Kategoritë

Ofertat

Lista e librave sipas Shtëpisë Botuese Reklama

Shfaq 1 - 15 nga 15 libra
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Studiuesja e pasionuar e prejardhjes së shqiptarëve dhe gjuhës së tyre, pinjolle e familjes së Vlorajve, Nermin Vlora Falaski, në librin “Etruskishtja – gjuhë e gjallë”, sjell përmes shumë përqasjeve gjuhësore mes etruskishtes dhe shqipes, një linjë mendimi të prejardhjes së përbashkët të gjuhëve të lashtësisë.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Autori Myrteza Bajraktari në librin e tij me shënime historike dhe politike “Historia pa pranga”, të përgatitur nga Qemal Velija, vjen me një këndvështrim të ri të historisë shqiptare, duke u bazuar në parimet nacionaliste.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok
  I ri

  Me një shqyrtim të thelluar të lëndës burimore dhe një sistematizim të saj, historiani dhe bibliografi dalmato-italian Xhuzepe Praga, arrin të krijojë një prospekt bibliografik themeltar mbi studimin e historisë shqiptare, studiues i përkushtuar për çështjen shqiptare ashtu si dhe për atë dalmate.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Libri ju ndihmon që të përdorni fuqinë e mendimeve tuaja për të përmirësuar jetën dhe të keni qetësinë e mendjes që keni kërkuar gjithnjë. Mësoni të mendoni në një mënyrë që do t'ju ndihmojë të keni sukses dhe që do t'ju bëjë të lumtur në çdo aspekt të jetës.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Nuk është në stok

  Libri i Mirela Sulës është ndër më të mirët në kategorinë e zhvillimit personal të botuar nga një autor shqiptar. Përmes tij, autorja na sjell një model sesi mund të shpëtojmë nga një mjedis toksik dhe të shpalosim më së miri vlerat dhe aftësitë tona, duke kapërcyer ccdo pengesë fizike apo psikologjike që na shfaqet në jetën tonë.

  800 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Megjithëse e shkruar në një kohë të shkurtër dhe në interval të përpunimit të veprës madhore të tij, “Perëndimi i idhujve” mbetet një sintezë e mprehtë dhe lakonike e mendimit niçean. Në kapitujt e këtij vëllimi gjendet qëndrimi i Niçes mbi shumë dukuri të jetës njerëzore, shprehet filozofia e tij në formë sintetike dhe trajtohen ato çështje që...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok
  I ri

  Një botim i ri i veprës klasike “Sundimtari” (Princi) të autorit politikan Nikolo Makiaveli, shoqëruar me një material gjykimesh mbi autorin nga personaliteti italian i shekullit 19, Ugo Foskolo, vjen i përkthyer dhe i pajisur me shënime nga Qemal Velija.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Në serinë e hulumtimeve në burime historike “Shqipëria dhe Shqiptarët”, vëllimi 3 fokusohet në aftësinë shtetformuese dhe në formacionet shtetërore të shqiptarëve në epoka të ndryshme, duke u përqendruar më tepër në dy periudhat më të spikatura në këtë drejtim, siç janë koha e Principatave dhe ajo e Pashallëqeve të Mëdha të Shkodrës dhe Janinës.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Ndërsa vëllimi 4 i Serisë “Shqipëria dhe shqiptarët” e hulumtuesit Gent Ulqini, sjell të dhënat e mbledhura në një literaturë të bollshme mbi kolonitë shqiptare jashtë vendit, duke u fokusuar më tepër tek Arbëreshët e Italisë dhe tek Arvanitët e Greqisë.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok
  I ri

  Një analizë e mprehtë e faktorëve politikë, ekonomikë, kulturorë e deri gjeografikë, që përbëjnë Jugosllavinë e kohës, me një largpamësi që mund të projektohet edhe në periudhat vijuese të jetës së këtij shteti, bën të mundur të kuptohet drejt dhe të qartësohen shumë qëndrime e lëvizje të kohës edhe në mjedisin politik të brendshëm shqiptar, duke i...

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Pio Bondioli hedh një vështrim mbi Shqipërinë, tashmë pjesë e Imperia romana-s (viti 1939, koha kur publikon librin e tij), dhe bën një analizë të hollësishme në të gjitha aspektet e saj, deri gjeografike, ekonomike, etnografike, e padyshim edhe politike në raportet e saj me Italinë dhe shtetet e tjerë ballkanikë.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Një rrëfim i sinqertë ushtaraku italian (apo më mirë italo-shqiptar), gjenerali Vincenco Murikio, hedh dritë mbi disa momente të veçanta të historisë së Shqipërisë; një rrëfim që në thjeshtësinë dhe çiltërsinë tipike të ushtarakut, ngjan se i ka shpëtuar cenzurës që shpesh i nënshtrohet historiografia e angazhuar.

  800 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 15 nga 15 libra