Lista e librave sipas autorit Gazmend Krasniqi

Gazmend Krasniqi është poet, romancier, studiues dhe përkthyes i veprave letrare. Aktualisht, punon në Bibliotekën Kombëtare

GAZMEND KRASNIQI ka lindur në Shkodër dhe jeton në Tiranë. Ai është shkrimtar, eseist, antologjist dhe historian i letërsisë. Midis publikimeve të tij janë volumet poetike: Në kryqin e dashurisë; Skodrinon; Poema; Toka e (pa)premtuar; Fletorja e poemave. ANTHOLOGJI: Sprovë antologjike; Antologji e poezisë shqipe, bashkautor. VEPRA NË PROZË; Asgjëtë e vogla të Zotit, roman; Shitësit e Apokalipsit, roman; Fytyra e Simurgut, roman; Nëse ndonjë ditë një prelud, tregime. DRAMA:  Qyteti pa ngjarje; Metropolis; Koncerti. Një pjesë e krijimtarisë së tij është përfshirë në: New European poets (USA);


www.transcript-review.org (english, french, german); Galway review: Antologia della letteratura albanese contemporanea (Italy); Poésie albanaise (Belgium); Izbor iz savremene albanske proze, Montenegro; Cobpemeha пoеэија Aлбанија, Scopje. RESIDENCA: 2013 Writer in Residence, KulturKontakt Austria, Vienë, Austri 2010 Program “Writer in residence”, May 2010, Pecs (Hungary) – kryeqytet kulturor Europës për vitin 2012. Ai është doktor i shkencave filologjike.


Bar "Parajsa" - (2008)


Asgjëtë e vogla të Zotit - (2009)


Shitësit e Apokalipsit (2012)


“Fytyra e Simurgut” (2013)


“Fletorja e poemave” (2014)


Nëse një ditë një prelud” (2014)


“Romani i lumturisë” (2015)


“Poezia shqipe, një histori letrare” (2016)


 

Më shumë
Shfaq 1 - 3 nga 3 libra
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Një studim i plotë rreth poezisë në sinkroni dhe diakroni, në raportin mes traditës dhe të tashmes, në përqasjet me poezinë botërore dhe shkollat letrare, aspektet estetike, leximi i saj dhe perspektiva e poezisë shqipe, - i realizuar nga Dr. Gazmend Krasniqi

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Gazmend Krasniqi spikat si tregimtar dhe në këtë vëllim “Nëse një ditë një prelud” arrin një majë në këtë zhanër. 

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Në këtë tekst kërkohet lumturia. Në përgjithësi, është histori e çiftit shqiptar të pasviteve ’90, kur kuptimi i lumturisë ndryshoi krahasuar me epokën paraardhëse. Me ardhjen e lirisë së individit, epokë që e quajmë e demokracisë, ky çift kërkon mënyrat e veta për të hasur lumturinë, ndryshe nga individi i epokës totalitare. Teksti është bazuar në dy...

  700 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 3 nga 3 libra