Ofertat

Tregim & Novelë Ka 223 libra.

për faqe
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Ky është vëllimi ku Kujtim Dashi shfaq majën e tij si tregimtar duke sjellë një përmasë të fortë biografike. Ky libër është dedikim të babain e tij, duke sjellë njëherësh edhe një reflektim të rrallë për raportet mes brezave

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  300 Lekë Në stok

  Ky është vëllimi i tretë me tregime i Kujtim Dashit, ky shfaqet përmasa e plotë si tregimtar. Janë 15 tregime ku realiteti vjen me ngjyresa të reja, plot humor, ironi dhe sarkazëm, i rrokur mjeshtrisht nga autori

  300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  300 Lekë Në stok

  Ky është vëllimi i dytë i Kujtim Dashit si tregimtar, ku shfaqet me rritje të ndjeshme të teknikave rrëfimtare, dhe me mprehtësi për kapjen e temave kyçe që dëshmojnë tiparet e këtij realiteti në krizë

  300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  250 Lekë Në stok

  Këtu sillen episode jete, momente reflektimi, dhe fragmente që flasin për një realitet që vuan në tranzicion, në kërkim të vetvetes. Këto çaste kap tregimi i shkurtër i Kujtim Dashit. Duke qenë ndër vëllimet e para, Dashi jep shenjat e një tregimtari me vlera në letrat bashkëkohore

  250 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  300 Lekë Në stok

  Tregimtari Kujtim Dashi i beson shumë realitetit. Fantazia e jetës është më e madhja dhe për të. Ai duket sikur këput copa jete, të vetes dhe të tjerëve, por duke ndjerë dhëmbje të njëllojta. Këtu vjen realiteti nga provinca në metropol, përshkruar me një ironi të hollë, e cila është një dukuri tipike për letërsinë e ditëve tona

  300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  300 Lekë Në stok

  Tregimet e këtij libri ngjajnë si kapitujt e një romani me theks të dukshëm social, me kumte të drejtpërdrejta. Stili i zhdërvjelltë, fraza të sigurtë, dialogu me vend, përshkrimi sarkastik i rrethanve, ku ndjehet ironia e thellë e autorit për bartësin e së keqes, janë disa nga tiparet më esenciale të prozës së këtij autori

  300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Vëllimi me tregime dhe novela “Pesë yje mbi mjerim”, shënon një arritje të re dhe e vendos autorin, prozatorin e njohur Kujtim Dashi, midis atyre autorëve që i kanë sjellë vlera dhe risi letërsisë bashkëkohore shqiptare. Shkrimtari ka pasqyruar me realizëm jetën shoqërore duke e sjellë të djeshmen, por edhe realitetin e sotëm pa zbukurime artificiale,...

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Kujtim Dashi vjen me vëllimin e ri me tregime, ku shfaqen vlerat më të spikatura nga ky autor.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Ky është libri i parë në shqip i Maxim Osipov, i vlerësuar si Çehovi i ditëve tona. Ai është kardiolog me profesion, por përmes artit ka arritur që të bëjë kirurgjinë e mendjes njerëzore, të jetës në ditët tona, duke na sjellë një koleksion në prozën e shkurtër i vlerësuar jashtëzakonisht në Rusi dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Ky është libri i parë në shqip i Maxim Osipov, i vlerësuar si Çehovi i ditëve tona. Ai është kardiolog me profesion, por përmes artit ka arritur që të bëjë kirurgjinë e mendjes njerëzore, të jetës në ditët tona, duke na sjellë një koleksion në prozën e shkurtër i vlerësuar jashtëzakonisht në Rusi dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok
  I ri

  Kjo përmbledhje e shënjuar nga një rrëfimtari e zhdërvjelltë, me stil minimalist, në formë bashkëbisedimi dhe, njëkohësisht, e parë nga një këndvështrim i hollë i mënyrës se si njerëzit komunikojnë në të vërtetë, është kthyer shumë shpejt në një nga veprat më me ndikim në letërsinë moderne.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ai është një botë idesh të qarta, të dëlira dhe njëherësh të pazakonta që...Janë shprehur në fjalë me një drejtpërdrejtësi dhe përkorje të shkëlqyer .[Ai] qe tregimtar madhështor.Ne i lexojmë tregimet e Borhesit me kërshërinë hipnotike me të cilën lexojmë zakonisht prozën policore... -Mario Vargas Llosa

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Lumturi? Tej mase lumturi? Në vrasjen e trefishtë te “Dimensione” apo në atë të “Radikale të lira”? Lumturia në këto nëntë tregime të Alice Munro qëndron në një fuqi të padëgjuar krijimi, në forcën e mosparagjykimit dhe lirisë që të jep pleqëria, kur mund të shohësh gjithnjë e më thellë puseve të jetës tënde. E nëse pastaj lumturia tejkalohet, mbesin...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Përmbledhja me tregime të zgjedhura nga autorë të shquar, si: Alice Munro, Margaret Atwood, Joyce Carol Oates dhe Hart Wegner, synon të sjellë në vëmendjen e lexuesit një letërsi cilësore.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  200 Lekë Në stok

