Kërko më tej

Filtra të aktivizuara:
  Tipi i publikimit
  Përkthyesi

  Ofertat

  Histori Ka 554 libra.

  për faqe
  • Shikim i shpejtë
   700 Lekë Në stok

   Studimi i Kanunit të Lek Dukagjinit është padyshim me rëndësi të madhe të drejtpërdrejtë dhe të posaçme pasi, duke qenë se normat zakonore të tij janë shprehje e brendshme dhe e vetvetishme e vetëdijes popullore, që më parë i ka krijuar dhe më pas i ka jetësuar duke i ushtruar ato.

   700 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 500 Lekë Në stok
   I ri

   Kostandinopoja është historia e një qyteti dhe një familjeje. Është shkruar duke u bazuar tek ideja se dinastitë kanë qenë gjithmonë vendimtare në krijimin e qyteteve për sa u përket nacionaliteteve, klimës dhe gjeografisë.

   1 500 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 400 Lekë Në stok
   I ri

   Ky libër mund t'i shërbejë studentëve dhe ligjëruesve në fushën e Shkencave politike dhe Filozofisë. Vetë autori thotë se: Qëllimi që po e ofroj këtë vepër e që besoj se do të jetë me interes te ne është nevoja për ta ringjallur Metapolitikën si fushë, si koncept te katedrat tona të universiteteve dhe te studiuesit që duan të merren me të. Libri ...mendoj...

   1 400 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   700 Lekë Në stok

   Gjergj Kastrioti është modeli që jeton përjetësisht, ndaj nuk ka asnjë kohë që mund ta përjashtojë atë nga të qenit i pranishëm në ditët, muajt, vitet e shekujt. Ai është jo vetëm model dhe personalitet në kohë, por edhe mbikohor. Gjergj Kastrioti ynë është hero jo vetëm i kombit shqiptar, por edhe i mbarë familjes së kombeve europiane.?

   700 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   800 Lekë 1 000 Lekë -20% Në stok
   I ri

   800 Lekë
   1 000 Lekë -20%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   500 Lekë Në stok
   I ri

   Në fushën e kërkimeve të lashtësisë arkeologjike, Atë Shtjefën Gjeçovi zë një vend me vlerë të veçantë. Falë përçapjeve të para përmes shkrimesh të shumta në shtypin e kohës së vet, Atë Gjeçovi nisi të mblatojë një vepër vetjake, kryesisht me karakter të spikatur kulturologjik, siç shfaqet tek ‘Agimi i Gjytetnisë’ e, në të njëjtën kohë, u mor me një mori...

   500 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   700 Lekë Në stok
   I ri

   Kjo vepër vjen për herë të parë për lexuesit shqiptar; Ajo është shkruar që në vitin 1971 nga autori dhe është konceptuar si një punim mbi misionin shëtitës në Shqipëri për Urdhrin Franceskan. Frati Marjan Prelaj është pak i njohur por ai ka kontribute të shquara për historinë e Shqipërisë që nga viti 1912 dhe në vijim.

   700 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 000 Lekë Në stok
   I ri

   Ky libër sjell rreth shtatë shekuj histori të lëvizjes Franceskane në Shqipëri që nga viti 1240 deri në vitin 1967, kur u ndalua feja në Shqipërinë komuniste. Referencat bibliografike, kujtesa në përshkrimin dhe renditjen e ngjarjeve, analizat dhe sintezat në paraqitjen e ndodhive hisorike e bëjnë At Marjan Prelajn një prej njohësve më të mirë të kësaj...

   1 000 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   800 Lekë Në stok
   I ri

   Ky është ndër botimet më cilësore për historinë 7 shekullore të Lëvizjes Franceskane në Shqipëri e cila ka nisur fill pas vdekjes së themeluesit të saj Françesku i Asizit(1226). Ky botim është rishikim i historisë që në vitin 1965 kur e ka shkruar autori, të cilit i janë dasht plot 50 vjet për të përmbyllur me sukses këtë studim me vlera të shumëfishta.

