Xhek London

Xhek London lindi në vitin 1876 dhe u nda nga jeta më 22 nëntor 1916. Ai ishte gazetar dhe romancier amerikan. Lexuesi shqiptar e njeh përmes romaneve “Martin Iden” por edhe përmes veprave të tjera, përfshirë edhe librat për fëmijë

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 7 nga 7 libra
 • Shikim i shpejtë
  550 Lekë Në stok

  Ashtu siç është romani i luftës njerëzore, egërsisë dhe ndryshimit, Aventurat e Bakut mbase është më shumë një roman dashurie: i dashurisë që shpon çdo errësirë, i dashurisë që mund çdo të keqe.

  550 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Hapësira të pamasa bore, pyje të dendur e të vetmuar: ja bota e Dhëmbit të Bardhë. Këtu, jeta për qenin-ujk, është një luftë e përhershme me urinë, duhet të vrasë që të mos e vrasin, është një betejë e pamëshirshme kundër kafshëve të të njëjtit lloj, por edhe një lojë dinake kundër keqtrajtimeve të njeriut. Dhëmbi i Bardhë duket sikur njeh vetëm urrejtjen...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  300 Lekë Në stok

  Kur njerëzit kërkojnë flori nëpër të ftohtin e veriut të Kanadasë, atyre u nevojiten qen, qen të mëdhenj e të fortë, qen që janë të zotë të tërheqin slita nëpër dëborën e pafundme, drejt minierave të arit...

  300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok
  I ri

  Kur njerëzit kërkojnë flori nëpër të ftohtin e veriut, atyre u nevojiten qen, qen të mëdhenj e të fortë, qen që janë të zotë të tërheqin slita nëpër dëborën e pafundme, drejt minierave të arit... Bakun e rrëmbyen nga shtëpia e tij e qetë në jugun e ngrohtë dhe e shitën për qen slite. Atij nuk i mbetej tjetër veçse t’i përshtatej jetës së re dhe të ashpër:...

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Martin Iden ishte dhe mbetet një roman intim edhe për këtë fund të parashikueshëm në pamjen sipërfaqësore të gjërave, por logjik në kontekstin e krizës së besimit ku përfshihet protagonisti. Ne kujdeseshim kur flisnim për të. Sepse ai kishte vdekur. Ai që personifikonte mrekullinë e punës dhe tragjedinë e famës. Ky roman vjen në shqip falë përkthimit...

  1 000 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 7 nga 7 libra