë”, vë në fokus situatën e Kosovës pas vitit 1912, kolonizimin e saj nga shteti serb dhe rrjedhimisht edhe situatën dhe të drejtat civile e politike të popullit shumicë, shqiptar.

  1 400 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 19 nga 19 libra