   800 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   700 Lekë Në stok
   I ri

   Ky libër sjell historinë rreth 35-vjeçare të misioneve franceskane në Shqipëri në periudhën 1873 – 1898. Misionari Apostolik në Shqipëri, At Pierbattista Grumelli ka mbajtur shënime gjatë asaj periudhe dhe i ka shkruar në një ditar, të cilat vijnë të përkthyera nga Prof. As. Dr. Vincens Ndoc Marku, ndonëse ka pasur edhe ndonjë mangësi në dokumentet që...

   700 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   700 Lekë Në stok
   I ri

   Ky libër sjell të botuara në mënyrë të plotë thuajse rreth 25 relacione të shkruara nga franceskanët shqiptarë, por edhe italianë që kanë shërbyer në trevat shqiptare gjatë gjysmës së dytë të shekullit të XIX. Në to jepen të dhëna jo vetëm për jetën shpirtërore, por edhe për jetën sociale, kulturore dhe politikë të Shqipërisë së asaj periudhe.

   700 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 300 Lekë Në stok
   I ri

   Autori, i cili ka mbrojtur tezen e doktoratures me kete teme, i eshte pergjigjur disa ceshtjeve te nxehta te historise se Shqiperise, ne nje moment kritik te saj: Cilat ishin momentet vendimtare qe sollen shpalljen e Pavaresise nga Ismail Qemali dhe zhvillimet e metejshme. Lufterat ballkanike, Konferenca e Ambasadoreve ne Londer dhe roli i Princ Vidit per...

   1 300 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   700 Lekë Në stok

   Princi, vepra më e lexuar dhe e diskutuar e Niccolo Machiavelli-t, shkruar në verën e vitit 1513.

   700 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 450 Lekë Në stok
   I ri

   Në këtë botim të rrallë vjen për herë të parë vepra në origjinal në faksilime e Pjetër Bogdanit “L’infallibile verita della Cattolica Fede..” (E vërteta e pagabueshme e besimit katolik) shoqëruar me disa dokumente të tjera të misionit dhe veprimtarisë së tij për kombin dhe fenë. Libri shoqërohet me një parathënie të studiuesit Gjon Keka.

   1 450 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 000 Lekë Në stok

   Ky botim jep informacione të plota me vlera për nxënës, studentë dhe studiues rreth Gjermanisë politike, ekonomike dhe sociale dhe peshën e saj brenda BE-se dhe botës.

   1 000 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   600 Lekë Në stok
   I ri

   Një analizë e mprehtë e faktorëve politikë, ekonomikë, kulturorë e deri gjeografikë, që përbëjnë Jugosllavinë e kohës, me një largpamësi që mund të projektohet edhe në periudhat vijuese të jetës së këtij shteti, bën të mundur të kuptohet drejt dhe të qartësohen shumë qëndrime e lëvizje të kohës edhe në mjedisin politik të brendshëm shqiptar, duke i...

   600 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   600 Lekë Në stok
   I ri

   Me një shqyrtim të thelluar të lëndës burimore dhe një sistematizim të saj, historiani dhe bibliografi dalmato-italian Xhuzepe Praga, arrin të krijojë një prospekt bibliografik themeltar mbi studimin e historisë shqiptare, studiues i përkushtuar për çështjen shqiptare ashtu si dhe për atë dalmate.

   600 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   500 Lekë Në stok
   I ri

   Një botim i ri i veprës klasike “Sundimtari” (Princi) të autorit politikan Nikolo Makiaveli, shoqëruar me një material gjykimesh mbi autorin nga personaliteti italian i shekullit 19, Ugo Foskolo, vjen i përkthyer dhe i pajisur me shënime nga Qemal Velija.

   500 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   800 Lekë Në stok

   Një rrëfim i sinqertë ushtaraku italian (apo më mirë italo-shqiptar), gjenerali Vincenco Murikio, hedh dritë mbi disa momente të veçanta të historisë së Shqipërisë; një rrëfim që në thjeshtësinë dhe çiltërsinë tipike të ushtarakut, ngjan se i ka shpëtuar cenzurës që shpesh i nënshtrohet historiografia e angazhuar.

