Immanuel Kant

Imanuel Kant është filozof, akademik dhe antropolog i shquar gjerman i shekullit të XX. Lindi më 22 prill 1724 në Konigsberg të Gjermanisë dhe u nda nga jeta më 12 shkurt 1804. Vepra e Kantit përfshin shumë fusha ti metafizika, etika, estetika dhe prej më shumë se dy shekujsh mbetet ndër filozofët më me ndikim në mendimin perëndimor. Ai vijoi traditën dhe u ndikua nga Aristoteli, Platoni, Dekarti, David Hume dhe shumë filozofë të tjerë. Mes veprave më të njohura janë Kritika e arsyes së pastër, Kritika e arsyes së kulluar, Kritika e fuqisë së gjykimit, Mbi metafizikën e moralit dhe etikës, Parimet themelore të metafizikës dhe moralit, etj.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 7 nga 7 libra
Shfaq 1 - 7 nga 7 libra