Bloc-notes Shiko më të madhe

Bloc-notes

Ylli Demneri YD0004

Libër i ri

Përshkrim i shkurtër

Libri është një përsiatje nostalgjike e sentimentale e jetës së autorit në vende të ndryshme në Tiranë, Paris, Francë dhe ndërmjet dy vendeve, gërshetuar midis tyre nga një çimentim drithërues, qëu falin udhëtimet e atyre njerëzve që agjatë gjithë jetës nuk mbarojnë së ndërtuari urat e zemrës që lidhin dy vende, dy histori, dy dashuri. Në tekstin e librit nostalgjia shërben si një muze i pasur, duke i dhënë mundësinë autorit të bashkëdyzojë stile, të krijojë një mozaik specifik që i jep reliev ndjeshmërisë së mendimit dhe ndjenjës

Më shumë detaje

Ky libër nuk është më në stok

Detaje të librit

Shtëpia Botuese

Odeon
ISBN9791095002017

700 Lekë

Shto në listën e librave që dua

Porosit me një klik

Share

We’re looking for stars!
Let us know what you think

Më tepër

Nga të gjitha format letrare, fragmenti, të paktën që nga Sei Shonagon e ktej, është zhanrri narrativ që i afrohet më shumë heterogjenitetit të mendjes njerëzore dhe ku kjo e fundit gjen ndoshta vendin më adekuat të shprehjes.

Dhe në një libër si Bloc-Notes, të ndërtuar pikërisht me fragmente, gjen të ndërthurura, shprehjet më të zakonta e më të larmishme të mendjes; mendime qëndrime, ndenja; gjëra të para, të dëgjuara, të shijuara, reale dhe imagjinare, në shtëpinë e fëmijërisë dhe në dhomat e kujtesës, në rrugicat e lagjes dhe në udhët e botës, në tren, biçikletë e avion, me njerëz të njohur e të panjohur, të afërt e të largët, me sytë e trupit e të kamerës; gëzimin dhe pikëllimin, frikën dhe shpresën, kënaqësinë dhe dhimbjen.

Në këto shënime, - sa të përbashkëta aq edhe intime, ku kolektivja dhe individualja i lënë vendin njëra – tjetrës në një marrëdhënie të pandërprerë e të pandashme, - të krijohet përshtypja se është shprehur çdo situatë jetësore.

“Jam njeri, thoshte poeti latin Terenci, dhe asgjë që ka të bëjë me njeriun nuk është për mua e huaj”. Me një stil të këndshme dhe dashurinë për të rrëfyer, kështu na thotë edhe Ylli Demneri në këtë libër.

Të dhëna

Faqe279
ISBN9791095002017
Viti i Botimit2016
VendodhjaTirane
GjuhaShqip
Tipi i publikimitLibër
Numri i botimeveI parë
RomanPsikologjik