   800 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 200 Lekë Në stok

   Pio Bondioli hedh një vështrim mbi Shqipërinë, tashmë pjesë e Imperia romana-s (viti 1939, koha kur publikon librin e tij), dhe bën një analizë të hollësishme në të gjitha aspektet e saj, deri gjeografike, ekonomike, etnografike, e padyshim edhe politike në raportet e saj me Italinë dhe shtetet e tjerë ballkanikë.

   1 200 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 000 Lekë Në stok

   Në serinë e hulumtimeve në burime historike “Shqipëria dhe Shqiptarët”, vëllimi 3 fokusohet në aftësinë shtetformuese dhe në formacionet shtetërore të shqiptarëve në epoka të ndryshme, duke u përqendruar më tepër në dy periudhat më të spikatura në këtë drejtim, siç janë koha e Principatave dhe ajo e Pashallëqeve të Mëdha të Shkodrës dhe Janinës.

   1 000 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 000 Lekë Në stok
   I ri

   Ndërsa vëllimi 4 i Serisë “Shqipëria dhe shqiptarët” e hulumtuesit Gent Ulqini, sjell të dhënat e mbledhura në një literaturë të bollshme mbi kolonitë shqiptare jashtë vendit, duke u fokusuar më tepër tek Arbëreshët e Italisë dhe tek Arvanitët e Greqisë.

   1 000 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   600 Lekë Në stok

   Në vitin 1785 Imanuel Kanti boton veprën me titull “Themelimi i Zakoneve Shoqërore”. Kjo përbën orvatjen e parë të vërtetë të Kantit në përballjen me problematikën morale dhe një pararendje të mjaftueshme për veprën më të plotë të botuar, tri vite më vonë, me titull “Kritika e Arsyes Praktike”.

   600 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 350 Lekë 1 500 Lekë -10% Në stok
   I ri

   Ky libër është një lloj psikanalize e qytetërimit perëndimor për të zbuluar dhe për të supozuar të fshehtat e tij, të cilat i paraqesim në këtë libër. Në to gjendet kushti për mbijetesën e tij.

   1 350 Lekë
   1 500 Lekë -10%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 500 Lekë Në stok
   I ri

   Ky libër synon të pasurojë historiografinë shqiptare me të dhëna, trajtesa dhe përshkrimin e kronikave historike që kanë të bëjnë me katër personazhe që kanë lënë gjurmë në historinë e Shqipërisë: Mahmud Pashë Bushati, Ali Pashë Tepelena, Naum B. Veqilharxhi dhe Vangjel Zhapa.       

   1 500 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 190 Lekë Në stok

   Qenia e fisit te madh i terhoqi vemendjen autores, sipas se ciles ate stad e kishin kaluar edhe popujt e Europes para se te arrinin ne epoken e formimit te shtetit. Kurse ne Gadishullin Ballkanik"sistemi i fisit" mbijetoi deri ne fillim te shekullit te XX i paprekur vetem ne Shqiperi dhe mal te zi.

   1 190 Lekë
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   720 Lekë 800 Lekë -10% Në stok
   I ri

   Një koleksion me ese të jashtëzakonshme të dy prej mendimtarëve më të shquar të epokës sonë, të cilët përmbledhin 5000 vjet histori në 100 faqe. Dana D. Kelley i Arkansas Democrat-Gazette, thotë: “Një kryevepër që duhet të jetë në bibliotekën e çdo shtëpie.”

   720 Lekë
   800 Lekë -10%
   Cmim i reduktuar
   Në stok
  • Shikim i shpejtë
   1 500 Lekë Në stok
   I ri

   Një libër i jashtëzakonshëm, tejet i njohur, që përshkruan me detaje historinë dhe kulturën 5000-vjeçare kineze, duke i dhënë mundësi çdo të huaji të shijojnë kënaqësinë e leximit dhe në të njëjtën kohë të kuptojë situatën themelore të Kinës.

   1 500 Lekë
   Në stok
  Shfaq 513 - 544 nga 554 libra