Jane Austen

Jane Austen është romanciere e shquar angleze e shekullit të XVIII. Lindi më 16 dhjetor 1775 dhe u nda nga jeta në vitin 1817. Në verën e saj, kryesisht në 6 romanet që ka shkruar, është fokusur në botën e femrës, realitetin e vështirë social-ekonomik, sfidat e martesës dhe nevojën për ti dhënë një dimension më të madh lirie. Në romanet e saj dallohet ironia e hidhur, humori dhe përshkrimi i detajuar i realitetit. Ndër veprat më të kërkuara mbetet Krenari dhe paragjykim, - një bestseller absolut edhe ndër lexuesit shqiptarë. Tek Bukinist.al gjeni shumë prej veprave të saj në gjuhën shqipe dhe anglisht.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 6 nga 6 libra
Shfaq 1 - 6 nga 6 libra