  Ky liber eshte nje eksperiment letrar pasi te gjitha tragjedite e Shekspirit jane te ritreguara ne formen e tregimit

  200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  “Njerëzit vdesin të premten” janë një tufë tregimesh ku dramatikja dhe komikoja, ndërthurur në një estetikë të absurdes, duan të ushqejnë njëra-tjetrën.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  300 Lekë Në stok
  I ri

  A njeh moshë dashuria? A mund të quhet dashuri marrëdhënia intime e një gruaje në moshë me një djalë shumë më të ri se ajo? A mund të ketë të ardhme një marrëdhënie e tillë? Ky libërth, kjo novelë është historia e znj. Angjelikula. Nëpërmjet rrëfimit të historisë së saj, autori depërton në skutat e ndërgjegjes njerëzore duke i ngritur kurthe logjikës e...

  300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  300 Lekë Në stok
  I ri

  Nëntë vetë të përndjekur hap pas hapi, të etur për një pikë ujë gjatë një rrugëtimi që s’ka të sosur nëpër vargmalet e Peleponezit, gjatë një rrugëtimi të paqëllimtë dhe të pashpresë, vetëm në shoqëri të njëri-tjetrit, të ngërthyer nga parandjenja se janë tashmë të humbur - një dëshmi e vërtetë mbi përpjekjet për mbijetesë gjatë viteve të Luftës Civile në...

  300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok
  I ri

  Me një burim të pasur dokumentar, Maks Velo arrin të kthejë në fiction, personazhe nga jeta reale, duke përdorur shpesh nota humori për të përshkruar tragjikomedinë e jetëve nën regjimin diktatorial. Ky libër bashkë me të tjerë të shkruar nga Velo bëjnë pjesë në atë që quhet sot letërsia e burgut apo letërsia e kujtesës.

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Këto pesë letra që gjenden në këtë libër prej pesë shekujsh botohen vazhdimisht, me tirazhe marramendëse dhe janë lexuar nga qindra miliona lexues në mbarë botën. Ato janë studiuar edhe nga Leo Spitzer, Rainer Maria Rilke, Frederic Deloffre, etj. ajo që i bën të kërkuara këto letra është “një dashuri plot përpjekje të pakrahasueshme

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Novelat e Luigi Pirandellos, pjesë e përmbledhjes “Shalli i zi e tregime të tjera” konsiderohen një ndër majat më të larta të tregimtarisë italiane. Të ardhura në shqip me përkthimin mjeshtëror të Mustafa Greblleshit, këto novela ruajnë një shqipe të bukur.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Në dramën e jietës fitojmë dhe humbasim çdo ditë shpresat dhe iluzionet, pasionet dhe vullnetin e lirë, e kështu endemi ciklit të jetës si luftëtarë të denjë në përmbushjen e misionit dhe deshifrimit të gjurmëve të vetë ekzistencës.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Në stok

  Cmimet është një novelë e shkruar nga Erik Segal në vitin 1995. Kjo novelë tregon historinë e tre karaktereve kryesorë: Adam Kupersmith (një imunolog gjeni), Sandi Raven (një biolog) dhe Izabela Da Kosta (një fëmijë gjeni me prespektivën për të fituar cmimin Nobel në Fizikë)

  1 400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 300 Lekë Në stok
  I ri

  Pas suksesit në shqip të një sërë romanesh, ky vëllim me proza të shkurtëra, i paraqet lexuesit shqiptar një dimension tjetër mjeshtëror të këtij autori të adhuruar nga miliona lexues në botë.

  1 300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  I qartë, i saktë, i prirur për përshkrime deri në imtësi, Plaku e sjell të gjallë jetën reale dhe, nga ana tjetër, mjeshtërisht paraqet situata të tilla që lexuesi të përfshihet e të bëhet pjesë e rrëfimit, e jo vetëm si gjendje shpirtërore. Korpusi letraro-estetik i Odise Plakut ka një mënyrë të veçantë, origjinale e të kualifikuar. Ky libër, që pa...

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Në këtë libër janë përfshirë 14 tregime dhe novela të cilat vijnë me një përpjekje për të ndërtuar profilin e një rrëfimtari të spikatur. Historitë e rrëfyera janë ngjarje të ditëve tona, reflektime për të tashmen

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Në këtë libër janë përfshirë 14 tregime, të cilat trajtojnë një tematikë të larmishme, tregime që shpesh i referohen dhe pikëtakimeve franko-shqiptare dhe disa herë të frymëzuara nga vetë përjetimet e autorit gjatë më shumëse çerek shekulli që jeton në paris.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Tregime të zgjedhura

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Kjo vepër është një rrugëtim vëzhgimesh dhe refleksionesh në një realitet që i fsheh virtytet, dashurinë dhe historinë e individit dhe shoqërisë; është një kërkim drejt të vërtetash të mëdha te jetët e thjeshta dhe shpirtërat e ndjeshëm në një mjedis që bjerr përditë vlerat. Përmes mini-fiksionit, autorja iu ka veshur ndjesi gjërave të zakonshme,...

  800 Lekë
  Në stok
Shfaq 33 - 64 nga 223 libra