Moony Witcher

Moony Witcher (pseudonimi i Roberta Rizzo-s, lindur në Venezia ne 1957) është një shkrimtare italiane për fëmijë, e njohur edhe nga lexuesit e vegjël në Shqipëri për serinë me 6 libra të fantazive të Ninës, gjyshit alkimist dhe shoqeve të saja

Cikli prej disa librash mbi "vogëlushen e Hënës së Gjashtë" (alkimistja e vogël Nina) pati një sukses shumë të madh në Itali dhe jashtë saj. Përveç Ninës, autorja ka krijuar edhe personazhe te tjera shumë të dashur e të kërkuar nga fëmijët, si Xheno (dhe vula e zezë e Zonjës Kriken) apo Morga, magjistarja e erës. Në 2010 Rizzo publikoi volumin e dytë të Morgës, Shkretëtira e Alfazisë, botuar nga Mondadori.


Moony Witcher është e njohur në Shqipëri falë ciklit të Ninës botuar nga Botimet Pegi.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 10 nga 10 libra
Shfaq 1 - 10 nga 10 libra