Artan Fuga

Akademik Artan Fuga është profesor i Filozofisë dhe i Shkencave të Komunikimit në Universitetin e Tiranës. Ai është anëtar i Akademisë së Shkencave të Republikës së Shqipërisë. Akademik Fuga ka shkruar disa libra në fushën e shkencave të komunikimit, të studimeve filozofike dhe letrare, e së fundi edhe vepër artistike.

Akademik Artan Fuga është diplomuar në filozofi në Universitetin e Tiranës në vitin 1978. Në vitet 1981 - 1997 ka punuar në Fakultetin e Shkencave Politike dhe Juridike (më vonë Fakulteti i Shkencave Sociale) si pedagog, përgjegjës i sektorit shkencor të filozofisë dhe të sociologjisë, përgjegjës i katedrës së historisë së filozofisë dhe më pas si përgjegjës i departamentit të filozofisë e sociologjisë.


Në periudhen 1998 - 2003 punoi si lektor pranë departamentit të sociologjisë të Universitetit Paris - X - Nanterre në Francë.


Libra të shkruar


Artan Fuga është autor i shumë librave në fushën e filozofisë, sociologjisë, komunikimit dhe publicistikës,


"Shtigje drejt guvës së gjarpërit" (Ora, Tiranë, 2002)


"Ikja nga kompleksi i Rozafës" (Dukagjini, Peje, 2000);


"Majtas Jo Djathtas" (Ora, Tiranë, 2003);


"Shoqëria periferike" (Ora, Tiranë, 2004);


"Lexime në komunikim" (Ora, Tiranë, 2005);


"Rrota e Mundimit" ( Duda, Tiranë, 2007);


"L'Albanie entre la pensée totalitaire et la raison fragmentaire" (L'Harmatan, Paris, 1998);


"Identités périphériques en Albanie" (L'Harmatan, Paris 2000);


"Les mots dans communication politique en Albanie" (L'Harmatan, Paris, 2003).


Murgu (2016)

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 10 nga 10 libra
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok

  Gjithçka në fakt është komunikim. Njerëzit nuk janë në fillim si të tillë dhe pastaj të nisin të komunikojnë; ne jemi si na ndërton në çdo çast komunikimi me të tjerët.

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Shoqëria paskomuniste nisi e zhurmshme. Në të vërtetë, lind Tjetri si objekt i parrezikshëm për të dialoguar. Kërkohet deri në vuajtje Tjetri si dëgjues. Media bëhet qendra e shoqërisë. Të shprehurit lirshëm herë-herë mbetet si qëllim në vetvete. Fillon të përhapet edhe një lloj llafazanërie e nderuar. Lind e folura pa veprim.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 350 Lekë Në stok

  Ky është një pasion ndryshe i Akademik Artan Fugës, që përmes këtij romani reflekton në raportin e pavdekësisë, shpirtit, moralit dhe parasë

  1 350 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  “Njerëzit vdesin të premten” janë një tufë tregimesh ku dramatikja dhe komikoja, ndërthurur në një estetikë të absurdes, duan të ushqejnë njëra-tjetrën.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Ky libër analizon këtë aspekt të formimit psikologjik të individit që kërkon të rrënjosë propaganda, edukata, shkolla dhe kultura paternaliste. Pse qytetari i rritur sillet politikisht si fëmijë?

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok
  I ri

  Botimet Papirus sjellin ne nje botim te vecante, - ne set, - dy librat e Akademik Artan Fuges. "Shoqeria periferike" dhe "Shoqeria piramidale". Kete pako e perfitoni ne oferte.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Dritarja e trenit është media kritike. Kjo përcaktohet nga fakti se hekurudhat shpesh kalojnë në vende që nuk mund të thuhet se janë vitrinat e krahinave apo qyteteve që anashkalohen.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  850 Lekë Nuk është në stok

  Jetojmë në një shoqëri të komunikimit, të mediave, por ende jo në një shoqëri të së vërtetës. Njerëzit nuk e thonë të vërtetën kur iu preken gjëra thelbësore. Thonë të vërteta pa rëndësi, gati banale, shpesh budallallëqe. Nuk përdorin fjalët që duhen, për t'i emërtuar siç duhet gjërat e rëndësishme të jetës. Ato anë që rregullojnë shoqërinë, bazat e...

  850 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Me anë të një analize të hollë, libri prek ndryshimin e pakuptueshëm nga shumë njerëz të kryer në shoqërinë shqiptare nisur nga fundi i viteve ’90 deri në mesin e viteve 2000. Shoqëria e dikurshme që autori e quan “periferike” ja la vendin “shoqërisë piramidale”. Lexuesi do t’a kuptojë nëpërmjet leximit se ku qendrojnë këto dallime historike që...

  1 200 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 10 nga 10 libra