Rikard Ljarja

Rikard Ljarja lindi në Shkodër më 1 prill 1943 dhe u nda nga jeta më 20 prill 2020, në moshën 77 vjeçare. Ai mbetet një ndër aktorët më të shquar të kinematografisë dhe teatrit shqiptar. Ljarja ishte edhe regjizor, skenarist dhe autor i disa librave me tregime dhe romane.


Studimet e mesme i mbaroi në Shkodër ndërsa në vitin 1965 përfundon shkollën e lartë të aktrimit “Äleksanndër Moisu në Tiranë.


Për tetë vite, pas diplomimit, punoi aktor i teatrit në Teatrin "Migjeni" në Shkodër. Prej vitit 1973 deri në vitin 1996 ai ishte aktor, skenarist dhe regjisor i filmave të prodhuar nga kinostudiot. Prej 1996 deri 2002, kur doli në pension, ishte drejtor artistik në televizionin publik shqiptar.


Në platformën e Bukinist.al gjeni tre nga librat e tij, “Josifopedia” “9 të shkurtra” dhe një libër të botuar në gjuhën angleze nga Botimet Papirus.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 5 nga 5 libra
Shfaq 1 - 5 nga 5 libra