Odise Plaku

Odise Plaku, tashmë e legjitimon veten si autor me disa botime. Për lexuesin është i njohur me dy zhanre veprash: vëllime letrare dhe vepra skenike. Në realitet, tërë kjo krijimtari tregon se shkrimtari jeton i mbërthyer nga ankthi i ndërgjegjes, andaj përmes frymëzimit shtegton natyrshëm në udhë të përbotshme, ku e shpie ndjenja dhe mendimi.

Veprat e Odise Plakut janë si më poshtë:


Vepra skenike: (Të vëna në skenë )


 • “Klithma e një nëne të marrë”- monodramë, vënë në skenë në teatrin “Bylis”, Fier, me aktoren Hajrie Rondo. 2006

 • “Ylli i mëngjesit”- dramë vënë në skenën e teatrit Migjeni, Shkodër, 2009

 • “Velloja e bardhë” monodramë, teatri “Andon Zako Çajupi”, Korçë, me aktoren Zamira Kita, 2008

 • “Flakët e shpirtit”, dramë në teatrin “Aleksandër Moisiu”, Durrës, qershor 2010

 • “Të rendësh i lirë”, dramë për fëmijë, 2009

 • “Moonlight”-film me metrazh të shkurtër, skenarist, 2007

 • “Fëmijët e ndrojtur”- komedi, teatri “Metropol”, Tiranë 2014

 • “Amaneti”- monodramë teatri “Petro Marko”, Vlorë 2015

 • “Fëmijët e ndrojtur”- komedi, Teatri i të Rinjve të Prishtinës,   2016

 • “Klithja”- monodramë, Instituti Ndërkombëtar i Teatrit Kosovë gusht 2016

 Aktualisht kam botuar këto vëllime:


 “Tri ndodhitë e Orikut” janar 2017


 • “Puthje të mbetura në ajër”, poezi 2017

 • “Udhëkryq” novela 2015

 • “Breshka e Krislit” novelë për fëmijë 2015

 • “Zhguni i Gjinkallëdredhakut”- novelë për fëmijë 2011

 • “Kur qeshen ëndërrbukurat”- novelë për fëmijë, 2009

 • “...dhe gjethet bien…”- vëllim me poezi për të rritur, 2005

 • “Kthimi i Samantës”- vëllim me tregime e novela 2005

 • “Qullaci” novelë-përrallë për fëmijë, 1999

 • “Lotin nuk e fal”- vëllim me tregime për të rritur, 1995

  Çmime letrare:


 “Dyluftim nën hënën mashtruese”, Çmimi i parë në konkursin e tregimit organizuar nga Revista “Obelisk”, 23 janar 2010


 • Çmimi i parë “Xhemal Doda” në poezi në Prizren 2015, Kosovë

 • Çmimi i parë në tregim “Pena e flakës” 2016 Gjilan, Kosovë

 • Çmimi “Ali Podrimja” 2016 Gjakovë, Kosovë

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 14 nga 14 libra
Shfaq 1 - 14 nga 14 libra