Michael Ende

Mikael Ende lindi në Gjermani me 1929 dhe vdiq ne 1995. Eshtë një nga shkrimtarët më të njohur gjerman të shekullit XX. Veprat e tij mund të përshkruen si përzierje midis realitietit e fantazizë, me anë të së cilës ai nxjerr në pah problemet e nje shoqërie teknologjie e moderne. ka shkruar shumë libra për fëmijë, më e njohura është"Historia pa mbarim". Librat e tij janë përkthyer në rreth 40 gjuhë. Ne gjuhen shqipe librat e tij jane botuar nga Dudaj. Seria e Xhim Kopses, Histori pa mbarim, etj., te cilat i gjeni tek Bukinist online. 

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 6 nga 6 libra
 • Shikim i shpejtë
  1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% Në stok

  1 020 Lekë
  1 200 Lekë -15%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 100 Lekë Në stok

  Një përrallë? Mund ta quash edhe kështu, nëse emërtimin e sheh duke iu referuar romantikëve, sepse dita dhe ëndrra përshkojnë njëra-tjetrën në mënyrë poetike. E megjithatë, në të njëjtën kohë janë çështje të realitetit tonë aktual dhe të ardhshëm që pasqyrohen në figura dhe fate të shumëfishta. Pra, diçka e tillë si roman? Le të themi: një roman-përrallë.

  1 100 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Në këtë vëllim janë përmbledhur tregimet, përrallat dhe disa poezi nga më të bukurat e autorit. Ende na merr me vete në Mbretërinë e Dëshirave, ku nëpër shkolla mësohet magjia. Bën humor me këmbënguljen e të vegjëlve, që pyesin për gjithçka. E në fund, bashkë me arushin pastërtor, na bën të përftojmë kuptimin e jetës. Në kaosin e vlerave të epokës sonë,...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  750 Lekë Në stok

  Xhim kopsa dhe 13 të tërbuarit është një novelë gjermane për fëmijë e shkruar nga Michael Ende. Publikuar në vitin 1960, ajo u kthye në librin më të shitur për fëmijë në Gjermani pas periudhës së luftës pas refuzimit disa herë nga shtëpitë botuese.

  750 Lekë
  Vetëm online
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  680 Lekë 800 Lekë -15% Në stok

  Në këtë libër do të gjeni aventurat e këndshme të Xhim kopsës dhe Lukas makinistit me gjigandë të rremë, gjysëmkuçedrat dhe shumë qenie të tjera të jashtëzakonshme.

  680 Lekë
  800 Lekë -15%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ky është libri i dytë i aventurave të Xhim Kopsës dhe Lukas makinistit, për të cilët asnjë mal nuk është shumë i lartë, asnjë mur i pakalueshëm, asnjë rrugë tepër e gjatë kur bëhet fjalë për të arritur qëllimet që i kanë vënë vetes.

  800 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 6 nga 6 libra