Agim Shiko më të madhe

Agim

Eli Vizel BOT0035

Libër i ri

Përshkrim i shkurtër Libri "Agimi" është një meditim mbi kompromisin, justifikimin dhe sakrificat që bën një njeri kur i merr jetën një tjetër njeriu. I pushtuar nga horrori i të kaluarës dhe dilemat shqetësuese të së tashmes, Elisha - një burrë i ri hebre, i mbijetuar i Holokaustit - lufton me fajin, fantazmat dhe Zotin, ndërsa pret orën kur duhet të kryejë ekzekutimin.

Më shumë detaje

Ky libër nuk është më në stok

Detaje të librit

Shtëpia Botuese

Bota Shqiptare
ISBN9789928000415

500 Lekë

Shto në listën e librave që dua

Porosit me një klik

Share

30 libra të tjerë nga e njëjta kategori:

Më tepër

Gjatë një nate tipike të Palestinës nën sundimin britanik, Elisha i ri mediton për vrasjen që duhet të kryejë në mëngjes. Elisha, i mbijetuar i Aushvicit dhe Buhenvaldit, ka humbur gjithçka, përfshi edhe familjen, mësuesin e Kabalës dhe një pjesë të fëmijërisë. I vendosur në Paris ku kërkon të kuptojë të pabesueshmen gjatë kurseve të filozofisë në Universitetin e Sorbonës, rekrutohet nga Gadi, emisari i një grupi terrorist sionist, i cili synon të dëbojë britanikët nga vendi që e cilëson si djepin kombëtar të popullit hebre. Elisha anëtarësohet në këtë grup dhe merr pjesë në operacione terroriste, duke urryer armikun e duke u rreshtuar kështu në anën e kundërt të judaizmit tradicional... Tani, ka ardhur dita që ai vetë të kryejë një vrasje të vërtetë...

Të dhëna

Faqe125
ISBN9789928000415
RedaktoriAristea Mima Shvarc
Viti i Botimit2011
VendodhjaTirane
GjuhaShqip
Tipi i publikimitLibër
Numri i botimeveI parë
PërkthyesiEdvin Shvarc