Kategoritë

Ofertat

Lista e librave sipas Shtëpisë Botuese Faik Konica

Shfaq 1 - 8 nga 8 libra
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Një studim i hollësishëm mbi veprën "Meshari", të Gjon Buzukut

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Në stok

  Letërsia gojore, ndërkrijimtaritë më të vjetra shpirtërore të njeriut, lindi dhe u zhvillua kur ai ndjeu nevojë që nëpërmjet gjuhës t'i rrëfente tjetrit diçka që ndryshonte e ngrihej mbi kumtet e zakonshme ose, nëpërmjet këngës, t'i shprehte ndjenjat e veta për ngjarjet dhe dukuritë e ndryshme të jetës e të mjedisit ku jetoi e veproi si dhe të natyrës.

  1 400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  4 950 Lekë 5 500 Lekë -10% Në stok

  Në këtë botim për bibliotekë gjeni serinë me 6 vëllime të Ernest Koliqit ku është përmbledhur krijimtaria e tij në poezi, prozë, drama, eseistikë dhe publicistikë.

  4 950 Lekë
  5 500 Lekë -10%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Libri ka synim të jetë sa më praktik me teoritë. Libri prek në tri fusha: Leximin dhe Shkrimin e letërsisë dhe në Shkrimin pragmatik. Të tri fushat janë të patrajtuara në shkrimet teorike shqipe me metodologji të ktillë.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Vepra e akademikut Sabri Hamiti, “Ndre Mjeda” si një udhëtim në leximet personale të poetit, nga leximi më i hershëm e intim deri te shqyrtimet si liriku klasik dhe poeti ëndërrues.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  5 000 Lekë Nuk është në stok

  Shprehjet dhe mendimet Faik Konicës tashmë janë mbledhur, prandaj po permendim vetëm disa prej tyre, "Një komp që s'nderon liriën vetore e cila është e para e lirive, s'është i zoti të gëzojë lirinë kombëtare" ose " Mësoni, efendinj, se një komp nukë ka detyra për të mbushur, kur nuk ka të drejta për të gëzuar" etj.

  5 000 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Në stok
  I ri

  Autori ka trajtuar përmes dokumenteve, dëshmive dhe analizave historike një prej momenteve më kritike të shqiptarëve në krijimin e shtetit të tyre, në kohën që Ballkani ishte në flakë dhe Perandoria Osmane ishte në rrënim e sipër

  1 400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 100 Lekë Në stok
  I ri

  Libri pasqyron dhimbjet përpëlitjet e të mbijeturave gjatë luftës në Kosovë, ku qëllimi kryesor është vëtëdijësimi se çfarë kanë përjetuar gratë gjatë luftës  dhe më çfarë përballen ende të mbijetuarit.

  1 100 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 8 nga 8 libra