Gazmend Krasniqi

Gazmend Krasniqi është poet, romancier, studiues dhe përkthyes i veprave letrare. Aktualisht, punon në Bibliotekën Kombëtare

GAZMEND KRASNIQI ka lindur në Shkodër dhe jeton në Tiranë. Ai është shkrimtar, eseist, antologjist dhe historian i letërsisë. Midis publikimeve të tij janë volumet poetike: Në kryqin e dashurisë; Skodrinon; Poema; Toka e (pa)premtuar; Fletorja e poemave. ANTHOLOGJI: Sprovë antologjike; Antologji e poezisë shqipe, bashkautor. VEPRA NË PROZË; Asgjëtë e vogla të Zotit, roman; Shitësit e Apokalipsit, roman; Fytyra e Simurgut, roman; Nëse ndonjë ditë një prelud, tregime. DRAMA:  Qyteti pa ngjarje; Metropolis; Koncerti. Një pjesë e krijimtarisë së tij është përfshirë në: New European poets (USA);


www.transcript-review.org (english, french, german); Galway review: Antologia della letteratura albanese contemporanea (Italy); Poésie albanaise (Belgium); Izbor iz savremene albanske proze, Montenegro; Cobpemeha пoеэија Aлбанија, Scopje. RESIDENCA: 2013 Writer in Residence, KulturKontakt Austria, Vienë, Austri 2010 Program “Writer in residence”, May 2010, Pecs (Hungary) – kryeqytet kulturor Europës për vitin 2012. Ai është doktor i shkencave filologjike.


Bar "Parajsa" - (2008)


Asgjëtë e vogla të Zotit - (2009)


Shitësit e Apokalipsit (2012)


“Fytyra e Simurgut” (2013)


“Fletorja e poemave” (2014)


Nëse një ditë një prelud” (2014)


“Romani i lumturisë” (2015)


“Poezia shqipe, një histori letrare” (2016)


      

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 5 nga 5 libra
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok
  I ri

  Gazmend Krasniqi vjen me një tjetër vëllim të ri poetik për lexuesin shqiptar, një zë postmodernist në poezinë shqipe, që ndërton një qasje ndryshe me realitetin dhe botën njerëzore

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Nuk është në stok

  Gazmend Krasniqi spikat si tregimtar dhe në këtë vëllim “Nëse një ditë një prelud” arrin një majë në këtë zhanër. 

  700 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Një studim i plotë rreth poezisë në sinkroni dhe diakroni, në raportin mes traditës dhe të tashmes, në përqasjet me poezinë botërore dhe shkollat letrare, aspektet estetike, leximi i saj dhe perspektiva e poezisë shqipe, - i realizuar nga Dr. Gazmend Krasniqi

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Nuk është në stok

  Në këtë tekst kërkohet lumturia. Në përgjithësi, është histori e çiftit shqiptar të pasviteve ’90, kur kuptimi i lumturisë ndryshoi krahasuar me epokën paraardhëse. Me ardhjen e lirisë së individit, epokë që e quajmë e demokracisë, ky çift kërkon mënyrat e veta për të hasur lumturinë, ndryshe nga individi i epokës totalitare. Teksti është bazuar në dy...

  700 Lekë
  Shto në shportë Më shumë
  Nuk është në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Duke ndjekur botën e personazheve, aq sa edhe duke u marrë me verifikimin e kufijve mes historisë në vetvete dhe zhanrit letrar, “Trilogjia e Shkodrës”, synon ta tërheqë lexuesin sa më thellë në ujërat e një letërsie bashkëkohore, ku nuk i bëjnë më punë disa kanone demode me të cilat rëndom vazhdohet të lexohet edhe sot.

  1 000 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 5 nga 5 libra