Bashkim Hoxha

Bashkim Hoxha është gazetar i njohur, dramaturg, skenarist dhe shkrimtar i njohur. Ai ka fituar disa çmime kombëtare me romanet e tij dhe disa nga librat janë përkthyer në anglisht 

Bashkim Hoxha është autor edhe i këtyre veprave: “Heronjtë e Viagrës”, “Romancë në ditën e krimit”, “Lakuriq”, “Ground Zero” (“Dëshmitari i Shkretëtirës”), “Hotel Ballkan”, “Mbreti i Vesës”, “Mot i keq për dashuri”, “Fjalë të ndyra dashurie”, “Njeriu tjetër”, “Një lolo dhe një mbret”, “Unë dhe Mefistofeli” (dramë), “Ftesë për gjyq”, “Këngë dashurie dhe korba”, “Qyteti pa dashuri”.


Libri “Hotel Ballkan” është përkthyer në anglisht nga Idlir Azizi ndërsa libri “Ground zero” nga Benet Koleka”.


Bashkim Hoxha ka ftuar disa çmime rajonale dhe kombëtare në fushën e letërsisë. Një nga kontributet e çmuara të tij është edhe gazetaria me tipare të theksuara qytetare dhe sociale.


Bashkim Hoxha ka shkuar edhe drama dhe skenare filmash, si dhe ka qenë për disa kohë drejtues i institucioneve kulturore në rrethin e Durrësit. Ai ka lindur në Berat dhe banon në qytetin e Durrësit.


  

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 12 nga 12 libra
Shfaq 1 - 12 nga 12 libra