Ne kerkim te fustanit total Shiko më të madhe

Ne kerkim te fustanit total

Emine Teichmann BG0118

Libër i ri

Përshkrim i shkurtër

Ky roman ka personazh kryesor (un-i) rrëfyes një person femër, që është larguar nga Shqipëria dhe jeton në Gjermani. Bashkë me dëshpërimin e largimit nga atdheu ajo ruan në shpirt e në mendje edhe shumë kujtime të hidhura për privacionet e jetës së dikurshme. Rrëfimi përqendrohet në mungesat e fustaneve (në kuptimin e objektit veshje/rroba). Ky roman sjell në mënyrë të thelluar shoqërinë e konsumit, të cilën e sendërton përmes një mjeshtrie gjuhësore, falë edhe profesionit të autores.

Më shumë detaje

111102 Artikuj

Detaje të librit

Shtëpia Botuese

Kristalina - KH
ISBN9789928309426

700 Lekë

Shto në listën e librave që dua

Porosit me një klik

Share

We’re looking for stars!
Let us know what you think

Më tepër

Romani është një rrëfim energjik dhe shumëngjyrësh në vetë të parë për përvojën e dikujt me botën e konsumit, konkretisht atë të veshjes femërore:

Çfarë i ndodh njeriut në botën e konsumit, të blerjes online, të shitësit që të hyn në shtëpi dhe të josh sapo hap televizorin ose pajisjen elektronike, çfarë mjegulle krijohet mes nevojës e dëshirave, ku është liria e individit për të zgjedhur dukjen e vet, këto janë disa nga temat e dialogut mes lexuesit, personazhit dhe rrëfimtarit te “Në kërkim të fustanit total”, nga Emine Teichmann

Shumë e njohin si gjuhëtare, pedagoge universitare prej shumë vitesh, autore e librave dhe monografive shkencore, por Emine Teichmann është edhe krijuese e letërsisë artistike: ka lëvruar prozën e shkurtër dhe atë të gjatë.

Të dhëna

Faqe137
ISBN9789928309426
Viti i Botimit2022
VendodhjaTirane
GjuhaShqip
Tipi i publikimitLibër
StatusiI ri
Numri i botimeveI parë