Friedrich Nietzsche

Friedrich Nietzsche ishte filozof, kritik, poet, filolog dhe mësues i gjuhëve të vjetra. Vepra e tij pati një ndikim të thellë në filozofinë perëndimore dhe në historinë e mendimit modern

Më 15 tetor 1844 lindi në Rocken të Gjermanisë Friedrich Nietzsche, i cili ishte filozof, kritik, poet, filolog dhe mësues i gjuhëve të vjetra. Vepra e tij pati një ndikim të thellë në filozofinë perëndimore dhe në historinë e mendimit modern.


Në një moment si ky, lexuesi shqiptar ndihet fatlum pasi ka mundësinë për ta lexuar në shqip të gjithë veprën e tij, të cilën e ka hedhur në qarkullim kryesisht shtëpia botuese “Uegen”.


Më poshtë keni këto libra:


1. Përtej së mirës dhe së keqes (Plejad)


2. Ecce home (Uegen)


3. Shndërrimi i të gjitha vlerave (Uegen).


 4. Udhëtari dhe hija e tij (Uegen)


5. Agu i mëngjesit (Uegen)


6. Tepër njerëzor (Uegen)


7. Perëndimi i idhujve (Uegen)


8. Aforizmat më të bukura të të gjitha kohërave (Uegen)


9. Gjenealogjia e moralit (Uegen)


10 Lindja e tragjedisë (Uegen)


11. Kështu foli Zarathustra (Plejad)

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 17 nga 17 libra
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Ka shumë agime që nuk kanë zbardhur ende shkruan Niçe që në krye fare të kësaj vepre, duke cituar mendimtarin Rig Veda. Kjo bëhet udhëheqje për veprim. Në këtë libër do të gjeni mendime për paragjykimet morale, përcaktim i cili është edhe nëntitull i veprës "Agu i mëngjesit" dhe kjo duket se do të gjeni duke punuar një njeri nëntokësor, një njeri që...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Nuk është në stok

  «Ka shumë agime që nuk kanë zbardhur ende» shkruan Niçe që në krye fare të kësaj vepre, duke cituar mendimtarin Rig Veda. Kjo bëhet udhëheqje për veprim. Në këtë libër do të gjeni mendime për paragjykimet morale, përcaktim i cili është edhe nëntitull i veprës «Agu i mëngjesit» dhe kjo duket se do të gjeni duke punuar një njeri nëntokësor, një njeri që...

  800 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  7 560 Lekë 8 400 Lekë -10% Në stok
  I ri

  Niçe është një nga filozofët më me ndikim në mendimin perëndimor. Ky ndikim është i gjallë edhe në ditët tona. Përzgjedhja veprave kryesore të tij në serinë me 8 vëllime ka hyrë në fondin e artë të filozofisë botërore që duhet të jetë në bibliotekën tuaj.

  7 560 Lekë
  8 400 Lekë -10%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Nuk është në stok

  Ecce Homo! Një mrekulli e rënë në tokë, një dhuratë prej njeriut të madh! Një ese e tërë, shoqëruar me parathënie, lexohet me ëndje dhe kuptohet menjëherë. «Më dëgjoni! shkruan Niçe. Sepse unë jam ky njeri (ku ngrenë krye zakonet, krenaria, instinktet). Mbi të gjitha mos më ngatërroni me të tjerët!» Efekti i parë: e sheh veten jo rastësisht të futur në të...

  800 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Një libër mjaft interesant nga Fridrih Nie, këtë radhë me "Gjenealogjia e moralit" me shqyrtimet e tij të shkëlqyera, gjuhën e kthjellët dhe parashtresat e zjarrta, aq të vlefshme për do njeri. Ironia therëse po edhe tërheqëse është mjeti që të përthith, të rrëmben dhe të shtyn të ecësh përpara me këmbët e tua. Fjala e tij dëgjohet aktualisht si një perlë...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Lindja e tragjedisë apo Përvoja e autokritikës, përkthyer nga Jorgji Doksani dhe redaktorë Sadik Bejko dhe Xhevair Lleshi. Lënda e këtij libri është e një vlere dhe interesi parësor, të cilin Nie e këtillon si ështje vetjake e një rëndësie të veantëé. Koha kur është shkruar ky libët bie në kundërshtim me kohën kur u shfaq. Ishte koha e Luftës...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Nuk është në stok

  Lindja e tragjedisë apo Përvoja e autokritikës, përkthyer nga Jorgji Doksani dhe redaktorë Sadik Bejko dhe Xhevair Lleshi. Lënda e këtij libri është e një vlere dhe interesi parësor, të cilin Nie e këtillon si ështje vetjake e një rëndësie të veantëé. Koha kur është shkruar ky libët bie në kundërshtim me kohën kur u shfaq. Ishte koha e Luftës...

