Ndriçim Kulla

Ndriçim Kulla është studiues dhe krijues shqiptar. Njihet si botues, por edhe autor i disa studimeve në fushën e letërsisë dhe mendimit shqiptar

Ndriçim Kulla ka lindur në Delvinë. Ka mbaruar shkollën e lartë, Universitetin e Tiranës (dega gjuhë letërsi shqipe). Ka ushtruar profesione të ndryshme si mësues në shkollën e mesme të përgjithshme, gazetar, pedagog në Akademinë e Arteve, dhe botues privat. Aktualisht është drejtor i shtëpisë botuese Plejad.


Ai është autor i këtyre botimeve:


Dritëhije shqiptaro-greke : 10 vjet më pas - 2008


Për rishkrimin e Historisë Shqiptare - Ndriçim Kulla, Dritan Thomollari (2008)


At Giuseppe Valentini - Albanologu më i madh i shek. XX (2010)


100 Vjet Pavarësi – Album (2012)


Koha për Zgjim (esse)


Binjaku i Nënë Terezës (2014)


Ylli i Shkrimtarit – 2013


Enciklopedi antologjike e mendimit shqiptar 1807 – 1957, vëllimi I - 2014


Enciklopedi antologjike e mendimit shqiptar 1807 – 1957, vëllimi II - 2014


Enciklopedi antologjike e mendimit shqiptar 1807 – 1957, vëllimi III - 2014


Kush jemi ne shqiptarët : individi gjithëpërfshirës shqiptar - 2015


Atlasi i shkruar i Kadaresë (2015)


Shqipëria dhe bota në veprën e Kadaresë (2016) 

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 8 nga 8 libra
Shfaq 1 - 8 nga 8 libra