  800 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Ne jemi të huaj ndaj vetvetes, ne që arrijmë të njohim gjithçka, nuk njohim vetveten, dhe kjo ka një shkak të rëndësishëm. Ne nuk kemi kërkuar asnjëherë rreth vetes sonë dhe shtrohet pyetja se si mund të ndodhë që ta gjejmë vetveten?

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Nuk është në stok

  Njerëzor, tepër njerëzor është një libër tjetër për shpirtra të lirë, nga Fridrih Niçe, i përkthyer nga Taulant Hatia. Në fillim Niçe kishte menduar që ta botonte librin Njerëzir, tepër njerëzor, si anonim, pa vendosur emrin e tij në koperinë, madje disa nga arsyet pse, i tregon Rikard Vagneri me në të letrës që botohet në fillim të këtij libri. Kjo është...

  800 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Megjithëse e shkruar në një kohë të shkurtër dhe në interval të përpunimit të veprës madhore të tij, “Perëndimi i idhujve” mbetet një sintezë e mprehtë dhe lakonike e mendimit niçean. Në kapitujt e këtij vëllimi gjendet qëndrimi i Niçes mbi shumë dukuri të jetës njerëzore, shprehet filozofia e tij në formë sintetike dhe trajtohen ato çështje që...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Perëndimi i idhujve» ose si filozofohet me çekiç, bashkë me tri ese të tjera: «Homeri dhe filologjia klasike», «Për muzikën dhe fjalën» «Për të vërtetën dhe gënjeshtrën jashtë-moral», është përkthyer me mjeshtëri nga Taulant Hatia. Në «Perëndimi i idhujve» Niçe, pas parathënies, bën fjalë pë këto probleme: «Thënie dhe vërejtje të holla», «Problemi i...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ky libër mund të shihet edhe i përshtatur me vetë nëntitullin e tij: prelud i një filozofie të së ardhmes. Kjo pasi autori shpreh, me anë të po asaj gjuhe të zgjedhur e plot metafora të Zarathustrës, të buruara nga zemra e një dashurie vetmitare për njeriun dhe të ardhmen e tij koncepte dhe opinione të ndryshme për historinë natyrale dhe morale, për...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Vepra e Fridrih Niçes «Shndërrimi i të gjitha vlerave», lidhet ngushtë me parimin e një vlerësimi të ri ku patjetër spikat vullneti për pushtetin si shoqëri dhe si individ. Gjithashtu në vlerësimin e ri kemi të pranishëm vullnetin për pushtetin si art. Bëhet si një gjë e madhërishme sidomos kur gjen pikat aq shumë të përbashkëta me të gjithë pushtetet....

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Vepra e Fridrih Niçes "Shndërrimi i të gjitha vlerave", lidhet ngushtë me parimin e një vlerësimi të ri ku patjetër spikat vullneti për pushtetin si shoqëri dhe si individ. Gjithashtu në vlerësimin e ri kemi të pranishëm vullnetin për pushtetin si art. Bëhet si një gjë e madhërishme sidomos kur gjen pikat aq shumë të përbashkëta me të gjithë pushtetet....

 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  "Udhëtari dhe hija e tij" e Niçes, si vepër e plotë dhe një e tërë, pa shkëputje dhe në një formë artistike e lakmuar, vjen në shqip nga Taulant Hatia, i cili ka freskuar shumë gjëra nga shikimi i parë i veprës. Ideja e veprës është fisnike, njerëzore dhe domethënëse: duhet të flasësh kur nuk hesht dot më dhe të flasësh vetëm për atë që ka ndodhur, që...

  1 000 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 17 nga 17 libra